Recap Westworld seizoen 2, aflevering 2: Reunion

Recap Westworld seizoen 2, aflevering 2:

De hoogtepunten van 'Reunion'

In Talking Westworld analyseert Nick Nijland elke week de nieuwste aflevering van Westworld seizoen 2. Deze week bespreekt hij aflevering 2, getiteld 'Reunion'. De titel geeft het al een beetje weg: we zien een flashback van een bijzondere reünie.

Let op: spoilers!

In deze aflevering kwamen we erachter dat Dolores ooit in de buitenwereld is geweest en daar iets te weten is gekomen wat grote gevolgen heeft. The Man in Black vervolgt de zoektocht van Dr. Ford, wat natuurlijk geen peulenschil is. En we zien een bijzondere reünie tussen William en Dolores in het verre verleden.

Duizelde de aflevering jou ook een beetje? Wij moesten na afloop ook even gaan liggen. Daarna hebben we de verschillende tijdlijnen waarin de aflevering zich afspeelt voor je uitgeplozen. We zagen er, net als vorige week, drie:

1)   Hallo, echte wereld!

De aflevering begint met een flashback van de ‘echte wereld’ buiten het park:
- We zien hoe Arnold Dolores in de beginfase van Westworld voor het eerst meeneemt naar 'zijn wereld' in de periode dat zijn zoontje Charlie nog leeft. Arnold is op dat moment buiten het park om Westworld te promoten met Dolores als prototype.

- Logan wordt verleid met een aantrekkelijke investering in Westworld door het ‘Argos Initiative’, vermoedelijk is dat de oorspronkelijke naam van het bedrijf van Arnold en Robert. Uiteindelijk is het William die zijn toekomstige schoonvader, James Delos, overhaalt om te investeren in Westworld. Hij brengt James op het idee om data te verzamelen over het gedrag van de bezoekers in het park en daarmee geld te verdienen.

2)   'Just a thing'

In een tweede flashback zien we Logan, Dolores en William samen met zijn vrouw op een receptie ter ere van de pensionering van James Delos. Daar zien we dat Logan sinds zijn terugkeer uit Westworld aan lager wal is geraakt en verslaafd is.

William benadert Dolores en vertelt haar dat hij niet meer van haar houdt. “Je bent maar een ding. Ik kan niet geloven dat ik verliefd op je ben geworden.” Dolores kijkt behoorlijk jaloers naar William en zijn vrouw. Zou jaloezie ook een drijfveer kunnen zijn voor haar opstand?

3)   Het mysterieuze 'wapen'

De tijdlijn van het heden waarin de hosts compleet zijn losgeslagen:
- Dolores laat Teddy zien dat hij een robot is zodat hij inziet waar hij voor vecht en vertelt hem dat ze een wapen zoekt om haar wraak compleet te maken. “Een oude kennis was zo dom om het me te laten zien. Lang geleden”, vertelt ze. Is dat misschien wat William haar liet zien zonder zich te realiseren dat ze het ooit tegen hem zou gebruiken?

- The Man In Black helpt cowboy Lawrence opnieuw uit zijn vaste ‘verhaallijn’ te ontsnappen. Hij heeft een nieuw plan, maar wat precies is nog niet helemaal duidelijk. Heeft hij misschien toch sympathie gekregen voor de hosts? Bij het controlecentrum zoekt hij hulp bij het leger van El Lazo, die voorgeprogrammeerd blijkt te zijn om zijn mannen te laten sterven wanneer William om hulp vraagt. Dr. Ford had deze stap van William dus al voorspeld. Hij zal het vuile werk alleen moeten opknappen.

Talking Westworld

Ben je benieuwd naar nog meer theorieën over deze aflevering en voorspellingen voor volgende week? Check hier Talking Westworld: