De 8 beste Ziggo On Demand films van mei

De 8 beste Ziggo On Demand films van mei

Deze films mag je niet missen deze maand!

De lente is dan nu toch echt aangebroken, net als een nieuwe maand. Dat betekent dat we weer een lijst vol nieuwe toptitels voor je hebben. Popcorn klaar? Film kijken maar!  

Auteur: Marije van Haarlem | 1 mei 2018 | 14.50 uur

1. Jumanji: Welcome to the Jungle

Vier scholieren vinden een oude spelcomputer. Als ze die aanzetten, worden ze op een magische manier de videogame ingezogen, en je raadt het al, die game is Jumanji. Daarin verandert hun lichaam in dat van de personages in het spel. Om uit het spel te ontsnappen moeten de vier allerlei gevaarlijke levels uitspelen door samen te werken. Lukt het ze niet, dan zitten ze voor eeuwig in het spel vast...

Dwayne Johnson was stiekem een beetje jaloers dat Jack Black zoveel lol had met het spelen van het self-obsessed tienermeisje Bethany. Op zijn beurt was Jack zó onder de indruk van Dwayne dat hij al zijn fangirling niet acteerde en je dus in de film zijn echte reactie op zijn collega ziet.

2. The Maze Runner: The Death Cure

In de epische finale van de Maze Runner-trilogie leidt Thomas zijn groep ontsnapte Gladers tijdens hun meeste gevaarlijke missie tot nu toe. Ze moeten namelijk een geneesmiddel vinden voor een dodelijke ziekte. Om zijn vrienden te redden moet hij inbreken in Last City: het dodelijkste doolhof op aarde. Alleen als hij er levend uitkomt, zal hij eindelijk de antwoorden krijgen die hij zocht vanaf de eerste dag dat hij in het doolhof belandde.

Hoofdrolspeler Dylan O’Brien (Thomas) raakte zwaargewond tijdens het filmen van de allereerste scène van de film, waardoor de productie een jaar lang moest wachten totdat hij volledig hersteld was.   

3. The Disaster Artist

The Disaster Artist is gebaseerd op het leven van schrijver en regisseur Tommy Wiseau. Hij is de maker van een van de slechtste films ooit, The Room uit 2003, die nu een cultstatus heeft bereikt. James Franco speelt de rol van Tommy, die maar één ding wilde: doorbreken in Hollywood. Tommy nam acteerlessen en ontmoette zijn partner Greg Sestero, met wie hij samen naar Hollywood ging om hun dromen te verwezenlijken. 

James Franco nam net als Tommy Wiseau in The Room zowel de regie als de hoofdrol op zich om het leven van Wiseau zo goed mogelijk te vertellen. Om The Disaster Artist te promoten huurde hij exact hetzelfde billboard op Highland Avenue in Los Angeles, dat Wiseau vijf jaar lang huurde om The Room te promoten. 

4. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Mildred Hayes (Frances McDormand) huurt drie billboards net buiten Ebbing, Missouri om aan te kaarten dat de moordenaar van haar dochter nog altijd niet is gevonden. Met haar controversiële boodschap op de billboards hoopt ze de chef van de politie, William Willoughby (Woody Harrelson), uit de tent te lokken. Ze ontdekt gaandeweg dat er nog meer obstakels zijn voordat ze haar verdriet kan verwerken.

Regisseur Martin McDonagh deed zijn inspiratie voor de film op tijdens een rondreis door Amerika. In de staten Georgia, Florida en Alabama zag hij billboards over een onopgeloste misdaad. Zowel Frances McDormand als Sam Rockwell kregen een Oscar voor hun acteerwerk. 

5. Molly’s Game

We gaan even door met de Oscar-films. Molly’s Game is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Olympisch skister Molly Bloom. Na een slechte prestatie bij de Spelen kiest Molly een andere carrière: ze ontpopt zich tot beruchte Poker Princess en organiseert pokeravonden voor Hollywoodsterren, politici en de Russische maffia. Wanneer de FBI haar op het spoor komt, heeft ze nog maar één bondgenoot – haar advocaat, Charlie Jaffey. Hij ontdekt dat er nog veel meer schuilgaat achter Molly dan hij dacht.

De film ging in première in Canada, waar de film werd opgenomen. De echte Molly Bloom miste de première bijna omdat ze is verbannen uit Canada. Ze kreeg tijdelijk toegang voor de première. 

6. Roman J. Israel, Esq.

Dit is het waargebeurde verhaal van advocaat Roman J. Israel. Hij werkte jaren als juridisch onderzoeker in Los Angeles. Nadat andere advocaten steeds met de eer streken als ze dankzij Roman een zaak wonnen, moet Roman opeens zelf de firma leiden. Zijn collega krijgt een hartaanval, waarna Roman ontdekt dat het bedrijf betrokken is bij het uitbuiten van arme mensen. Hij staat voor keuzes die zijn carrière misschien niet ten goede komen.

Denzel Washington had als kind al een flinke spleet tussen zijn voortanden en die had zijn tandarts met een prothese gemaskeerd. Om Roman zo goed mogelijk te spelen, verwijderde Denzel die tijdelijk.

7. Patser

Patsers is een Nederlandse film vol – je raad het al – patsers. Vier vrienden dromen ervan om te leven als echte maffiosi. Als ze de kans krijgen om een grote cokedeal te sluiten gaat het mis en ontstaat een bendeoorlog die in Amsterdam, Antwerpen en Marokko wordt uitgevochten. Ali B speelt Hassan Kamikaze (what’s in a name), een grenzeloos brute gast die de oorlog wil winnen.

Patser scoorde goed in zowel Nederland als België. Goede kans dat dit voorlopig de laatste Vlaams-Nederlandse films zal zijn van het Marokkaans-Vlaamse regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah. Ze zijn namelijk in Hollywood in gesprek om Bad Boys 3 te regisseren, met niemand minder dan Will Smith in de hoofdrol.

8. Downsizing

Hoe pakken we het probleem van overbevolking aan? Daarvoor is in Downsizing een oplossing gevonden. Noorse wetenschappers hebben in de film namelijk een manier gevonden om levend organisch materiaal te krimpen. Om geld te besparen besluit het echtpaar Paul en Audrey (Matt Damon en Kristen Wiig) om aan een experiment mee te doen. Eenmaal gekrompen kan het stel niet meer meer terug, maar met hun spaargeld kunnen ze wel een luxe leven leiden in een verkleinde mensenwereld.

Het kleine echtpaar komt een wodkafles op ware grootte tegen en neemt het ervan. Deze scene zit jammer genoeg alleen in de trailer en niet in de film. Leuk feitje is dat die fles wodka vanuit het verkleinde stel gezien gelijk is aan ongeveer 3000 liter.