Ballers seizoen 5 bij Ziggo Movies & Series (X)L

Ballers

He's (quarter)back!

Welkom in de wereld van American football, feesten, zaakwaarnemers en footballsterren. Van snelle wagens, harde muziek en vriendschap. Van vrouwen en problemen. Welkom in de wereld van Ballers.

Auteur: Marc van Gestel | update 4 juni 2019

Vanaf 26 augustus kijk je seizoen 5 alleen bij Ziggo Movies & Series L en XL  

Het lijkt Entourage wel

Ballers wordt in Amerika ook wel de opvolger van Entourage genoemd, dat eenzelfde niveau aan snelle wagens, snel leven en beeldschone vrouwen kent. En het leven volgt van succesvolle groep vrienden en collega’s. En daarnaast ook inzet op de lach en niet op zwaar drama. Het mag dan ook geen toeval heten dat Mark Wahlberg dit seizoen een van de executive producers bij Ballers is, net als eerder bij Entourage.

HBO heeft zoveel vertrouwen in Ballers, dat in Amerika dit seizoen de serie meteen na Game of Thrones staat geprogrammeerd. En Dwayne Johnson kom je deze tijd vrijwel overal tegen. Op tv dus, maar ook in de bioscoop in onder andere Baywatch. Er staan nog meer dan tien films met The Rock in de planning.

The Rock for president!

En als kers op de taart wordt hij genoemd als kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. Na Trump kijkt niemand daar meer van op. Hoe serieus het genomen moet worden is nog maar de vraag: in Saturday Night Live kondigde hij in zijn introductie aan dat hij samen met Tom Hanks als zijn running mate de strijd zou aangaan (zie de video hierboven).

Ballers kijken!
Seizoen 3: Het hele land rond

Voormalig footballster Spencer Strasmore (Dwayne “The Rock” Johnson) begint een nieuwe carrière als mentor na zijn footballsuccessen. En gedurende de eerste twee seizoenen steeds meer als succesvol zaakwaarnemer van huidige en voormalige spelers. Eerst in Florida, maar in seizoen 3 slaan Spencer en zijn rechterhand Joe Krutel (Rob Corddry) hun vleugels uit. Ze vertegenwoordigen hun sporters niet alleen meer in Miami, maar ook in Los Angeles, Chicago, New York, London en Las Vegas. Dat betekent nog meer glitter, nog meer schaars geklede vrouwen, nog meer humor en nog meer uitdagingen om het imperium op de rails te krijgen of te houden.

Seizoen 4: Going to war

Dwayne “The Rock” Johnson speelt ook in het vierde seizoen van de HBO-hit comedy, waarin de glamoureuze, maar ook de minder mooie momenten te zien zijn vanuit het perspectief van vroegere en huidige American Football-profs. Het vierde seizoen graaft dieper in de extravagante, 'big-money' wereld van het professionele football. En gaat Spencer Strasmore zijn werkterrein verbreden naar extreme sports? Niets gaat zonder slag of stoot. Nog steeds niet.

Seizoen 5: vanaf 26 augustus 

Zijn dit seizoen alle ballen op de NCAA (National Collegiate Athletic Association) gericht? Strasmore heeft, zonder al te veel weg te geven over de afloop van seizoen 4, nog wel een appeltje te schillen met deze ‘College Club’.

David Washington (ja de zoon van) keert ook terug in seizoen 5. Net als Omar Miller (CSI: Miami) en Donovan W. Carter.

Meer HBO:

Empty list (select items)
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?