Sharon Stone schittert in de nieuwe HBO-serie Mosaic

Sharon Stone schittert in Mosaic

Nu bij Ziggo Movies & Series XL

Wie heeft Olivia Lake vermoord? Dat is de grote vraag in de miniserie Mosaic van Steven Soderbergh. Als Olivia (Sharon Stone) op oudejaarsavond verdwijnt, begint een jarenlange zoektocht naar de waarheid.

Kijk op zondag 4 februari om 22.00 uur aflevering 1 van Mosaic, gratis op kanaal 13.

Auteur: Vicki Blansjaar | 24 januari 2018 - 11.00 uur

De serie volgt de mysterieuze vermissing van kinderboekenschrijfster Olivia Lake, inwoonster van een pittoresk skidorpje in Utah. Al snel wordt haar lichaam gevonden en blijkt dat Olivia is vermoord. Detective Nate krijgt de opdracht om de moordenaar op te sporen.

De mogelijke motieven en gedachtegangen van de verdachten zorgen voor veel speculatie onder de inwoners van het dorp. Maar de mysterieuze verdwijning is ook landelijk groot nieuws. Verschillende mannen in Olivia’s leven zijn verdacht. Maar wie van hen heeft het gedaan en wat is het motief voor de moord?

Comeback Sharon Stone

Sharon Stone kreeg in Amerika voor haar rol lovende kritieken. De Basic Instinct-actrice kreeg 2001 een zware hersenbloeding, waarna haar acteer-carrière ten einde leek. Stone moest opnieuw leren praten en kon daardoor lange tijd niet acteren.

Jarenlang speelde ze, afgezien van haar hoofdrol in Basic Instinct 2 uit 2006, alleen bescheiden rollen. Haar hoofdrol in Mosaic zo vlak voor haar zestigste verjaardag wordt dan ook als een miraculeuze televisie-comeback gezien.

App

Mosaic is niet zomaar een serie. Het is een interactieve storytelling experience, zoals regisseur Steven Soderbergh het moordmysterie zelf omschrijft. De met een Oscar én Emmy bekroonde regisseur ontwikkelde voorafgaande aan de première van de serie een gratis app waarin het verhaal is opgesplitst in veertien delen.

Gebruikers kunnen zo zelf kiezen vanuit welk perspectief ze de moordzaak willen volgen. Afhankelijk van de volgorde die gebruikers kiezen, krijgen de gebeurtenissen een compleet andere betekenis dan in de serie-variant. Daarmee is de app de eerste in zijn soort. Jammer genoeg is de app alleen binnen de VS beschikbaar. In deze zesdelige miniserie van HBO zien we de lineaire versie van het verhaal.

Vanaf dinsdag 23 januari zie je elke dag een nieuwe aflevering bij Ziggo Movies & Series XL en op zaterdag 27 januari de laatste twee afleveringen.

Deze serie zit in het pakket Movies & Series XL. Dat zijn honderden films, meer dan 50 extra zenders en exclusieve toegang tot HBO-series.

Je kunt dat pakket los bestellen voor € 11,95 per maand. Movies & Series XL is ook inbegrepen bij Alles-in-1 Max.

Meer Movies & Series (X)L: