De Netflix kijktips van oktober

Netflix kijktips van oktober

Die je meteen kijkt via Ziggo

Stranger Things, When They See Us, La Casa de Papel, Black Mirror… De streamingdienst Netflix veroverde de wereld met prijswinnende films en series. Je kijkt het aanbod van Netflix eenvoudig op je mediabox van Ziggo.

De Netflix top 4 van oktober

Het aanbod van Netflix is enorm. Zoeken kan daarom soms best een opgave zijn, zeker als degene met wie je kijkt er een heel andere smaak op nahoudt. Elke maand lichten we daarom hier beste nieuwe films en series uit die bij Netflix verschijnen.

Update:  30 september 2019

1. In the Shadow of the Moon

Nu op Netflix - IMDb 8,4

Boyd Holbrook (Steve Murphy van Narcos) blijft in zijn politierol. Nu speelt hij Thomas Lockhart in de thrillerfilm In the Shadow of the Moon. Thomas raakt geobsedeerd door een seriemoordenaar die om de negen jaar opnieuw verschijnt. Wat is dat vreemde steekteken in de nek van al die lijken? En spreken we hier over een seriemoordenaar of seriemoordenares? Thomas raakt zelfs zo geobsedeerd dat hij zijn carrière, leven en gezond verstand riskeert bij het nastreven van de waarheid.

2. Élite seizoen 2

Nu op Netflix - IMDb 7,6

Bij de aankondiging van seizoen één van Élite werd de serie getipt als de nieuwe ‘Gossip Girl'. Maar na het eerste seizoen kunnen we concluderen dat de Spaanse hitserie Élite echt wel anders is dan de perikelen van Serena van der Woodsen en Blair Waldorf.

In Élite staat de Spaanse privéschool Las Encinas centraal. Als de drie arbeiderskinderen Samuel, Nadia en Christian zich inschrijven bij deze exclusieve school, leidt dat tot een klassieke arm vs. rijk-clash. En zelfs tot een moord, op Marina. Natuurlijk worden eerst die armoedzaaiers verdacht. Hoe sijpelt deze traumatische gebeurtenis door in seizoen 2? En wie wordt er vermist in het tweede deel?

Jorge Lopez (Disney’s Soy Luna), Georgina Amorós (Velvet) en nieuwe ster Claudia Salas doen hun intrede in de serie.

3. Disenchantment deel 2

Nu op Netflix – IMDb 7,2

Doet Disenchantment je aan The Simpsons en Futurama denken? Dat kan kloppen, want deze Amerikaanse, satirische animatieserie is ontwikkeld door Matt Groening, bedenker van die series. In augustus 2018 verschenen de eerste tien afleveringen. Nu staan de overige tien afleveringen online. En goed nieuws voor Bean-lovers: ook in 2020 en 2021 ben je verzekerd van nieuwe afleveringen.

Bean moet haar prinsessentaken verrichten, maar zuipt liever. Dat zorgt voor grote irritatie bij Koning Zøg. Bean, Luci en Koning Zøg proberen het einde van deel één ongedaan te maken. Dat betekent naar de hel om Elfo terug te halen.

4. The Politician

Nu op Netflix

De nieuwe comedyserie The Politician gaat over Payton Hobart (Ben Platt), een rijke student uit Santa Barbara, Californië. Hij weet al sinds kleins af aan dat hij president van Amerika wil worden. Maar zover is het nu nog niet. Hij moet het eerst dichter bij huis opzoeken: de politieke macht van zijn High School. En daar komt, net als bij ‘echte’ verkiezingen, heel veel ellenbogenwerk en gekonkel bij kijken.

Ryan Murphy is de producer en die ken je natuurlijk van van de High School-hitserie Glee. Gwyneth Paltrow en Jessica Lange schitteren ook in The Politician.

Netflix kijken op je mediabox

De beste Netflix Originals en alle andere films en series uit het aanbod zie je met één druk op de knop op je Mediabox XL of Next van Ziggo.

Mediabox in huis en streaming-abonnement op Netflix in the pocket? Dan ben je er helemaal klaar voor. Start Netflix via het menu, of ga naar kanaal 150 op je tv. Heb je een Mediabox Next? Roep dan gewoon 'Netflix' in de afstandsbediening. Handig!

Gebruik je de app voor de eerste keer op je tv? Log dan eenmalig in met je inloggegevens. De volgende keren dat je kijkt, gaat dat vanzelf.

Netflix kijktips: