De beste HBO-series

Het beste van HBO

Bij Ziggo Movies & Series L en XL

Meeslepende dramaseries, ontroerende coming of age-verhalen en hilarische komedies: bij Ziggo Movies & Series L en XL heb je keuze uit meer dan 100 HBO-titels. Maar waar moet je beginnen? Hieronder de beste HBO-klassiekers, de beste HBO-miniseries en een lijstje met onze eigen favorieten!

Update: 8 juli 2021

Maak je keuze:

HBO-klassiekers   |   HBO-miniseries   |   Meer favorieten

De beste HBO-series

HBO-klassiekers

1. Game of Thrones (2011 - 2019)

IMDb-score: 9,4

Van extravagante locaties en kostuums tot intrigerende personages en bloedstollende plotwendingen: de strijd om de IJzeren Troon hield miljoenen kijkers jaren aan de buis gekluisterd. De serie is de verfilming van de boekenreeks A Song Of Ice And Fire van George R. Martin en gaat over de strijd om de macht in het fictieve continent Westeros. Elk seizoen werd de spanning over wie er uiteindelijk die IJzeren Troon zou bemachtigen groter en groter. Game of Thrones was een megahit. Nooit eerder werd een serie zoveel gestreamd via de Ziggo mediaboxen en de Ziggo GO app.

Inbegrepen bij Ziggo Movies & Series L en XL.

IMDb-score: 9,2

The Sopranos is een van de eerste tv-series die kijkers liet zien dat tv-drama niet plat of 'over the top' hoeft te zijn. Maker David Chase introduceerde complexe personages en zorgvuldig uitgesponnen plotlijnen. Hij maakte niet zomaar een serie over de Italiaans-Amerikaanse maffia, maar sneed ook op een realistische manier moeilijke thema's aan als depressie, verslaving, traditie en identiteit.

The Sopranos zette niet alleen HBO op de kaart als dé zender voor originele, ‘cutting edge’ televisie, maar geldt twaalf jaar later nog altijd als een van de beste series die ooit is gemaakt.

Ziggo Movies & Series is inbegrepen bij Ziggo Movies & Series L en XL.

IMDb-score: 9,3

Armoede, werkloosheid, corruptie en racisme: misdaaddrama The Wire toont niet bepaald een rooskleurig beeld van Baltimore. Het is de rauwe werkelijkheid, waarbij maar weinig verzonnen is, want oud-journalist David Simon en oud-rechercheur Ed Burns gebruikten hun eigen ervaringen als inspiratiebron.

Het duo wist ook de gebruikelijke misdaadclichés te vermijden: een bendelid is niet meteen gewetenloos, en een politieagent niet per definitie een good guy. The Wire is overigens een soort locomotief: hij kwam laat op stoom. Fijnproevers wisten de serie pas te vinden nadat deze op tv was geweest. En zie daar een IMDb-score van 9,3.

Inbegrepen bij Ziggo Movies & Series L en XL.

IMDb-score: 8,6

Jazz, flappers en vaudeville: de ‘roaring twenties’ zijn het decor van Boardwalk Empire. In heel Amerika geldt vanaf 1920 een drooglegging: alcohol is verboden. Balen voor iedereen die wel een glaasje lust, maar goed nieuws voor de onderwereld, die wel een lucratief handeltje ziet in illegale drank. Zo ook de corrupte politicus Nucky Thompson (Steve Buscemi). Hij ziet in het verbod een uitgelezen kans om nog rijker te worden. Aan Boardwalk Empire werkten niet de minsten mee. Martin Scorsese (The Wolf of Wall Street, Goodfellas) regisseerde de pilotaflevering en won er een Emmy voor.

Inbegrepen bij Ziggo Movies & Series L en XL.

IMDb-score: 9,0

Het had niet veel gescheeld of True Detective had geen onderdeel van deze lijst uitgemaakt. Naast HBO hadden twee andere zenders interesse in de serie. Vanaf de eerste aflevering is het duidelijk waarom het misdaaddrama de strijd waard was: een intrigerende moordzaak, de bijzondere chemie tussen rechercheurs Marty (Woody Harrelson) en Rust (Matthew McConaughey), en de onheilspellende landschappen van Louisiana. De regie deed de rest: True Detective sleepte in 2014 maar liefst vijf Emmy’s in de wacht. De serie telt inmiddels drie seizoenen, waarbij steeds een andere cast een ander verhaal speelt. Een vierde seizoen is in de maak.

Inbegrepen bij Ziggo Movies & Series L en XL.

De beste HBO-series

HBO-miniseries

1. Chernobyl (2019)

IMDb-score: 9,4

Mini-serie Chernobyl (2019) neemt je mee terug naar de beruchte kernramp in de voormalige Sovjet-Unie in 1986. In vijf zinderende afleveringen reconstrueren de makers wat er zich heeft afgespeeld achter de smeulende resten die zoveel mensen het leven kostte. Van het wanbeleid en de diepe doofpot, tot de gewone mensen die hun leven gaven om miljoenen burgers te redden. Chernobyl schetst een fantastisch beeld van het leven achter het IJzeren Gordijn en is de best beoordeelde HBO-serie op IMDb.

Inbegrepen bij Ziggo Movies & Series L en XL.

IMDb-score: 9,4

De beste serie ooit over de Tweede Wereldoorlog is Band of Brothers (2001). Van een top-cast en mooie verhaallijnen, tot realistische sets en een goede digitale nabewerking; makers Steven Spielberg en Tom Hanks trokken alles uit de kast. De serie volgt de soldaten van de Easy Company, het 506ste regiment van de 101ste Airborne Division. De mannen maken historische momenten uit de oorlog mee, maar de serie verliest nooit de persoonlijke ervaringen van de soldaten uit het oog. Aardig voor Nederlandse kijkers: op weg van D-Day naar Duitsland trekt Easy Company ook door de Lage Landen. Ontzettend knap gemaakt.

