Recap Westworld seizoen 2, aflevering 1: Journey Into Night

Recap Westworld seizoen 2, aflevering 1:

De hoogtepunten van Journey Into Night

In Talking Westworld analyseert Nick Nijland elke week de nieuwste aflevering van seizoen 2. Deze week bespreekt hij de extra lange allereerste aflevering van het nieuwe seizoen, getiteld Journey Into Night. Een toepasselijke titel, want duister is deze eerste aflevering zeker. 

Let op: spoilers!

Na de bloedstollende ontknoping van seizoen 1 heerst er complete chaos in Westworld. Dolores leidt een meedogenloze opstand tegen de mensheid. Maeve is in het hoofdkwartier van Delos gebleven en vervolgt de zoektocht naar haar dochter met hulp van Hector en Delos' Head of Narrative Lee Sizemore. En Bernard worstelt met zijn nieuwe identiteit als host. Helpt hij de mensen of kiest hij voor de hosts?

En zoals we inmiddels gewend zijn van Westworld, begint ook dit seizoen met verschillende tijdlijnen. Wij zien er drie:

  1. De aflevering begint met Bernard en Dolores in het lab, nog voordat de hosts op tilt zijn geslagen. Of is het Arnold?

  2.  We zien momenten van kort nadat de hosts de gasten bij het gala hebben aangevallen:
    - The Man in Black kruipt onder een stapel lijken vandaan. Hij ontmoet een host in de vorm van de jonge Dr. Ford die hem vertelt dat Ford speciaal voor hem een nieuw spel heeft gemaakt. De opdracht is om ‘de deur’ te zoeken en een uitweg te vinden.
    - Bernard vlucht met een groepje overlevenden, onder wie uitvoerend directeur Charlotte Hale die ontdekt dat Delos pas hulp naar het park stuurt als één specifieke host is opgespoord. Mogelijk is dit Peter Abernathy, de host-vader van Dolores, die vorig seizoen door Charlotte met data over Fords geheime updates de buitenwereld in werd gestuurd. 

  3. De derde tijdlijn speelt zich dagen of weken na het bloedbad af: een compleet verwarde Bernard wordt door het leger van Delos op het strand gevonden. Ze ontdekken een watermassa die er voorheen niet was en gevuld is met host-lijken. "I killed them. All of them", bekent hij. De vraag is nu of hij dit letterlijk bedoelt. Heeft hij geprobeerd de hosts te stoppen? Of is er iets vreselijk misgegaan? En zien we daar Teddy drijven? 
Talking Westworld

Ben je benieuwd naar nog meer theorieën over deze aflevering en voorspellingen voor volgende week? Check hier Talking Westworld: