Vinyl

Vinyl

Alles wat God verboden heeft

HBO presenteert Vinyl, een vuige serie vol sex, drugs & rock 'n' roll. Geschreven door Mick Jagger, Terence Winter en Martin Scorsese.

Over Vinyl
Over Vinyl

De jaren ’70, New York. Punk, hiphop en disco staan nog in de kinderschoenen terwijl seks en drugs de muziekindustrie teisteren. Richie Finestra, directeur van American Century Records, zit er middenin. Hij probeert wanhopig te voorkomen dat zijn ooit zo succesvolle platenlabel ten onder gaat. Hierbij moet hij oppassen dat hij niet alles wat op zijn pad komt vernietigt.

Bobby Cannavale (Ant-Man, Danny Collins) speelt de rol van Richie Finestra. Andere hoofdrollen zijn weggelegd voor Olivia Wilde (House M.D.), Ray Romano (Everybody Loves Raymond) en Ato Essandoh (Django Unchained). Ook zie je James Jagger (de zoon van).

De mensen achter Vinyl

Mick Jagger kwam met het idee, Terence Winter schreef het script en Martin Scorsese completeerde het productieteam van Vinyl. De Rolling Stones-zanger had eigenlijk een film voor ogen, maar het concept barste al snel uit zijn voegen. Gelukkig maar, want nu kunnen we extra lang en diep duiken in de vunzige rock-‘n-roll-wereld van Vinyl. Oh, en hadden we al verteld dat Winter en Scorsese het brein zijn achter Boardwalk Empire, The Sopranos en The Wolf of Wall Street? Jep, dit wordt vet!

De mensen achter Vinyl
Vinyl: The Premiere Party
Vinyl: The Premiere Party

Op donderdag 11 februari vond Vinyl: The Premiere Party plaats. Een vuig feest, vier dagen voor de wereldpremière. Tot in de late uurtjes raggen in het Amsterdamse, samen met een lading rockstars, groupies en vinyljunkies. De winnaars van onze Vinyl-prijsvraag maakten het feest mee als VIP-gast. We hebben er zelf natuurlijk ook geen minuut van gemist.

Gerelateerde artikelen: