Zin in een klassieker?

Ken je klassiekers

Baanbrekende series die nooit gaan vervelen

The Sopranos, Band of Brothers, Absolutely Fabulous.. Need we say more? Nee, sommige series hebben geen introductie nodig. Heb je die ene topserie nog niet gezien? Of wil je gewoon alles nóg een keer kijken?

Bingewatch alle seizoenen met Ziggo Movies & Series (XL)!
Zin in een klassieker?

Kijktips

The Wire

De favoriete serie van voormalig president Barack Obama. Bedenker David Simon liet zich inspireren door zijn jarenlange ervaring als misdaadjournalist bij The Baltimore Sun. Het verhaal is gebaseerd op de ervaringen van co-schrijver en rechercheur Ed Burns en op echte inwoners van de Amerikaanse stad. De makers gaven bovendien de voorkeur aan onbekende acteurs waardoor de HBO-serie over corruptie en afluisterpraktijken realistisch en rauw overkomt.

Na successen met de series Homicide: Life on the Street en The Corner, waarvoor Simon respectievelijk vier en drie Emmy Awards won, groeide ook The Wire uit tot een groot succes. Hoewel de serie nooit een Emmy won, werden er van 2002 tot 2008 vijf seizoenen gemaakt en betekende het de doorbraak voor acteurs als Idris Elba, Michael K. Williams en Dominic West.

Doctor Who

Stap in de tijdmachine van Doctor Who. Klassieker dan deze Britse sci-fi-cultserie wordt het namelijk niet. De BBC-serie over tijdreiziger The Doctor, een alien of eigenlijk Time Lord met een blauw politiehokje als tijdmachine, bestaat al 54 jaar. Nadat hij in 1989 van de buis verdween, maakte de serie in 2005 zijn comeback. Sindsdien is Doctor Who vooral in Engeland een fenomeen, mede vanwege de jaarlijkse kerstspecial.

In al die jaren wordt The Doctor overigens niet door dezelfde acteur gespeeld. Een Time Lord kan namelijk niet alleen tijdreizen maar ook reïncarneren. Hij keert telkens in een andere gedaante terug. Sinds de originele Doctor Who, William Hartnell (1963 – 1966), is het stokje dus al diverse keren doorgegeven. Aankomend seizoen is het voor het eerst de beurt aan een vrouw: Jodie Whittaker is Doctor Who nummer 13.

Band of Brothers

Jarenlang stond Band of Brothers op nummer 1 van best gewaardeerde series bij IMDB. En dat was niet voor niets. De reeks is bedacht door Steven Spielberg en Tom Hanks en is gebaseerd op het gelijknamige boek van historicus Stephen Ambrose. Bepaald niet de minsten dus.

Het verhaal gaat over de prestaties van een groep Amerikaanse paratroepers van de 101ste Airborne Division tijdens de Tweede Wereldoorlog. De tiendelige HBO-serie begint met de training die vooraf gaat aan de landing in Normandië op D-day en eindigt in het Adelaarsnest van Adolf Hiter.

Band of Brothers werd bekroond met onder meer zes Emmy Awards en een Golden Globe en betekende de doorbraak van de toen nog jonge Tom Hardy en Michael Fassbender.

The Sopranos

Een maffiabaas met paniekaanvallen. Niet bepaald een handige combinatie, maar wel erg grappig. Tony Soprano (James Gandolfini) gaat als hoofd van een maffiafamilie in New Jersey over lijken. Maar soms kan hij het allemaal even niet meer aan en besluit met fikse tegenzin een psychiater in de arm te nemen.

Tony’s gesprekken met zijn shrink worden de rode draad in de serie. De serie won voor vijf van de zes seizoenen een Golden Globe, waarvan één op naam van de inmiddels overleden Gandolfini zelf. De acteur won daarnaast drie Emmy Awards en werd wereldberoemd met de rol.

Entourage

Sex and the City maar dan met mannen. Dat is Entourage in een notendop. De HBO-serie gaat over beginnend acteur Vincent Chase en zijn maten en is losjes gebaseerd op het leven van acteur Mark Wahlberg, die ook uitvoerend producent is.

Vincent’s minder succesvolle broer Johnny wordt gespeeld door Kevin Dillon, die in werkelijkheid ook in de schaduw staat van zijn broer Matt Dillon (bekend van o.a. Crash en You, Me and Dupree). 

Nog meer klassiekers

Benieuwd welke klassiekers je nog meer kunt kijken in je pakket? Selecteer je pakket en bekijk het aanbod.

Zin in een klassieker?
Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Voor maar € 11,95 per maand. Nu de eerste maand gratis!

Combineer je internet van Ziggo mét Vodafone? Dan krijg je gratis extra's, zoals bijvoorbeeld het tv-pakket Movies & Series L. Daarmee kijk je al je favoriete HBO-series.