Girls

De Girls van HBO

Kijk alle seizoenen bij Movies & Series XL

Maak kennis met vier BFF's uit New York die allemaal een behoorlijk hectisch leven hebben en moeten zien te dealen met flink wat drama en dilemma's.

Auteur: Rick de Bruijn | 30 januari 2017 | 13.00 uur

Goodbye, girls!

Seizoen 6, en daarmee is de volledige HBO-serie Girls is ten einde. Het was weer een seizoen vol drama, humor, liefde en grotemensenproblemen. Terwijl Hannah probeert een baan te krijgen bij een groot magazine, lijkt het gescheiden – o, nee – getrouwde stel Marnie en Desi toch weer samen gelukkig te zijn.

De serie weet opnieuw een realistisch beeld te schetsen van het gevoelsleven van veel millennials. Hannah heeft geen idee wat ze met haar leven moet en in de omgeving van de vriendinnen lijken alleen maar mensen te zijn die wel iets van hun leven maken en succesvol zijn. Dit laatste seizoen geeft de girls de laatste unieke kans om toch echt een keer volwassen te worden. Maar of dat ook echt lukt? Daar kom je alleen achter als je het laatste seizoen kijkt.

A Goodbye to Girls

Het allerlaatste seizoen van Girls is afgelopen. In A Goodbye to Girls zie je hoe de makers het filmen van de serie hebben ervaren. Het laatste seizoen van Girls (en alle voorgaande seizoenen) zie je nu bij Ziggo Movies & Series XL.

Nog niet bekend met Girls? Lees hieronder hoe de vorige seizoenen verliepen. Let op: spoileralert!

S1: Meesterbrein

We maken kennis met de 23-jarige Hannah, die probeert haar hectische leven een beetje vorm te geven in The City That Never Sleeps: New York. De rol van Hannah wordt vertolkt door Lena Dunham, het geniale brein achter de serie. Ze heeft Girls bedacht, geschreven, geregisseerd én speelt dus ook nog eens de hoofdrol. 

Haar ouders laten haar weten dat ze de geldkraan dicht zullen draaien. Haar beste vriendinnen Marnie, Jessa en Shosanna (het nichtje van Jessa) hebben zelf ook de nodige issues in hun leven. Het levert veel leuke scènes op met de nodige humor, de nodige discussies en natuurlijk genoeg romantiek tussen de lakens. 

S2: Nog meer naakt

Na de eerste reeks werd Dunham bekritiseerd: de serie zou teveel naaktscènes bevatten. Vanaf de eerste seconde van het nieuwe seizoen wordt één ding duidelijk. En dat is dat Lena zich niets van de critici bezig aantrekt: meteen een naaktscène en ook weer een flinke dosis drama.

Heel veel drama. Het is uit tussen Hannah en haar vriendje Adam. Terwijl zij het er lekker van neemt, begint hij te beseffen wat ‘ie mist. Het zou zo een nummer van De Dijk kunnen zijn. En of dat allemaal nog niet genoeg is: BBF Marnie wordt ontslagen. Jessa is getrouwd en geniet daarvan: ze hoeft niet meer op zoek naar een man. Haar nichtje Shosanna heeft een relatie met Ray, dat is wennen! 

Barack Obama

Er zijn mensen die vinden dat Girls soms best een beetje minder had gekund. Lena Dunham trok zich daar niets van aan en bleef gewoon haar eigen ding doen. En met succes. Dunham is wel vaker het onderwerp van gespreksstof. Zo maakte ze in 2012 tijdens de Amerikaanse verkiezingen reclame voor Barack Obama. In het filmpje, dat op YouTube bijna drie miljoen keer bekeken is, zegt ze dat de eerste keer stemmen ongeveer gelijk is aan de eerste keer seks.

S3: Verlaat Hannah New York?

Hannah en Adam hebben een heuse knipperlichtrelatie. Heel eventjes lijkt het weer rozengeur en maneschijn tussen de twee, maar dat verandert snel als haar uitgever David overlijdt. Het enige waar Hannah zich op dat moment druk om kan maken is of haar e-book nu nog wel kan worden uitgegeven. Dat zorgt ervoor dat de relatie voor de derde keer verbroken wordt.

Qua liefdesleven gaat het bij Marnie niet anders: haar leven lijkt te bestaan uit een en al drama. De vriendengroep lijkt wat uit elkaar te vallen. Het gebeurt niet vaak dat het viertal samen te zien is. En als Hannah dan ook nog eens wordt aangenomen voor een studie buiten New York lijkt dat het einde van de hechte vriendinnenclub. 

S4: Niet op haar plaats

Hannah heeft het roer volledig omgegooid. Door haar studie buiten de grote stad is ze verhuisd en is ze er oprecht van overtuigd dat ze de juiste beslissing genomen heeft. En dat is iets wat ze nog nooit heeft meegemaakt. Alle vier lijken ze niet echt te weten wat ze nou precies met het leven aan moeten. In tegenstelling tot Ray, die de politiek in is gegaan. 

Hannah besluit na een goed gesprek met haar vader toch te stoppen met haar studie en keert terug naar New York. Daar komt ze erachter dat haar ex-vriend Adam een nieuw vriendinnetje heeft. En dat is vervelend. Fran, die aan Hannah les heeft gegeven, lijkt haar nieuwe lover te worden. De twee zijn al eens samen uit geweest en lijken helemaal hoteldebotel van elkaar.

Girls
S5: Koffie verkeerd

Marnie stapt in het huwelijksbootje met Desi en in de aanloop naar deze speciale dag zijn de vriendinnen alweer een paar keer herenigd. Maar, waar ze elkaar vroeger aanvulden lijken het nu soms totale vreemden van elkaar. Awkward! Al levert het wel weer een hoop grappige scènes op.

Ray’s politieke carrière is voorbij en in de liefde gaat het ook al niet van een leien dakje. Maar hij hoeft gelukkig niet stil te zitten: hij is eigenaar van een koffiebar en er komt een nieuwe, hippe koffiebar tegenover die van hem. Dat wordt een vette concurrentiestrijd. Shoshanna schrijft met succes een marketingplan voor Ray. Met de koffie gaat het dus niet verkeerd.

Naast Girls ook genieten van andere HBO-series?

Gerelateerde artikelen: