De 8 beste Ziggo On Demand films van juni

De 8 beste Ziggo On Demand films van juni

Deze films mag je niet missen deze maand!

Er staan 8 nieuwe titels voor je klaar bij Ziggo On Demand! Laat de zomer maar even wachten, voor deze goede films blijf je lekker binnen. 

Auteur: Marije van Haarlem | 30 mei 2018 | 11.15 uur

1. The Shape of Water (2017)

Elisa (Sally Hawkins) leeft een eenzaam en geïsoleerd leven. Afgezien van haar collega Zelda, lijkt niemand haar te begrijpen. Ze werkt als conciërge bij een zwaarbeveiligd overheidslaboratorium en heeft nooit kunnen praten. Haar leven verandert voorgoed wanneer ze per ongeluk een geheim experiment ontdekt tijdens haar schoonmaakronde.

Tijdens de première op het Toronto International Film Festival werd de film getoond in het Elgin Theater, dat ook in de film te zien is. Het is maar goed dat The Shape of Water zo goed in de smaak viel bij de filmcritici. Als de film geflopt was, was regisseur Guillermo Del Toro er namelijk volledig mee gestopt. Gelukkig deed hij dat niet; hij won vier Oscars met de film. 

2. Black Panther (2018)

T'Challa is koning van het fictieve, technologisch geavanceerde Afrikaanse land Wakanda. Zijn plek op de troon wordt echter op de proef gesteld als een oude vijand terugkeert . T’Challa heeft geen andere keus dan het conflict aan te gaan, waarmee hij ook de toekomst van Wakanda op het spel zet.

Regisseur Ryan Coogler wilde zoveel mogelijk elementen van de Afrikaanse cultuur verwerken in Black Panther. Zo is de taal die wordt gesproken door de Wakanda’s een echte Zuid-Afrikaanse taal, namelijk ‘Xhosa’. Het was de moedertaal van Nelson Mandela, en is te herkennen door geluiden van klikjes. Daarnaast zijn de vechtscènes geïnspireerd door Afrikaanse martial arts en is alle kleding gebaseerd op die van echte Afrikaanse stammen.

3. The Commuter (2018)

Michael (Liam Neeson) is een verkoper van verzekeringen die elke dag forenst naar zijn werk. Op een dag loopt hij in de trein een vreemde tegen het lijf die hem chanteert en zijn reis allesbehalve gewoontjes maakt. Voordat hij de laatste halte bereikt, moet hij een puzzel oplossen en een specifieke passagier vinden. Zijn leven en dat van zijn medepassagiers staat op het spel.

Liam Neeson was niet altijd een actieheld zoals in The Commuter. Het was pas door zijn rol in Taken (2008) en het enorme succes daarvan dat Neeson niet meer te missen is in de grootste actiefilms. Het eerste deel van Taken bracht alleen al 226 miljoen dollar op.

4. I, Tonya (2017)

I, Tonya vertelt het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse kunstschaatsster Tonya Harding. De talentvolle schaatsster kwam al gauw aan de top, maar miste vaak een plek op het podium door haar redneck-image. Hoewel Harding de eerste Amerikaanse vrouw was die een drievoudige axel landde, ging ze vooral de geschiedenisboeken in vanwege het complot dat zij beraamde tegen haar grootste concurrente.

Hoewel actrice Margot Robbie wel zelf schaatst in de film, was ze niet in staat om een drievoudige axel te landen. Begrijpelijk: de sprong is maar door zes Olympische atleten geland en is daarom met special effects nagemaakt. En dat is niet het enige dat ‘nep’ is: de haarstylisten kregen de look van Tonya niet helemaal voor elkaar. Robbie draagt daarom een pruik, doordrenkt met opgedroogd bier.

5. Wonder Wheel (2017)
Vanaf 28 juni te zien bij Ziggo On Demand

Een serveerster (Kate Winslet), een jonge badmeester (Justin Timberlake), de beheerder van een reuzenrad (Jim Belushi) en diens verloren dochter (Juno Temple), kruisen elkaars pad in een pretpark in de jaren ’50. Dochter Carolina wordt achterna gezeten door gangsters en belandt in haar vaders appartement. Ze draagt nog meer geheimen met zich mee en zet al gauw de levens van alle betrokkenen op het kleine eiland op zijn kop.

De titel van de film gaat over meer dan het iconische reuzenrad op Coney Island. Regisseur Woody Allen beschrijft het als een metafoor voor het gedrag van de karakters en de manier waarop ze denken. “Het uitzicht is prachtig vanuit het reuzenrad, maar je gaat nergens heen. Het heeft dus iets romantisch, iets moois, maar uiteindelijk ook een element van nutteloosheid.”

6. Game Night (2018)

Een groep vrienden en een koppel (Rachel McAdams en Jason Bateman) besluiten hun vaste spelletjesavond wat spannender te maken en doen mee aan een murder mystery. Compleet met nepdieven en nepagenten en een ontvoering. Of is het allemaal geen spelletje meer? Ze belanden in een lange, chaotische nacht waarin alle regels worden gebroken.

In Game Night zijn verschillende verwijzingen verstopt naar de favoriete films van de regisseurs: Pulp Fiction en Fight Club. Eén scene is zelfs volledig Tarantino-stijl opgenomen in één take. Ook de acteurs hebben een aantal subtiele details verwerkt in het script: Bateman en McAdams grappen bijvoorbeeld dat kindsterretjes nooit zoveel bereiken in het leven. Bateman werd zelf op 12-jarige leeftijd bekend dankzij zijn rol Het Kleine Huis op de Prairie (1981).

7. Early Man

In de hilarische stop-motionfilm ‘Early Man’ zien we de primitieve oermens Dug (Eddie Redmayne) die zich in een lastige situatie bevindt. Het voortbestaan van zijn stam in het stenen tijdperk wordt bedreigd door de kwaadaardige Lord Nooth (Tom Hiddleston) en zijn stam uit bronstijd. Dug besluit ze uit te dagen voor een potje voetbal, waarbij alles op het spel staat.

Dit is de eerste film van animator Nick Park die hij volledig zelf regisseert. Hij werd bekend door de stop-motionfilm Chicken Run (2001) en als bedenker van Wallace & Gromit. Voor Early Man werkt hij weer samen met dezelfde animators van twintig jaar geleden. En die zijn niet vies van een grapje: Park wist pas na het afronden van de film dat Wallace & Gromit in een aantal shots verstopt zitten.

8. Professor Marston and the Wonder Woman

De iconische strip Wonder Woman werd in de jaren ’40 van de 20e eeuw bedacht door Dr. William Moulton Marston, een psycholoog die de eerste leugendetector ontwikkelde. Zelf droeg Marston ook groot geheim met zich mee. Zijn inspiratie van de feministische superheld bleek niets minder dan een polygame relatie tussen hem, zijn vrouw Elizabeth en hun andere liefde Olive Byrne.

Hoewel de filmmakers voor de promotie van de film de subtitel ‘based on a true story’ gebruiken, is de relatie tussen de Marston en de twee vrouwen voornamelijk speculatie. Volgens de kleindochter van Marston, Christie Marston, is dit slechts een interpretatie van de regisseur. Ze weigerde dan ook de film bij te wonen.