De Netflix kijktips van september

Netflix kijken op je tv bij Ziggo

Lees hoe het werkt en bekijk onze tips

Stranger Things, When They See Us, La Casa de Papel, Black Mirror… De streamingdienst Netflix veroverde de wereld met prijswinnende films en series. Je kijkt het aanbod van Netflix eenvoudig op je mediabox van Ziggo.

De Netflix top 5 van september

Het aanbod van Netflix is enorm. Zoeken kan daarom soms best een opgave zijn, zeker als degene met wie je kijkt er een heel andere smaak op nahoudt. Elke maand lichten we daarom hier de vijf beste nieuwe films en series uit die bij Netflix verschijnen.

Door: Vicki Blansjaar | 4 september 2019

1. The Dark Crystal: Age of Resistance seizoen 1

Nu op Netflix - IMDb 8,8

Netflix blaast nieuw leven in de 80’s klassieker The Dark Crystal van de Muppets-bedenker Jim Henson, die ook de poppen van Sesamstraat ontwierp. De prequel-serie speelt zich jaren voor de gebeurtenissen in de fantasyfilm af en telt 10 delen.

Korte geschiedenis: The Dark Crystal is een cultfilm met poppen over wezentjes genaamd Gelflings die het opnemen tegen het kwaad. Het verhaal gaat over een duistere wereld vol enge monsters waarin de vriendelijke, elf-achtige Gelfling Jen het mysterieuze rijk Thra moet zien te redden met behulp van een magisch kristal. In Age of Resistance zien we wat er voorafging aan de queeste van Jen.

Tekst gaat verder onder de trailer

Fans lovend

Remakes floppen soms hopeloos, maar de fans van Dark Crystal zijn laaiend enthousiast. De serie van de Franse regisseur Louis Leterrier, die samenwerkte met Hensons dochter, scoort een 8,8 op IMDb. Dat komt vooral doordat Leterrier, die als kind gefascineerd was door de film, het uiterlijk van de Gelfings niet ingrijpend veranderde.

Alles oogt mooier natuurlijk, dankzij de nieuwe animatietechnieken maar de poppen zijn nog altijd handgemaakt en worden door mensen bediend. En dan zijn er ook nog de stemmen van onder anderen Sigourney Weaver, Mark Hamill (Luke Skywalker!), Helena Bonham Carter en Eddie Izzard!

2. Élite seizoen 2

Vanaf 6 september op Netflix – IMDb 7,5

Fan van La Casa de Papel? Dan is de nieuwe Spaanse hitserie Élite een aanrader terwijl je wacht op seizoen 4 van La Casa. In Élite zien we namelijk drie La Casa de Papel-acteurs terug: Jaime Lorente (Denver), Miguel Herrán (Rio) en Maria Pedraza (Alison Parker).

Drie arbeiderskinderen worden toegelaten tot de exclusieve privéschool Las Encinas in Spanje nadat hun eigen school is ingestort door een aardbeving. Hun komst leidt tot een clash tussen arme en rijke studenten, met een moord tot gevolg.

Tekst gaat verder onder de trailer

Seizoen 3 al in de maak

Élite wordt ook wel vergeleken met Gossip Girl, vanwege het hoge roddelgehalte en de leugens die de tieners tot waanzin drijven. Het eerste seizoen kwam in ruim 20 miljoen huishoudens op de buis en terwijl seizoen 2 nog niet eens uit is, heeft Netflix al een derde seizoen besteld.

3. Mindhunter seizoen 2

Nu op Netflix – IMDb 8,6

Hoe werkt het brein van een seriemoordenaar? En zijn er patronen te vinden in hun gedrag om coldcases op te lossen en moordenaars die nog op vrije voeten zijn sneller te kunnen stoppen?

In de jaren ’70 onderzochten profilers van een nieuwe afdeling binnen de FBI – de Behavioural Science Unit – de karaktereigenschappen van een aantal van de meest beruchte seriemoordenaars van die tijd. Mindhunter is zodoende gebaseerd op een waargebeurd verhaal en is vooral een serie voor liefhebbers van true crime. Veel actie is er namelijk niet – de moorden zie je nooit – de spanning schuilt in de interacties tussen de verknipte killers en de profilers.

Tekst gaat verder onder de trailer

In seizoen 2 zien we hoe de FBI het baanbrekende werk van Bill Tench, Holden Ford en Dr. Wendy Carr steeds serieuzer wordt genomen maar tegelijk ook weerstand oproept bij dikwijls bevooroordeelde en door politiek beïnvloede lokale politie-eenheden. Bill en Holden krijgen bovendien de kans om misschien wel de bekende misdadiger van die tijd te interviewen: Charles Manson.

4. Glow seizoen 3

Nu op Netflix – IMDb 8,0

De makers van de Netflix-hit Orange is the New Black zijn terug met een derde seizoen van de comedyserie Glow: over de vrouwelijke worstelaars van de Gorgeous Ladies of Wrestling. In seizoen 1 en 2 zagen we hoe een stelletje buitenbeentjes bereid worden gevonden hun leven wat meer glans te geven en zich te storten op een bizarre subcultuur: showworstelen. Sinds de jaren ’80 is deze sport in de VS uitgegroeid tot een miljardenindustrie.

In Glow zien we hoe een groepje vrouwen uit Los Angeles, die in hun dagelijks leven worstelen met allerlei problemen, ervoor kiezen voortaan in de ring te worstelen. En niet zonder succes: in seizoen 2 gaan de Gorgeous Ladies of Wresteling naar Las Vegas om drie maanden lang een show te geven in een casino.

5. 13 Reasons Why seizoen 3

Nu op Netflix – IMDb 7,9

In het derde seizoen van de veelbesproken Netflix-hit 13 Reasons Why zien we de nasleep van de schokkende gebeurtenissen in seizoen 1 en 2. De zelfmoord van Hannah Baker staat niet langer centraal maar de boodschap die ze achterliet voor haar medescholieren en vrienden van Liberty High, heeft diepe sporen achtergelaten.

In seizoen 3 wordt er wraak genomen voor gebeurtenissen in de voorgaande seizoenen; de populaire footballspeler die zoveel mensen kwetste Bryce Walker wordt vermoord. Wie heeft het gedaan? Zet je schrap voor een nieuw seizoen vol leugens, verdachtmakingen en bedreigingen.

Netflix kijken op je mediabox

De beste Netflix Originals en alle andere films en series uit het aanbod zie je met één druk op de knop op je Mediabox XL of Next van Ziggo.

Mediabox in huis en streaming-abonnement op Netflix in the pocket? Dan ben je er helemaal klaar voor. Start Netflix via het menu, of ga naar kanaal 150 op je tv. Heb je een Mediabox Next? Roep dan gewoon 'Netflix' in de afstandsbediening. Handig!

Gebruik je de app voor de eerste keer op je tv? Log dan eenmalig in met je inloggegevens. De volgende keren dat je kijkt, gaat dat vanzelf.

Meer kijktips bij Ziggo: