Gentleman Jack

Gentleman Jack

Vanaf 23 april wekelijks bij Ziggo Movies & Series (X)L

In dit kostuumdrama keert industrieel, intellectueel en landeigenaar Anne Lister, na een periode van reizen en zelfontplooiing, in 1832 terug naar haar familielandgoed in West Yorkshire. Ze probeert het landgoed weer tot bloei te brengen en gaat op zoek naar een echtgenote. Je ziet de serie bij Ziggo Movies & Series (X)L.

Auteur: Marc van Gestel | 1 mei 2019

Een kostuumdrama over een lesbische industrieel en landeigenaar is zeldzaam. Het is geïnspireerd door een waargebeurd verhaal en de in code geschreven dagboeken van Anne Lister (in de serie gespeeld door Suranne Jones). Gentleman Jack draait vooral om haar pogingen om het familielandgoed Shibden Hall in West Yorkshire opnieuw leven in te blazen en daarnaast haar zoektocht naar een echtgenote.

Scenarioschrijfster Sally Wainwright groeide op in de buurt van het landgoed Shibden Hall en liep al 20 jaar met het plan om een drama te schrijven over Anne Lister. Wainwright noemt Lister "one of the most exuberant, thrilling, and brilliant women in British history."

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Meer Movies & Series: