Game of Thrones seizoen 8 breekt alle records

Finale Game of Thrones breekt alle records

Fans kijken massaal naar de ontknoping

Na bijna een decennium Game of Thrones is het nu echt afgelopen. Acht seizoenen lang genoten we van het uitstapje naar het fictieve continent Westeros, met al zijn perikelen. Een wereld van politiek gekonkel, draken, slachtpartijen, een ijsmuur met daarachter een eeuwenoud kwaad... We gaan het missen!

Door: Vicki Blansjaar | 22 mei 2019 | 09.00 uur

Fans wereldwijd keken reikhalzend uit naar het laatste seizoen, dat op 15 april van start ging bij Ziggo Movies & Series L en XL. En dat was terug te zien in de kijkcijfers. Nooit eerder werd een serie zoveel gestreamd via Ziggo mediaboxen en Ziggo GO. Seizoen 8 van de met 47 Emmy's bekroonde HBO-serie is nu al twee keer zoveel bekeken als seizoen 7 in 2017. 

Ook in de Verenigde Staten trok de finale een recordaantal kijkers. Ruim 19,3 miljoen Amerikanen keken zondagavond naar de ontknoping via alle HBO-platformen. Daarmee is het de best bekeken aflevering van een HBO-serie ooit. 'The Iron Throne' verpulverde het record van de première van het vierde seizoen van The Sopranos uit 2002, van 13,4 miljoen.

22 Pathé bioscopen

Zes weken lang was het slotseizoen met alle onthullingen, grootse herenigingen en verhitte gevechten het gesprek van de dag. Dat iedereen op het puntje van zijn stoel zat voor het onontkoombare slot maandagavond, bleek ook uit de run op kaarten die er was op de finale-vertoning in 22 Pathé bioscopen.

Ruim 9000 gelukkige fans door heel Nederland zagen het de extra lange slotaflevering op het witte doek. Er werd meegeneuried, gesnotterd, gegrinnikt om de zwarte humor van Thrones en geapplaudisseerd. Maar natuurlijk was er ook weemoed, want dat je favoriete serie stopt is niet leuk. Gelukkig hebben we de memes nog! 

Is er leven na Game of Thrones?

Met de documentaire Game of ThronesThe Last Watch nemen we afscheid van Game of Thrones. Dit intieme kijkje achter de schermen van de Britse Jeanie Finlay over ‘the making of’ van seizoen 8 is vanaf 27 mei te zien bij Movies & Series L en XL.

Maar we hoeven nog geen definitief afscheid te nemen van het mythische Westeros. HBO werkt volgens bedenker George R.R. Martin namelijk al aan een aantal spin-offs van zijn boekenreeks. Op Instagram deelde acteur Nikolaj Coster-Waldau bovendien een oproep voor een spin-off rond een populair personage. We gaan natuurlijk geen spoilers weggeven dus bekijk hier zelf zijn oproep. 

Vanaf 27 mei bij Movies & Series (X)L

Game of Thrones: The Last Watch

Nieuwe series bij Ziggo

Bang dat je nu in een serie-gat valt? Oké, het doet vast nog wel even pijn. Gelukkig zijn er nog genoeg andere mooie series die je kunt kijken bij Ziggo. Billions, Outlander, Vikings, True Detective, Big Little Lies... zo kunnen we nog wel even doorgaan. 

En ook de de onlangs toegevoegde HBO-miniserie Chernobyl over de kernramp in 1986, is bijzonder positief ontvangen. Kijkers waarderen de serie nu al na twee afleveringen met een 9,6 op IMDb.

Hoe kijk ik Game of Thrones

Hoe kan ik Game of Thrones kijken?

In 4 stappen kijk je alle seizoenen van Game of Thrones bij Ziggo met Movies & Series (X)L.