Ziggo Movies & Series is inbegrepen bij Ziggo Movies & Series L en XL.

IMDb-score: 8,5

Generation Kill (2008) is een onthutsende serie over jonge Amerikanen die als soldaat op missie naar Bagdad worden gestuurd en terechtkomen in een oorlog waar ze totaal niet op voorbereid zijn. Journalist Alex Wright kan het weten, want hij reisde mee met de troepen die achter de Iraakse dictator Saddam Houssein aangingen. Voor deze indrukwekkende serie werkte Wright samen met de makers van de HBO-serie The Wire.

Inbegrepen bij Ziggo Movies & Series L en XL.

IMDb-score: 8,5

Dat je als immigrant van eenvoudige afkomst bij voorbaat al een andere behandeling krijgt in het Amerikaanse rechtssysteem, wordt pijnlijk duidelijk in de steengoede HBO-miniserie The Night Of. De brave student Nasir (Riz Ahmed) wordt gelinkt aan een moord en wordt gelijk als hoofdverdachte beschouwd. Zijn pro-deo advocaat (John Turturro) weet ook niet zo goed wat hij ermee aan moet. Ondertussen moet de verlegen Nasir zien te overleven in de machocultuur van de gevangenis. Een serie waarbij je op het puntje van je stoel blíjft zitten.

Inbegrepen bij Ziggo Movies & Series L en XL.

IMDb-score: 8,5

Als lokale rechercheur in een kleine stad in de buurt van Philadelphia biedt Mare Sheehan (Kate Winslet) niet alleen het hoofd aan politiezaken rond vermiste en vermoorde tieners, maar moet ze ook dealen met privékwesties zoals een verse scheiding, een overleden zoon, haar inwonende moeder én de voogdij over haar kleinzoon. Oscar-winnares Winslet speelt een van haar beste hoofdrollen in de rauwe en heel spannende detective.

Inbegrepen bij Ziggo Movies & Series L en XL.

De beste HBO-series

Meer favorieten

1. Lovecraft Country (2020 - )

IMDb-score: 97,1

In Lovecraft Country bestaan twee soorten monsters. Het ene is van de soort zoals we die kennen uit griezelverhalen, namelijk met tentakels en slijmerige ledematen. Het andere monster is racisme. Lovecraft Country is een horror-dramaserie met een verdieping zoals we die niet vaak zien. In de serie gaat een zwarte man samen met zijn jeugdvriendin op reis door het Amerika van de jaren 50. Een tijd waarin de VS nogal verdeeld is tussen zwart en wit. Dat thema maakt Lovecraft Country ook erg actueel en daardoor volgens velen een van de beste series van 2020.

Inbegrepen bij Ziggo Movies & Series L en XL.

IMDb-score: 7,3

De HBO-komedieserie Girls ontketende een ware revolutie in de vrouwenseries. Niet eerder was een tv-serie zo rauw en eerlijk over het leven van twintigers die worstelen met relaties, carrières en vriendschappen. De Amerikaanse scenarioschrijver Lena Dunham is niet alleen de bedenkster van de serie, ze speelt ook de hoofdrol van Hannah Horvath. Samen met drie vriendinnen probeert Hannah een volwassen leven te leiden in New York, maar dat valt niet altijd mee. De serie volgt de vriendinnen op een jarenlange zoektocht naar werk, vriendschappen, liefde en bovenal onafhankelijkheid. Girls liep in totaal zes seizoenen en werd overspoeld met prijzen, waaronder vele Golden Globes en Emmy Awards.

Ziggo Movies & Series is inbegrepen bij Ziggo Movies & Series L en XL.

IMDb-score: 8,3

Westworld is gemaakt volgens de inmiddels bekende HBO-formule: een zorgvuldig uitgewerkte fictieve wereld, peperdure sets en een indrukwekkende cast (o.a. Anthony Hopkins en Evan Rachel Wood). Met resultaat: nog nooit werd een eerste seizoen van een HBO-serie zo goed bekeken. Westworld is een futuristisch pretpark waarin mensen op een cowboy-vakantie gaan, omringd door ultra realistische robots. Maar dan slaan de robots op hol, en is het allemaal zo leuk niet meer. Seizoen 4 wordt verwacht in 2022.

Inbegrepen bij Ziggo Movies & Series L en XL.

IMDb-score: 8,5

Een cast vol Hollywoodsterren, met onder meer Nicole Kidman, Reese Witherspoon en Alexander Skarsgård, is het eerste dat opvalt aan Big Little Lies. In deze dramaserie van Ally McBeal-maker David E. Kelly volgen we drie moeders die op het eerste gezicht een perfect leven leiden in het Californische kustplaatsje Monterey. Maar natuurlijk: onder het oppervlak borrelen duistere geheimen en schandalen.

Inbegrepen bij Ziggo Movies & Series L en XL.

IMDb-score: 8,8

Wie een beetje heeft opgelet tijdens geschiedenisles weet dat de terugkeer van Julius Caesar naar Rome in 52 v. Chr. niet zo gemakkelijk ging. Het historische drama Rome vertelt over de opkomst en ondergang van Caesar, door de ogen van twee soldaten: Lucius Vorenus (Kevin McKidd) en Titus Pullo (Ray Stevenson). Rome wordt wel de voorloper van Game of Thrones genoemd. Beide series draaien om de bloederige strijd om de macht en zitten vol behoorlijk expliciete scènes. En net als GoT kostte Rome een vermogen om te maken. Met succes: de serie sleepte vier Emmy’s in de wacht.

Inbegrepen bij Ziggo Movies & Series L en XL.

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Meer tips: