TV-drama Billions bij Ziggo Movies & Series

Knetterende strijd in Billions

Exclusief bij Movies & Series!

De openbaar aanklager van Zuid-New York bijt zich in een zaak rond de louche belegger Bobby Axelrod. Een episch kat-en-muisspel is het gevolg. Ben je al klaar voor het derde seizoen?

The days after: Billions seizoen 3

De kogel is dan toch door de kerk en de verhoudingen tussen officier van justitie Chuck Rhoades en durfkapitalist Bobby Axelrod lijken onomkeerbaar veranderd. Maar is alles wat het lijkt? Is Chuck de winnaar, of wordt hij zelf slachtoffer van zijn succesvolle jacht? Hij heeft van vrienden vijanden gemaakt om zijn doel te bereiken.

En hoe vergaat het Axelrod? En wie zorgt er voor zijn bedrijf? In seizoen 2 werd de verhaallijn van een aantal van zijn medewerkers al uitgediept en in seizoen 3 zal dat niet anders zijn. Grote vraag: haalt de seizoensfinale het niveau van die van seizoen 2? Heel benieuwd.

Billions seizoen 3 exclusief on demand bij Movies & Series (elke week een nieuwe aflevering)

Billions seizoen 1: kat en muis

Bobby Axelrod overleefde als enige van zijn beleggingskantoor de aanslagen op 11 september 2001. Als risicobelegger zoekt hij de randjes op van wat wettelijk toegestaan is.

Chuck Rhoades is openbaar aanklager in New York. Hij is meedogenloos en heeft een speciale afkeer van rijke criminelen. Hij stort zich steeds obsessiever op een zaak tegen Axelrod. Maar de belegger is een vindingrijke tegenstander.

Beide mannen spelen hoog spel, zakelijk en op privégebied. Het lijkt een strijd die geen van beide kan winnen. Het eerste seizoen eindigde met een hoop instortende levens en carrières. 

Billions 2: het net sluit

De strijd tussen Chuck en Axe is nog lang niet voorbij. Beide mannen lijken hun lot haast aan elkaar te hebben verbonden. Maar hun strijd straalt uit naar hun naasten en naar hun collega’s.

Chucks vrouw Wendy blijft in dienst bij Axe Capital en blijft de meest openlijke link tussen de twee antagonisten. Chuck wordt steeds fanatieker in zijn strijd en het hele seizoen lijkt het net om Axe heen te sluiten, ondanks zijn intelligente en doortrapte pogingen om de dans te ontspringen.

Een ding is zeker: de finale van seizoen 2 wil je niet missen. Elke hoofdrol en elke bijrol ziet zijn of haar verhaallijn samenkomen in die laatste aflevering.

Dubbele hoofdrol

De serie draait om twee figuren: risicobelegger Bobby Axelrod en openbaar aanklager Chuck Rhoades. Zowel de karakters als de acteurs die ze spelen zijn interessant genoeg om wat dieper op in te gaan.

Cool en ongrijpbaar

Damien Lewis kennen we vooral van sterke tv-series: Band of Brothers en Homeland. Hele diverse rollen, maar met één overeenkomst: zijn karakters zijn feilbaar en hebben meerdere lagen, diepgang. Ook in Billions is zijn karakter Bobby Axelrod een man met meerdere gezichten: de gulle 9/11-overlever en de zakenman die linksom of rechtsom winst wil maken.

Axelrod is losjes gebaseerd op risicobelegger Steve Cohen van SAC Capital, die in 2012 betrokken was bij een handel met voorkennis.

Verbeten en obsessief

Ook openbaar aanklager Rhoades is lichtjes gebaseerd op een bestaand figuur, federaal aanklager Preet Bharara. Hij is gespecialiseerd in het bestrijden van financiële witteboordencriminaliteit en inmiddels ontslagen door president Trump.

De doorgewinterde fan van Paul Giamatti, die Rhoades speelt, ziet overeenkomsten met de rol van Giamatti in The Illusionist. Daarin strijdt hij als wetshandhaver verbeten tegen de illusionist Eisenheim, die de perfecte moord heeft gepleegd. De regisseur van de eerste twee afleveringen van het eerste seizoen van Billions is trouwens Neil Burger, de regisseur van The Illusionist. 

Movies & Series XL
Eindeloos plezier met populaire films en series

Met Ziggo Movies & Series

Voor slechts € 6,95 per maand of inbegrepen bij Ziggo Alles-in-1 Complete en Max.