Netflix op je Ziggo Mediabox XL

Netflix kijken op je tv bij Ziggo

Lees hoe het werkt en bekijk onze tips

Stranger Things, When They See Us, La Casa de Papel, Black Mirror… De streamingdienst Netflix veroverde de wereld met prijswinnende films en series. Je kijkt het aanbod van Netflix eenvoudig op je mediabox van Ziggo.

Netflix kijken via je mediabox

De beste Netflix Originals en alle andere films en series uit het aanbod zie je met één druk op de knop op je Mediabox XL of Next van Ziggo. 

Mediabox in huis en geregistreerd bij Netflix? Dan ben je er helemaal klaar voor. Start Netflix via het menu, of ga naar kanaal 150 op je tv. Heb je een Mediabox Next? Roep dan gewoon 'Netflix' in de afstandsbediening. Handig!

Gebruik je de app voor de eerste keer op je tv? Log dan eenmalig in met je inloggegevens. De volgende keren dat je kijkt, gaat dat vanzelf.

Wat zijn de nieuwste Netflix films en series?

Kun je wel wat kijktips gebruiken? Op deze pagina lees je elke maand wat de beste nieuwkomers zijn in het aanbod van Netflix.

De Netflix top 5 van deze zomer

Het aanbod van Netflix is gigantisch. Zoeken kan daarom soms best een opgave zijn, zeker als degene met wie je kijkt er een heel andere smaak op nahoudt. Elke maand lichten we daarom hier de vijf beste nieuwe films en series uit die bij Netflix verschijnen.

Door: Vicki Blansjaar | 11 juli 2019

1. Stranger Things seizoen 3

Het hele seizoen staat nu op Netflix

Bijna twee jaar na het vorige seizoen zijn de helden uit Hawkins terug! Het hele derde seizoen staat nu op Netflix en brak in amper vijf dagen na de première het record van meeste streams: 41 miljoen. De helft van deze kijkers heeft alle acht afleveringen zelfs al gezien. 

Seizoen 3 van de old skool horrorserie speelt zich opnieuw af in het niet langer slaperige stadje Hawkins, Indiana, in 1985. Het is zomer en de inmiddels puberende Eleven, Mike, Will, Dustin en Max genieten van hun vakantie. De gloednieuwe Starcourt Mall is the place to be.

Alles lijkt weer back to normal nadat Eleven aan het einde van seizoen 2 de portal naar het parallelle universum dat in Hawkins ligt – The Upside Down – afsloot. Toch lijkt er iets nog niet helemaal pluis… De ratten doen zo raar en waarom blijven de magneten niet meer op de koelkast plakken? Is de Demogorgon wel echt weg?

Tekst gaat verder onder de trailer

Hommage aan de 80's

Stranger Things is een hommage aan de jaren ‘80 van de gebroeders Duffer. De tweelingbroers werden geboren in 1984 en gingen ook in seizoen 3 weer los met verwijzingen naar klassiekers uit hun jeugd. Van de muziek (The Who, Depeche Mode, Queen, Madonna etc.) tot het verhaal en de regie (Back to the Future, The Goonies, Day of the Dead): Stranger Things is een feest van herkenning. 

2. La Casa de Papel seizoen 3

Het hele seizoen staat nu op Netflix

La Casa de Papel werd in 2017 vanuit het niets een doorslaand succes en ontpopte zich tot populairste niet-Engelstalige Netflix-serie wereldwijd. De Spaanse serie van Álex Pina gaat over de perfecte overval. Onder leiding van meesterbrein 'El Professor' organiseert een groep experts een overval op de Koninklijke Munt van Spanje. Het doel: zelf bankbiljetten drukken. 

In seizoen 3 zien we hoe het verder gaat na de heist. Lukt het de bendeleden met hun rode overalls en Dali-maskers om uit handen van de politie te blijven? Het wordt in ieder geval geen eenvoudige opgave, zien we in de trailer. Rio wordt al snel opgepakt. Het moeilijkste deel van de overal blijkt pas begonnen te zijn. 

En hoe gaat het verder met de romance tussen 'El Professor' en rechercheur Raquel Murillo? Kan zij verteren dat hij zijn ware identiteit geheim hield? Op Twitter introduceerde 'El Professor' vijf nieuwe bendeleden die net als de rest een stad als nickname krijgen. Wat schetst onze verbazing? Raquel is een van hen en draagt voortaan de naam Lissabon. En huh! Wat doet Berlin – van wie we in seizoen 2 afscheid namen –  in de trailer?

