Black Sails

Black Sails

Seizoen 4 exclusief bij Ziggo Movies & Series

Gewelddadige piraten in bloederige gevechten en zeeslagen, allemaal op zoek naar een schat van vijf miljoen dollar. Maar ook liefde, drama en list en bedrog: Black Sails heeft het allemaal.

Auteur: Rick de Bruijn | 30 januari 2017 | 13.00 uur

Vanaf 31 januari zie je iedere week de allernieuwste aflevering van Black Sails seizoen 4, exclusief bij Ziggo Movies & Series!

Black Sails zoals je het gewend bent

De echte Black Sails-fans zullen waarschijnlijk een dubbel gevoel hebben: aan de ene kant blij omdat ze weer een nieuw seizoen kunnen zien, maar aan de andere kant bedroefd omdat dit het allerlaatste seizoen is. De makers hebben aangegeven het ze simpelweg niet lukt om een nieuw seizoen te maken, omdat het verhaal zich twintig jaar voor het boek Treasure Island afspeelt. Kapitein Flint wil definitief een einde maken aan zijn strijd met Engeland, door de hele bewoonde wereld te vernietigen. Het laatste, puntje-op-de-stoel-van-spanning-seizoen zit weer vol bloederige gevechten en spectaculaire zeeslagen, met het nodige verraad en bedrog.

Nog niet bekend met Black Sails?

Ook seizoen 1 t/m 3 zie je nu vanaf 25 januari on demand bij Ziggo Movies & Series. Wat kun je verwachten van het huidige seizoen en hoe verliepen de vorige? Trek dat lapje over je ogen als je geen spoilers van de eerste drie seizoenen wilt zien. 

Black Sails
Kanonnen

Het boek Treasure Island, de 19e eeuwse avonturenroman van Robert Louis Stevenson, geldt als inspiratiebron voor Black Sails. De serie beschrijft de zoektocht van de gevreesde piratenkapitein Flint (Toby Stephens) naar een schip met een zeer waardevolle lading. Om daarin te slagen raken hij en zijn bemanning regelmatig in de meest spectaculaire zeeslagen verzeild. Ze vuren de ene na de andere kanonskogel af, bij elk gevecht verliezen de piraten liters bloed, maar er worden ook politieke spelletjes gespeeld om de macht over pirateneiland New Providence te behouden. 

Seizoen 1

Piratenkapitein Flint ligt onder druk bij zijn bemanning, die hem eigenlijk maar een zwakkeling vindt. Dat verandert als hij een schip entert en een logboek vindt waarin het schip Urca de Lima wordt genoemd. Dat schip heeft volgens het logboek een lading van maar liefst vijf miljoen dollar aan boord. Er is alleen een klein probleem: de route en locatie van het schip staan op een pagina die uit het logboek is gescheurd. John Silver (Luke Arnold), een van de overlevenden van het geënterde schip, heeft deze pagina en wil deze vanzelfsprekend niet zomaar weggeven. Silver wil zijn geheim met de hoogste bieder delen, zonder zelf direct vermoord te worden als hij de route en de locatie heeft prijsgegeven. 

Black Sails
Seizoen 2

De Walrus, het schip van Flint, is in heel slechte staat en de bemanning is gestrand. Om weer terug te kunnen keren naar het eigen eiland moeten de piraten dus doen waar ze het beste in zijn: schepen kapen, mensen verraden en eilanden aanvallen met als doel de kostbare lading te vinden. Ze zijn niet alleen. Er blijken nog meer kapers op de kust: Flint en zijn bemanning worden aangevallen door een Spaans leger. Flint en Silver moeten samenwerken in een wanhopige poging om te overleven. Ondertussen dreigt Eleanor Guthrie de macht over het eiland Nassau te verliezen en maken we kennis met een nieuwe, mogelijk nog gewelddadigere piraat: Ned Low.

Toby Stephens
Het zit in het bloed

Bij Toby Stephens zit acteren in de genen. Zijn inmiddels overleden vader Robert was maar liefst 39 jaar acteur, in de periode van 1956 tot 1995. Mama Maggie Smith is nog steeds zeer succesvol actrice en begon ook in 1956. Toby is in 2001 getrouwd met Anna-Louise Plowman, die - je gelooft het niet - ook actrice is. Samen hebben ze drie kinderen: zoon Eli van 9 en twee dochters: Tallulah van 7 en Kura van 6. Drie keer raden welk beroep zij later gaan uitoefenen…

Seizoen 3

In dit seizoen maken we kennis met een van de beruchtste piraten uit de geschiedenis: Blackbeard (Ray Stevenson). Het blijkt dat piraat Charles Vane hem jaren geleden in de steek heeft gelaten voor een vrouw en hij komt nu terug om wat zaken af te ronden. De eeuwenoude vijand, de Britse marine, staat op het punt om te terug te slaan en onder die omstandigheden leren we andere facetten van de bikkelharde Flint kennen. Gedreven door complexe en zelfs romantische motieven, bundelt Flint zijn krachten met Eleanor Guthrie. Deze dochter van de plaatselijke smokkelkoning weet de buit van de piraten telkens weer om te zetten in harde contanten. Samen smeden ze een plan om de ultieme prijs binnen te halen en te zorgen dat ze kunnen blijven leven zoals ze dat gewend zijn.

Black Sails

Deze serie zit in het pakket Movies & Series. Dat zijn honderden films en series inbegrepen in je abonnement.

Je kunt het pakket los bestellen voor € 6,95 per maand. Beter nog: het is ook inbegrepen in je pakket wanneer je kiest voor het Alles-in-1 Compleet of Max.

Gerelateerde artikelen: