Billions

Knetterende strijd in Billions

Kijk alle seizoenen bij Ziggo

De openbaar aanklager van Zuid-New York bijt vast zich in een zaak rond de louche belegger Bobby Axelrod. Een episch kat-en-muisspel is het gevolg. Al lijken de kat en de muis elkaar nodig te hebben.

Het vijfde seizoen heeft 12 afleveringen. De eerste zeven afleveringen zijn momenteel exclusief te zien bij Ziggo Movies & Series. De resterende vijf afleveringen volgen later dit jaar. Ook seizoen 1 tot en met 4 zijn exclusief te zien bij Ziggo.

Update: 6 juni 2020

 

Dubbele hoofdrol

De serie draait om twee figuren: risicobelegger Bobby Axelrod en openbaar aanklager Chuck Rhoades. Zowel de karakters als de acteurs die ze spelen zijn interessant genoeg om wat dieper op in te gaan.

Cool en ongrijpbaar

Damien Lewis kennen we vooral van sterke tv-series: Band of Brothers en Homeland. Hele diverse rollen, maar met één overeenkomst: zijn karakters zijn feilbaar en hebben meerdere lagen, diepgang. Ook in Billions is zijn karakter Bobby Axelrod een man met meerdere gezichten: de gulle 9/11-overlever en de zakenman die linksom of rechtsom winst wil maken.

Axelrod is losjes gebaseerd op risicobelegger Steve Cohen van SAC Capital, die in 2012 betrokken was bij een handel met voorkennis.

Verbeten en obsessief

Ook openbaar aanklager Rhoades is lichtjes gebaseerd op een bestaand figuur, federaal aanklager Preet Bharara. Hij is gespecialiseerd in het bestrijden van financiële witteboordencriminaliteit en inmiddels ontslagen door president Trump.

De doorgewinterde fan van Paul Giamatti, die Rhoades speelt, ziet overeenkomsten met de rol van Giamatti in The Illusionist. Daarin strijdt hij als wetshandhaver verbeten tegen de illusionist Eisenheim, die de perfecte moord heeft gepleegd. De regisseur van de eerste twee afleveringen van het eerste seizoen van Billions is trouwens Neil Burger, de regisseur van The Illusionist. 

Meer Movies & Series:

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?