Een wederopstanding in Prison Break?

Een wederopstanding in Prison Break?

Niet het eerste personage dat weer tot leven komt

Wat? Huh? Komt er een vijfde seizoen van Prison Break? Maar Michael Scofield ging toch dood eind seizoen 4? Het was toch klaar? Eehm, nee dus. Er is echt een vijfde seizoen, met ongetwijfeld weer een gevangenisuitbraak. En dit seizoen dus ook een wederopstanding. Dat is niet de eerste wederopstanding in de film- en seriegeschiedenis. De bijzonderste zetten we even op een rijtje.

Redactie Movies & Series | 3-4-2017

Maar eerst: Prison Break S5

Het verrassende vijfde seizoen van Prison Break zie je vanaf woensdag 5 april 21.00 uur bij FOX. Aflevering gemist? Kijk hem terug op Ziggo Replay (tot 7 dagen terug) en via Ziggo On Demand de laatst beschikbare 4 afleveringen.

Gandalf in Lord of the Rings

Gandalf de Grijze ging ten onder toen hij de Balrog bevocht om de Fellowship te beschermen. Hij viel in de onpeilbare dieptes. En wie komt er fluitend (oké, niet fluitend) de volgende film binnenwandelen? Gandalf. Maar nu de Witte. Toegegeven: hij heeft nog best zijn nut in de rest van het verhaal.

Doc Brown in Back to the Future

Hij ook? Zeker wel: hij wordt in de eerste film doodgeschoten door de Lybische terroristen. Marty gaat terug in de tijd, vertelt de Doc uit het verleden dat hij wordt doodgeschoten en voorkomt daarmee dat Doc in de toekomst, die het heden was (bent u daar nog?), wordt doodgeschoten. Zó slecht, dat tijdreizen, want je liep het risico dat je de geschiedenis veranderde. Vond vooral Doc zelf. Maar nu niet meer.

Harry Potter in Harry Potter en de Relieken des Doods deel 2

Harry Potter realiseert zich dat hijzelf de laatste Gruzelement is en dat Voldemort alleen verslagen kan worden als hijzelf sterft. Scène in het bos: Voldemort doodt Harry. Punt. Nee, komma. Want Harry komt tussen leven en dood terecht, realiseert zich dat Voldemort met de dood van Harry een deel van zichzelf heeft vermoord. Hij komt terug uit de dood en vermoordt Voldemort. Heel aardig, want anders had Marcel Lubbermans dat ook nog moeten doen.

Je ziet trouwens alle Harry Potter-films bij Ziggo On Demand

Spock in Star Trek III: The Search for Spock

In film 2 offert Spock zich aan het einde op om de warp drive van de USS Enterprise te repareren: hij krijgt stralingsziekte en redt de crew van de wraak van booswicht Khan. En liet de Star Trek-fans achter in diepe rouw. Die keken ook op toen in de derde film ‘The Search for Spock’ de geest van Spock zijn weg terugvond naar zijn lichaam. Spelen met de emoties van de fans kan eigenlijk alleen bij Star Trek: maken ze ook eens wat spannends mee (boze fans in 3… 2… 1).

Neo in The Matrix

Dit is de zoetste wederopstanding van allemaal: Neo wordt doodgeschoten door Agent Smith en terwijl hij vecht voor zijn leven, fluistert Trinity in zijn oor dat het Orakel haar had verteld dat ze verliefd zou worden op ‘The One’. Ze kust hem en cue: levenswil terug bij Neo en wederopstanding een feit. Liefde overwint alles (mierzoet). Oh, en er stonden nog twee vervolgfilms op stapel en Keanu Reeves deed het goed als Neo. Cynisch? Ja hoor. Toch een spectaculaire trilogie.

Kapitein Jack Sparrow in ‘Pirates of the Caribbean 2’

Soms is een filmpersonage zo populair dat je hem gewoon kunt laten sterven en in de opvolger weer tot leven kunt wekken. Typisch voorbeeld: kapitein Jack ‘I look a lot like Keith Richards’ Sparrow. In het slot van deel twee van deze mogelijk eindeloze reeks sequels wordt Johnny Depp als zeeroverhoofdman opgegeten door een zeemonster om in deel drie weer vrolijk door te schmieren. Wederopstanding: check. Of zoals de filmmaatschappij het zegt: kassa.

Eervolle vermeldingen

Jezus natuurlijk. Buitencategorie. In alle films die over zijn leven gaan. En tweede eervolle vermelding: Dr. Who. Al gaat hij niet echt dood, maar regenereert hij. Soort van sciencefictionversie van vervellende slangen. Maar in dit geval verandert de doctor in een totaal nieuwe versie.