De 8 beste Ziggo On Demand films van april

De 8 beste Ziggo On Demand films van april

Deze films mag je niet missen deze maand!

Het schijnt lente te zijn, maar aan het weer is dat nog niet echt te merken. Gelukkig komen er in april genoeg nieuwe films beschikbaar. 

Auteur: Rozemarijn Vossen | 3 april 2018 | 10.30 uur

1: Star Wars: The Last Jedi - vanaf 18 april

Rey gaat in de leer bij Luke Skywalker op Ahch-To. Luke moet ondertussen afrekenen met een geloofscrisis. Ondertussen bereidt het Verzet zich voor op de komende strijd met The First Order. Zo komen ze op nieuwe plaatsen in het sterrenstelsel, waaronder een casinostad waar de bovenklasse zich bevindt.

George Lucas heeft niet meegeschreven aan het script voor de huidige Star Wars trilogie. Toch heeft Disney er een aantal van zijn ideeën in verwerkt. Een daarvan is dat Luke Skywalker ooit een vrouwelijke Jedi zou gaan trainen. Dat is Rey geworden.

Star Wars: The Last Jedi is vanaf 18 april te zien bij Ziggo On Demand

2. Ferdinand - vanaf 16 april

Ferdinand is een stier met een zachtaardig karakter. Maar wanneer op een dag vijf mannen langskomen om de grootste, snelste en ruigste stier uit te zoeken voor een stierengevecht in Madrid wordt Ferdinand ten onrechte uitgekozen. Ferdinand zet alles op alles om zo snel mogelijk terug te keren naar huis.

In de Amerikaanse film wordt de stem van Ferdinand ingesproken door John Cena, een voormalig worstelaar. Dat klonk zo goed, dat ook in de Nederlandse versie gekozen is voor een kickboxer. Hier hoor je Rico Verhoeven als stem van Ferdinand.

Ferdinand is vanaf 16 april te zien bij Ziggo On Demand

3. Coco

Miguel is de enige binnen zijn familie met een muzikaal talent. Totdat hij erachter komt dat hij familie is van de wereldberoemde zanger Ernesto de la Cruz. Tijdens Día De Los Muertos komt Miguel per ongeluk terecht in de wereld van de doden. Daar gaat hij op zoek naar Ernesto de la Cruz, maar zijn voorouders steken daar een stokje voor.

Oorspronkelijk zou Miguel alleen maar gitaarspelen. Maar toen regisseur Lee Unkrich ontdekte dat de jonge acteur Anthony Gonzalez ook goed kon zingen, is het verhaal aangepast. Zo kon Anthony ook zijn zangtalent laten zien.

4. The Greatest Showman - vanaf 30 april

The Greatest Showman werpt een blik op het leven van P.T. Barnum. Een entertainer die vanuit het niets opkwam om een fascinerend spektakel te creëren dat een wereldwijde sensatie werd. Zo zou hij uiteindelijk het beroemde Ringling Brothers and Barnum & Bailey Circus oprichten.

Wil je na het zien van deze film een bezoekje brengen aan het Ringling Brothers and Barnum & Bailey Circus? Dan ben je helaas een jaar te laat. In mei 2017 werd het circus gesloten, na teruggelopen bezoekersaantallen en aanhoudende protesten van dierenrechtenorganisaties.

The Greatest Showman is vanaf 30 april te zien bij Ziggo On Demand

5. Wonder - vanaf 20 april

'Wonder' vertelt het verhaal van de 10-jarige August Pullman met een zeldzame, aangeboren aangezichtsafwijking. Doordat August vele operaties heeft doorstaan, krijgt hij thuisonderwijs van zijn moeder. Zijn ouders besluiten hem echter naar een privéschool te sturen, maar niet iedereen is blij met mismaaktheid in hun midden.

De jonge acteur Jason Tremblay moest elke dag 1,5 uur in de make-up om zijn gezichtsprothese opgeplakt te krijgen. Deze prothese is gemaakt door de Nederlandse grimeur Arjen Tuiten.

Wonder is vanaf 20 april te zien bij Ziggo On Demand

6. Visages, villages - vanaf 6 april

Regisseur Agnès Varda ontmoette fotograaf en schilder J.R. in 2015 en een samenwerking volgde in de vorm van een documentaire. Ze reizen door Frankrijk en ontmoeten er mensen van het platteland, ieder vanuit zijn eigen kunstbeleving. Er wordt naar de bewoners geluisterd en ze worden gefotografeerd. Tijdens de draaiperiode groeit de vriendschap tussen Varda en J.R., ondanks hun verschillen.

Deze documentaire kreeg (bijna) alleen maar lovende kritieken. Zo scoort Visages, Villages een ‘99% approved’ score op RottenTomatoes. De documentaire was genomineerd voor een Oscar, maar kreeg deze helaas niet.

Visages, villages zie je vanaf 6 april bij Ziggo On Demand

7. Dr. Knock - vanaf 26 april

Knock is een briljante, voormalige zwendelaar die nu een arts is. Hij verhuist naar een dorp in de Zwitserse Alpen om de praktijk van een collega over te nemen. Maar de zuivere berglucht en het verkwikkende klimaat houden de inwoners in een uitstekende gezondheid. Vastberaden om zijn fortuin te maken overtuigt Dr. Knock de bevolking ervan dat een gezond persoon ziek is maar het niet weet. Als meester in de kunst van de verleiding en manipulatie diagnosticeert hij iedereen met een ziekte, zowel echt als denkbeeldig.

Het verhaal van Dr. Knock is al vaak verteld. Zo is er een film uit 1951, en zijn er diverse toneelstukken. In deze film komt het pleintje Place Jules Romains voorbij. Dit plein is vernoemd naar de auteur van het originele toneelstuk: Jules Romains.

Dr. Knock zie je vanaf 26 april bij Ziggo On Demand

8. Paddington 2 - vanaf 6 april

Paddington voelt zich gelukkig bij de familie Brown in Windsor Gardens, waar hij een populair lid van de gemeenschap is geworden. Tijdens een zoektocht naar het perfecte cadeau voor zijn geliefde tante Lucy's honderdste verjaardag ontdekt Paddington een uniek boek in Mr. Gruber's antiekwinkel. Om het boek te kunnen kopen neemt hij een reeks vreemde baantjes aan. Maar wanneer het boek wordt gestolen is het aan Paddington en de familie Brown om de dief te ontmaskeren.

Michael Bond bracht het eerste boek over Beertje Paddington al in 1958, toen hij als cameraman voor de BBC werkte. Na een aantal jaar waren de boeken zo populair, dat hij zijn baan op kon zeggen om full time 

Paddington 2 is vanaf 6 april te zien bij Ziggo on Demand