background

Ballers seizoen 3

Ballers is (quarter)back

Welkom in de wereld van American football, feesten, zaakwaarnemers en footballsterren. Van snelle wagens, harde muziek en vriendschap. Van vrouwen en problemen. Welkom in de wereld van Ballers. Seizoen 3.

Auteur: Marc van Gestel | 24 juli 2017 | 14.00 uur

Voormalig footballster Spencer Strasmore (Dwayne “The Rock” Johnson) begint een nieuwe carrière als mentor na zijn footballsuccessen. En gedurende de eerste twee seizoenen steeds meer als succesvol zaakwaarnemer van huidige en voormalige spelers. Eerst in Florida, maar in seizoen 3 slaan Spencer en zijn rechterhand Joe Krutel (Rob Corddry) hun vleugels uit. Ze vertegenwoordigen hun sporters niet alleen meer in Miami, maar ook in Los Angeles, Chicago, New York, London en Las Vegas. Dat betekent nog meer glitter, nog meer schaars geklede vrouwen, nog meer humor en nog meer uitdagingen om het imperium op de rails te krijgen of te houden. Lukt dat zonder slag of stoot? Natuurlijk niet.

Ballers Seizoen 3 is nu te zien bij Movies & Series (X)L – Home of HBO.

Het lijkt Entourage wel

Ballers wordt in Amerika ook wel de opvolger van Entourage genoemd, dat eenzelfde niveau aan snelle wagens, snel leven en beeldschone vrouwen kent. En het leven volgt van succesvolle groep vrienden en collega’s. En daarnaast ook inzet op de lach en niet op zwaar drama. Het mag dan ook geen toeval heten dat Mark Wahlberg dit seizoen een van de executive producers bij Ballers is, net als eerder bij Entourage.

HBO heeft zoveel vertrouwen in Ballers, dat in Amerika dit seizoen de serie meteen na Game of Thrones staat geprogrammeerd. En Dwayne Johnson kom je deze tijd vrijwel overal tegen. Op tv dus, maar ook in de bioscoop in onder andere Baywatch. Er staan nog meer dan tien films met The Rock in de planning.

The Rock for president!

En als kers op de taart wordt hij genoemd als kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. Na Trump kijkt niemand daar meer van op. Hoe serieus het genomen moet worden is nog maar de vraag: in Saturday Night Live kondigde hij in zijn introductie aan dat hij samen met Tom Hanks als zijn running mate de strijd zou aangaan (zie de video hierboven).