The Walking Dead seizoen 8b

Het laatste verzet tegen The Saviors

The Walking Dead seizoen 8b zie je vanaf maandag 26 februari bij FOX!

Nog even doorbijten: de tweede helft van The Walking Dead seizoen 8 is bijna hier en het belooft weer lekker bloederig te worden. Waar waren we?

Auteur: Vicki Blansjaar | 25 januari 2018 - 14.46 uur

In de mid-season finale van de AMC-serie bleek dat er iets goed mis is met de zoon van good guy Rick Grimes. Toen hij in een eerdere aflevering Siddiq te hulp schoot bij een zombie-aanval, is hij gebeten door een walker. Dat betekent dat Carl nu besmet is met het zombie-virus.

De grote vraag is nu of Carl nog gered kan worden. Onder fans doen al de gekste theorieën de ronde: van mogelijke immuniteit voor het virus tot bloedtransfusie. En wat te denken van de mysterieuze helikopter die Rick een paar afleveringen eerder heeft gespot?

De opstand gaat door

Zou het leger, van wie we al lange tijd niks gezien of gehoord hebben, een tegengif gevonden kunnen hebben? Het blijft gissen. Feit is wel dat vanaf het allereerste begin van de serie belangrijke personages het loodje hebben gelegd. Het zou dus ook goed mogelijk kunnen zijn dat Carls laatste uur heeft geslagen.

En dan is er natuurlijk nog de opstand tegen de meedogenloze Negan en The Saviors, die in plaats van samen te werken tegen de ronddolende walkers vooral interesse hebben in de macht. Rick en de andere gemeenschappen zijn zwaar in de minderheid en hebben veel verliezen geleden.

De list om het hoofdkwartier van The Saviors te laten bestormen door zombies, is mislukt en Alexandria (de safe-zone van de gemeenschappen) is door Negan in de as gelegd. Maar opgeven is geen optie. Dat wordt weer knokken dus!

De eerste aflevering van seizoen 8b zie je op maandag 26 februari om 22.00 uur bij FOX op kanaal 11, gratis voor Ziggo klanten.

Seizoen 9 in de maak!

Goed nieuws: productiemaatschappij AMC heeft onlangs aangekondigd dat er een negende seizoen van de populaire zombieserie is besteld. De bedoeling is dat The Walking Dead en de prequel Fear The Walking Dead (te zien bij Ziggo Movies & Series XL) uiteindelijk in elkaar gaan overlopen.

Of dit al in seizoen 8 te zien zal zijn, is niet duidelijk. Wanneer seizoen 9 begint, is ook nog niet bekend.