De 8 beste Ziggo On Demand films van maart

De 8 beste Ziggo On Demand films van maart

Deze films mag je niet missen deze maand!

Het is maart en dat betekent dat er weer een nieuwe lading topfilms voor je klaarstaan. Dus app je vrienden en familie en plof op de bank met één van deze films!

Auteur: Rozemarijn Vossen | 26 februari 2018 | 9.00 uur

1. Thor: Ragnarok

Thor heeft zichzelf lichtelijk in de problemen gewerkt. Hij zit gevangen aan de andere kant van het universum, zonder hamer en zijn lange manen, terwijl Asgard in gevaar is. Om vrij te komen en Asgard te redden van Ragnarok moet hij eerst langs de Hulk en dat lijkt makkelijker dan het is.  

Een groot deel van de film is geschoten in Australië. Met de grote Marvel helden zou je denken dat een beetje insect of reptiel geen probleem zou zijn. Toch werden de opnames even stil gelegd toen er tijdens het filmen van een scène in de wildernis plots een python uit een boom kwam vallen.

2. Murder on the Orient Express

Een klassieke ‘Whodunnit’, gebaseerd op een boek van Agatha Christie, met een grote sterrencast. Murder on the Orient Express vertelt het verhaal van dertien reizigers op een trein waar een moord wordt gepleegd. Iedereen is verdacht. In een race tegen de klok moet detective Hercule Poirot (Kenneth Branagh) de puzzel oplossen voordat de moordenaar opnieuw toeslaat.

Er is ooit echt een moord gepleegd op de Orient Express. Een jaar nadat het boek van Christie uitkwam werd een vrouw beroofd in de trein en vervolgens uit de trein geduwd. In 1950 verdween er iemand onder verdachte omstandigheden tijdens de treinrit.

3. Your Name

Na een meteorieten-regen veranderen de levens van dorpsmeisje Mitsuha en stadsjongen Taki drastisch. Mitsuha droomt van de grote stad. Als haar wens onverwacht uitkomt, verandert haar saaie voorspelbare leven in een spannend, hilarisch avontuur. Zonder dat ze er controle over hebben switchen ze van lichaam en leven.

Als ze ook nog een manier vinden om berichten uit te wisselen, leren ze elkaar steeds beter kennen. Maar dan verschijnt er een gigantische meteoriet aan de hemel en neemt de spanning toe. Ze willen elkaar ontmoeten. Maar is hun connectie daar sterk genoeg voor en zullen zij dat overleven?

Your Name is een animefilm van de Japanse regisseur Makoto Shinkai. De film werd in 2017 uitgeroepen tot meest succesvolle animefilm allertijden.

4. Justice League

DC Comic fans zaten hier al een tijd op te wachten: de samenkomst van hun favoriete comic helden. Geïnspireerd door Superman, werft Bruce Wayne (Batman) Diana Prince (Wonder Woman) om een grote vijand onder ogen te komen. Batman en Wonder Woman werken samen om meer rekruten te krijgen om de strijd aan te gaan. Maar ondanks de kracht van Wonder Woman, Batman, Aquaman, Cyborg en The Flash is het misschien al te laat om de wereld te redden.

Bruce Wayne zit al even in de ‘business’. In de film zegt hij al 20 jaar te opereren als Batman. Officieel klopt dat ook wel, aangezien de eerste comic ‘Batman & Robin’ precies 20 jaar voor de release van de film verscheen.

Justice League zie je vanaf 21 maart bij Ziggo On Demand

5. Battle of the Sexes

Nog een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Battle of the Sexes vertelt het verhaal van de legendarische tenniswedstrijd tussen Bobby Riggs en Billie Jean King (Emma Stone). De wedstrijd tussen de jonge King en de iets oudere Riggs werd een groots evenement in de Amerikaanse sportgeschiedenis. Tijdens het evenement was er achter de schermen meer aan de hand dan voor de kijkers zichtbaar was. 

In de tijd van de wedstrijd was Billy Jean King 29 jaar oud en Bobby Riggs 55. Heel toevallig was tijdens de opnames van de film Emma Stone 28 jaar oud en Steve Carell 54. De tweede naam van Emma is ook nog eens Jean.

Battle of the Sexes is vanaf 19 maart te zijn bij Ziggo On Demand

6. Weg van Jou

De stadse Evi (Katja Herbers) krijgt promotie op haar werk. Haar enthousiasme verdwijnt snel als blijkt dat ze daardoor van Rotterdam naar Zeeuws-Vlaanderen wordt overgeplaatst. Weigeren is geen optie meer, haar carrière staat met slagen in de Zeeuwse regio. Ze laat haar comfortabele stadse leven achter zich en begint aan haar nieuwe leven in Zeeuws-Vlaanderen. Dat daar niet allemaal onverstaanbare Zeeuwen zijn, blijkt als Evi in Terneuzen schipper Stijn ontmoet.

Om als echt Zeeuwen over te komen moesten de acteurs wel in de leer. Naast het juiste dialect en accent moest Maarten Heijmans bijvoorbeeld leren zeilen. Met maar een uurtje les ging hij met zeilboot de Westerschelde op en hoe nonchalant het shot eruitziet, zo bang waren hij en Katja op de boot.

Weg van Jou zie je vanaf 8 maart bij Ziggo On Demand

7. The Square

De regisseur van ’Turist’ is terug met een nieuwe film die het verwende gedrag van de mens tentoonstelt. Christian, een senior curator van een museum in Stockholm, is een spin in het web van de kunstwereld. Hij zet kunstenaars op de kaart, werft sponsor naar sponsor, stuurt collega’s en is erg bewust van mijn macht. Zijn telefoon en portemonnee worden gestolen en tegelijkertijd gaat een grappig bedoelde pr-activatie rondom een nieuw kunstwerk, ‘The Square’, volledig mis. Plots leert hij zijn plek in de wereld kennen en komt hij zichzelf tegen.

De film ging in première tijdens het Cannes Film Festival in 2017 en won, ondanks positieve kritieken, onverwacht de Palme d’Or.

The Square zie je vanaf 9 maart bij Ziggo On Demand

8. De Familie Slim

De titel zegt het al wel, maar dit is de perfecte film om met het hele gezin te kijken. In De Familie Slim voelt Max zich het buitenbeentje in de familie. Hij is de enige in het uitvindersgezin waarbij de uitvindingen altijd mislukken. Wanneer zijn ouders en zus worden ontvoerd tijdens een uitvindersfestival, moet Max er alles aan doen om hen te redden met een uitvinding die wél werkt.

De acteurs zouden graag in het echt de uitvindingen uit de film willen hebben. Vooral Matheu Hinzen (Max) en Harry Piekema (Fritz Slim) zien een teleporteermachine wel zitten. Wellicht hebben ze over een aantal jaar geluk.

De Familie Slim zie je vanaf 27 maart bij Ziggo on Demand