De 8 beste Ziggo On Demand films van augustus 2018

De 8 beste Ziggo On Demand films van augustus

Deze films mag je niet missen deze maand!

Yep, ook in augustus hebben we weer een frisse lading films voor je. Net uit de bioscoop en nu al te zien vanaf je bank. Deze toffe premières zie je deze maand bij Ziggo On Demand. 

Auteur: Vicki Blansjaar | 1 augustus 2018 | 10.30 uur

1. Ready Player One

Welkom in 2045, een tijd waarin de mens toevlucht zoekt in het virtuele universum OASIS omdat de echte wereld niet meer om aan te zien is. Maar als de schepper van dit digitale paradijs – James Halliday (Mark Rylance) – overlijdt, is er geen erfgenaam om OASIS te beschermen tegen kwaadwillenden. Wel blijkt Halliday een spel bedacht te hebben om een opvolger te vinden. En daar komt de held van het verhaal op de proppen: de verlegen tiener Wade Watts (Tye Sheridan).

Steven Spielberg verfilmde met Ready Player One de scifi-bestseller van schrijver Ernest Cline uit 2011. En ondanks dat de 71-jarige regisseur uit een tijd komt waarin videogames nog niet bestonden, is hij zeker met zijn tijd meegegaan. De avatars spatten van het scherm!

2. The 15:17 to Paris

Herinner jij het nog? Die vroege ochtend in augustus 2015 toen er berichten verschenen over een aanslag op de Thalys van Amsterdam naar Parijs? De Thalys #9364 vertrok om 15.17 uur vanaf Amsterdam aan de noodlottige rit met aan boord 500 mensen.

Clint Eastwoods ‘The 15:17 to Paris’ vertelt het waargebeurde verhaal van de drie jeugdvrienden uit Amerika die de terrorist overmeesterden en een bloedbad wisten te voorkomen. Het verhaal wordt nagespeeld door de echte helden zelf: Anthony Sadler, militair Alek Skarlatos en luchtvaartpiloot Spencer Stone. 

3. Rampage: Big meets Bigger

Dwayne ‘The Rock’ Johnson speelt primatoloog Davis Okoye, die een hechte band heeft met de zeldzame albinogorilla George. Hij verzorgt de troetelaap al sinds zijn geboorte maar als George in aanraking komt met een genetisch experiment, verandert hij in een enorm monster. Er blijken tot overmaat van ramp nog meer dieren door het experiment aangetast te zijn.

Okoye gaat op zoek naar een geneesmiddel om zijn vriend te redden en tegelijk een wereldwijde ramp te voorkomen. Maar zijn die twee doelen met elkaar te verenigen?

4. De Matchmaker

Vanaf 26 augustus te zien bij Ziggo On Demand

Reizend fotograaf Chris (Benja Bruijning) is bij gebrek aan inkomsten tijdelijk terug in zijn geboortedorp bij zijn moeder Marja (Ariane Schluter). Hij kan niet wachten om zijn koffers weer te pakken maar krijgt dan een opdracht aangeboden om een video te maken voor een datingsite. Deze klus kan hij niet laten schieten!

Zijn vlotte single moeder lijkt hem het ideale model, maar als de video online viral gaat stromen de reacties binnen. Zit zijn moeder daar eigenlijk wel op te wachten? De Matchmaker is een vrolijke romantische komedie met Georgina Verbaan, Eva van de Wijdeven en Loes Luca. Absoluut feelgood-materiaal!

5. Pieter Konijn

Pieter Konijn is de verfilming van Beatrix Potters tijdloze verhaal over een eigenwijs en ondeugend konijn dat probeert de moestuin van een boer binnen te dringen. De Britse natuurwetenschapster, schrijfster en illustratrice schreef het eerste verhaaltje over het konijn in 1902, naar aanleiding van brieven die ze aan de kinderen van een van haar onderwijzeressen uit haar jeugd stuurde.

Een oud verhaal dus, maar zeker niet uit de tijd. Pieter Konijn is en blijft geliefd bij elke generatie en daar hoort dus ook een stoere live-action animatiefilm voor de hele familie bij!

6. Thoroughbreds

Vanaf 8 augustus te zien bij Ziggo On Demand

Lily en Amanda waren als kind beste vriendinnetjes, maar groeiden daarna uit elkaar. Nu leren ze elkaar als tieners weer kennen. Vooral de verschillen tussen de twee vallen daarbij op. Lily is een welgesteld en gevoelig meisje. Amanda had een minder bevoorrechte jeugd en is door haar onaangepaste gedrag een buitenbeentje.

Ondanks de onderlinge verschillen, groeien ze dichter naar elkaar toe en Lily raakt geïntrigeerd door Amanda’s gedachtegangen. Als Lily’s gemene stiefvader besluit om haar naar een kostschool te sturen, bedenken de twee een plan om eens en voor altijd van hem af te zijn.

7. Mannen van Mars

Drie schoolvrienden keren terug naar Het Marsman College voor de reünie van hun middelbare school. Hun levens zien er 25 jaar later behoorlijk anders uit, maar 40 is het nieuwe 20 en alle mannen worden knapper naarmate ze ouder worden… of toch niet?

Waar Edwin (Daniël Boissevain) nog altijd een vrouwenmagneet is, hebben zijn vrienden zo hun problemen. Mark (Huub Smit) is door zijn vrouw ingeruild voor een jonger exemplaar en familieman Peter (Martijn Fischer) worstelt met zijn mannelijkheid sinds hij niet meer zonder leesbril kan. Hoe gaan de mannen hiermee om? Zetten ze het op een zuipen of gaat dat toch anders als je ouder bent?

8. Hostiles

Vanaf 30 augustus te zien bij Ziggo On Demand

Het Wilde Westen wordt nogal eens geromantiseerd, maar in werkelijkheid is het een somber hoofdstuk in de geschiedenis van de VS. Regisseur Scott Cooper laat met Hostiles de harde realiteit zien, waarin de vijand altijd op de loer ligt.

Het verhaal, dat zich afspeelt in 1892, begint met een gewelddadige aanval van indianen op de boerderij van een blank gezin. Alleen de moeder, Rosalie (Rosamund Pike), overleeft de aanval. Ze wordt aangetroffen door kapitein Joe Blocker (Christian Bale) en zijn mannen. Blocker haat de native Americans maar heeft de opdracht gekregen om een ziek opperhoofd (Wes Studi) terug te brengen naar zijn geboortegrond in Montana. Ze zullen hun krachten moeten bundelen om de tocht te overleven.