Tekst gaat verder onder de trailer

Seizoen 4 in de maak

Terwijl seizoen nog niet eens uit is, heeft Netflix al een nieuw seizoen van de serie besteld. Wanneer seizoen 4 uitkomt is niet bekend. Regisseur Alex Pina heeft het er maar druk mee. Hij maakte in de tussentijd namelijk ook nog de serie The Pier, waarin we ook Álvaro Morte die El Professor speelt, terug zien. The Pier kijk je exclusief bij Ziggo Movies & Series

3. Orange is the New Black seizoen 7

Het hele seizoen staat nu op Netflix

Oranje overalls, instant noedels als ruilmiddel, rellen, vriendschap en moord. Na zeven seizoenen komt een einde aan de aangrijpende en tegelijk hilarische serie over het wel en wee achter de tralies van de fictieve vrouwengevangenis Litchfield. 

Orange is the New Black was in 2013 een van de allereerste Netflix Original-series. Samen met Stranger Things, Narco's en House of Cards zorgde de serie voor de wereldwijde doorbraak van de streamingdienst. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige memoires van Piper Kerman, een welgestelde jonge vrouw die een jaar de bak in ging voor een jeugdzonde: ze smokkelde op 24-jarige leeftijd een koffer drugsgeld van Chicago naar Brussel voor haar toenmalige vriendin (Alex in de serie). 

In seizoen 7 worstelt Piper met haar leven buiten de gevangenismuren. Haar vrouw Alex, met wie ze vorig seizoen in de gevangenis trouwde, zit nog altijd achter de tralies. En ook haar vriendinnen zitten nog vast, na de rellen verspreid over verschillende gevangenissen. Taystee draaide ten onrechte op voor de moord op de sadistische bewaker Piscatella, nadat haar beste vriendin Cindy onder druk verzweeg wat er echt was gebeurd. Kortom: zet de zakdoekken maar klaar, want dit wordt snikken.

4. The Last Czars

Nu te zien op Netflix

Deze nieuwe docureeks wordt al de Russische 'The Crown' genoemd, naar de Netflix-hit over de regeerperiode van de Britse queen Elizabeth. Het verhaal is ietwat gedramatiseerd – het moet natuurlijk wel leuk blijven – en toont de ondergang van de allerlaatste Tsarenfamilie. Een serie voor geschiedenisliefhebbers dus.

The Last Czars gaat over de machtige Romanov-familie, die ten tijde van de Russische revolutie in 1918 bruut werden uitgemoord door de bolsjewieken. Tot die tijd had de familie ruim 300 jaar met ijzeren vuist over Rusland geregeerd en was daarmee dus een echte dynastie. 

Het verhaal gaat over Nicholas II, die op 26-jarige leeftijd het stokje overneemt van zijn vader Alexander III. Ook de rol van de beruchte ziener en genezer Rasputin – die als een soort Greet Hofmans veel invloed uitoefende op de familie – komt uitgebreid aan bod.

Net als Chernobyl, die andere populaire serie over de Russische geschiedenis, zijn de Russen zelf niet bepaald lovend over The Last Czars. Buiten Rusland daarentegen zijn de reacties wel goed.

5. Point Blank

Nu te zien op Netflix

We sluiten ons lijstje af met de van adrenaline overlopende film Point Blank, een Netflix Original. Deze belooft deze zomer de nieuwe actiehit te worden. Anthony Mackie speelt verpleger Paul die zijn ontvoerde, zwangere vrouw probeert te redden. Mackie kennen we uit onder meer het nieuwste seizoen van Black Mirror en als Falcon in Avengers: Endgame.

Paul moet voor zijn reddingsactie noodgedwongen samenwerken met een zwaargewonde moordverdachte (Frank Grillo, ook geen onbekende in het Marvel-universum), die hij uit het ziekenhuis smokkelt. Maar de crimineel heeft een eigen agenda en wil eigenlijk alleen maar wraak nemen op de mensen die hem het ziekenhuis in hielpen.

Toch zullen de twee moeten samenwerken tegen hun vijanden om allebei hun doel te bereiken en de vrouw van Paul in leven te houden. Behalve een flinke dosis knalvuur en geweld is er in Point Blank ook ruimte voor typische actiehumor.

Meer kijktips: