De 8 beste Ziggo On Demand films van juli

De 8 beste Ziggo On Demand films van juli

Deze films mag je niet missen deze maand!

Van de bankroof van de eeuw en de onthulling van een van de grootste schandalen in de Amerikaanse geschiedenis tot de nieuwe Lara Croft. Een nieuwe maand betekent weer een verse lading films bij Ziggo On Demand!

Auteur: Vicki Blansjaar | 29 juni 2018 | 11.15 uur

1. Bankier van het Verzet

Het waargebeurde, voor veel mensen onbekende verhaal van een van Nederlands grootste verzetshelden. Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zich voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang.

Samen met zijn broer Gijs van Hall (Jacob Derwig) bedenkt hij een riskante constructie om tientallen miljoenen guldens onder het oog van de bezetters De Nederlandsche Bank uit te sluizen. Het wordt de bankroof van de eeuw, die nu voor het eerst is vastgelegd door regisseur Joram Lürsen.

2. Tomb Raider

Tomb Raider is back! Oscarwinnares Alicia Vikander volgt Angelina Jolie op als de videogameheldin Lara Croft; de stoere, onafhankelijke dochter van een spoorloos verdwenen avonturier.

In deze reboot van de franchise gaan we terug naar het begin: papa Croft verdween toen Lara nog een tiener was tijdens een zoektocht naar een Japanse eilandtombe. Inmiddels is Lara 21 jaar en verdient haar geld door als fietskoerier door Londen te crossen. Ze weigert de leiding te nemen over haar vaders imperium omdat ze niet wil geloven dat hij echt dood is en besluit het mysterie over zijn dood voor eens en altijd op te lossen. 

3. The Post

De eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham, werkt samen met redacteur Ben Bradlee voor The Washington Post. Ze moeten al hun meningsverschillen aan de kant schuiven in hun strijd tegen concurrent The New York Times. Wie zal als eerste geheime overheidsdocumenten onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overbrugt?

In The Post werkt Spielberg voor het eerst samen met actrice Meryl Streep. Hij was zo onder de indruk van haar, dat hij haar na elke scène wilde complimenteren met haar acteerprestaties. Overdreven? Niet per se. Voor deze rol werd zij genomineerd voor een Oscar.

4. Red Sparrow

Ballerina Dominika Egorova wordt tegen haar wil gerekruteerd voor de Russische geheime dienst. Na een keiharde opleiding krijgt ze de opdracht om informatie over de Amerikaanse inlichtingendiensten in te winnen. Hiervoor is alles toegestaan en gezien haar schoonheid is het plan dat ze CIA-agent Nathaniel Nash moet zien te verleiden.

Jennifer was na het lezen van het script doodsbang voor dit project. De rol van Dominika is namelijk fysiek heel zwaar. Zo moest ze maandenlang balletles volgen en oefenen op haar Russische accent. In een van de scènes stapt ze zelfs naakt in een bad met ijswater.

5. Death Wish

Regisseur Eli Roth zet met Death Wish een originele remake neer van de cultklassieker uit 1974. Chirurg Dr. Paul Kersey (Bruce Willis) heeft dagelijks te maken met de gruwelijke gevolgen van geweld in zijn woonplaats Chicago. Het wordt voor hem persoonlijk wanneer zijn vrouw en dochter slachtoffer worden van een overval.

Wanneer zijn vrouw overlijdt aan de verwondingen en de politie niets voor hem kan betekenen, weet Kersey één ding zeker: de daders mogen niet ongestraft blijven. Hij besluit het heft in eigen handen te nemen, waarna geen enkele crimineel in Chicago meer veilig is.

6. Gotti

Gotti is het verhaal van de opkomst en ondergang van de beruchte New Yorkse maffiabaas John Gotti, opgeschreven door zijn zoon in het boek Gotti: In the Shadow of my Father.

John Travolta kruipt in de huid van Gotti sr., die in 1986 het hoofd van de Gambino familie werd na het omleggen van zijn voorganger Paul Castellano. Maar boontje komt om zijn loontje, zo blijkt. In 1992 verdwijnt Gotti achter de tralies nadat hij is verraden door zijn ‘underboss’ Salvatore Gravano a.k.a. Sammy the Bull.

7. Den of Thieves

Iedere dag wordt er 120 miljoen dollar in contanten uit de omloop gehaald en vernietigd door de centrale bank van de Verenigde Staten, de 'Federal Reserve'. Een beruchte dief smeedt het plan om de meest gedurfde bankroof te bewerkstelligen, pal onder de neus van de meest gevreesde afdeling van wetshandhaving.

De roof kent echter wat complicaties wanneer de dief, Nicholas ‘Big Nick’ O’Brien (Gerard Butler), vast komt te zitten tussen andere criminelen.

8. Rikkie de Ooievaar

Mus Rikkie is ervan overtuigd dat hij een ooievaar is. Net als zijn adoptiefamilie. Maar als de hele familie naar Afrika vertrekt om te overwinteren, wordt het verschil pijnlijk duidelijk. Rikkie (ingesproken door Matheu Hinzen) is niet sterk genoeg voor de zware tocht.

Maar hij geeft zich niet zomaar gewonnen. Rikkie is vastberaden om zijn familie achterna te reizen en krijgt daarbij gezelschap van de excentrieke uil Olga (Georgina Verbaan) en de knotsgekke parkiet Kiki (Patrick Martens). Met dit bonte gezelschap begint hij aan de gevaarlijke overtocht en komt onderweg allerlei obstakels tegen.