Trailer #2 Game of Thrones seizoen 7

Trailer #2 Game of Thrones seizoen 7

Wat weten we na twee trailers?

Terwijl het buiten 30 graden is, heeft HBO een tweede, ijskoude trailer van seizoen 7 gelanceerd. IJskoud omdat we voor het eerst weer een glimp zien van de White Walkers. Een ding is duidelijk: winter is here!

Auteur: Vicki Blansjaar | 22 juni 2017 | 15.59 uur

Dit is de tweede en laatste trailer voordat het nieuwe seizoen op 17 juli begint. Tot die tijd moeten we het dus doen met deze beelden. Bekijk de trailer en lees hieronder onze analyse: wat weten na twee trailers en heel veel geruchten?

Trailer #2 Winter is Here
De White Walkers komen

House Stark waarschuwt ons al zes seizoenen: ‘Winter is Coming’. Maar nu lijkt het dan ein-de-lijk echt zover! Terwijl er in de eerste trailer alleen gesproken werd over een gezamenlijke vijand, zien we de ijzige engerds in de tweede trailer écht in actie. En aangezien The Night King de promo’s van de serie siert, kan het niet lang meer duren voordat de White Walkers hun opmars beginnen.

Legende wordt realiteit

Sir Davos waarschuwde al dat er maar een ding op zit en dat is samenwerken. In de voice-over van deze nieuwe trailer benadrukt King in the North Jon Snow dit: ‘’de families moeten ondanks hun meningsverschillen samen tegen hun gezamenlijke vijand vechten om te overleven.’’

Maar het is nog maar de vraag of dat gaat lukken. Want terwijl The Army of the Dead zich opmaakt om Westeros binnen te vallen, is in het zuiden een machtsstrijd gaande om de Iron Throne. En niemand rekent erop dat de griezels uit de legendes echt blijken te bestaan.

Daenerys komt thuis

In de eerste trailer zagen we al dat Daenerys Targaryen met haar vloot, Unsullied-leger, de Dothraki en haar drie enorme draken voet aan wal zet op Dragonstone. Dit is het voormalige onderkomen van Stannis Baratheon op een eiland in de Narrow Sea, vlak voor de kust van Westeros. Voordat Stannis er zijn intrek nam, was het de thuisbasis van de Targaryens.

In deze nieuwe trailer zien we dat The Mother of Dragons eindelijk thuiskomt en haar intrek neemt en niet van plan is om meer weg te gaan: ze trekt de vlag van Stannis naar beneden. Ze is here to stay en heeft Tyrion LannisterTheon en Yara Greyjoy bij zich om haar te helpen.

Trailer #1 Collide

Eind mei verscheen de eerste echte trailer met beelden van het nieuwe seizoen. Ook in die trailer werd al een tipje van de sluier opgelicht over het vervolg.

Lees verder

Huwelijksbootje

Ook Cersei krijgt mogelijk hulp uit onverwachte hoek. We zien namelijk een enorme vloot met de vlaggen van de Greyjoys afstevenen op King’s Landing. Zou Euron Greyjoy, de kersverse koning van de Iron Islands, zijn duizend schepen gebouwd hebben? Op internet wordt druk gespeculeerd dat Euron ook een huwelijksbootje heeft. Voor Cersei. De twee zouden hun krachten kunnen bundelen, aangezien ze dezelfde vijanden hebben nu Yara en Theon zich hebben aangesloten bij Daenerys en Tyrion.

Is het einde van Jon Snow in zicht?

De trailer begint én eindigt met Sansa Stark. Ze loopt door de sneeuw in een omgeving die lijkt op de Godswood van Winterfell, terwijl haar ‘mentor’ Petyr Baelish haar advies geeft. Hij lijkt haar in beide trailers klaar te stomen voor een grote toekomst. Of zou de meestermanipulator haar voor zijn karretje spannen om zijn eigen ambities te vervullen?

Het laatste woord is aan Sansa. Ze citeert haar vader: “Wanneer de sneeuw valt en de ijzige wind blaast, sterft de eenzame wolf. Maar de roedel overleeft.” Dit is misschien wel de belangrijkste hint tot nu toe. Want terwijl Sansa dit zegt zien we iemand die erg veel op Jon lijkt vluchten op een paard. Kort daarna staat hij in zijn eentje op een slagveld. Is die eenzame wolf Jon? En is hij het die vlak daarvoor oog in oog staat met een White Walker aan de andere kant van The Wall? 

"Wanneer de sneeuw valt en de ijzige wind blaast, sterft de eenzame wolf. Maar de roedel overleeft." - Sansa Stark

De woorden van Baelish - die Jon en Sansa aan het einde van seizoen 6 hielp Winterfell te heroveren van Ramsay Bolton - in trailer 1 krijgen hiermee ook een andere betekenis. Hij zegt namelijk tegen Sansa: ''je vader en broers zijn dood, maar jij bent er nog’’.

Wij hopen dat Jon het toch weer overleeft en samen met tante Dany en haar draken zowel de White Walkers als Cersei Lannister platbrandt! En de Iron Throne? Tja, laat het volk maar kiezen wie hun koning of koningin is!

Andere belangrijke aanwijzingen:
 • Bran bereikt The Wall
  In het begin van de trailer zien we - als je goed kijkt - Bran Stark en Meera bij de poort van The Wall, die langzaam open gaat. Zou hij eindelijk herenigd worden met Sansa en Jon? Later in de trailer zien we Bran in een rolstoel(!) bij wat lijkt op The Godswood van Winterfell. Aan het einde van seizoen 6 werd hij samen met zijn vrienden aangevallen door Wights en in zijn visioen gegrepen door een White Walker. Hij zou daardoor ‘gemerkt’ zijn zodat de White Walkers hem kunnen volgen. Nu maar hopen dat Bran niet per ongeluk de White Walkers binnenlaat.

 • Ontmoet Arya Melisandre?
  In aflevering 8 van seizoen 6 besloot Arya dat ze haar identiteit wil behouden en terug naar huis wil. De afgelopen seizoenen heeft ze al een aantal mensen van haar dodenlijstje afgestreept, onder wie Walder Frey, Tywin Lannister en Joffrey, maar er zijn er nog een paar over. Een van hen is Melisandre. Aan het einde van seizoen 6 werd Melisandre door Jon verbannen van Winterfell vanwege het offeren van Stannis' dochter Shireen. Arya en Melisandre liepen elkaar al eens eerder tegen het lijf en de rode heks voorspelde toen dat ze elkaar opnieuw zouden treffen. Dikke kans dus dat de dames elkaar weer zullen ontmoeten, maar dat zal zeker geen theekransje worden.

  Opvallend is overigens dat Arya in de trailer gekleed lijkt te zijn voor winterse omstandigheden, in de stijl van de Starks. Zou ze herenigd zijn met haar familie? Wij hopen het!

 • Lightbringer!?
  In een fractie van een seconde zien we de leider van de Brotherhood Without Banners, Beric Dondarrion, zwaaien met een vlammend zwaard. Zou dat misschien Lightbringer zijn? Melisandre schonk het zwaard aan Stannis dat volgens de legendes gebruikt werd om White Walkers te verslaan.

 • Brengt Jon een bezoek aan het zuiden?
  Als je goed kijkt naar de weersomstandigheden en kleding, dan valt het op dat Jon Snow halverwege de tweede trailer plotseling in de zon staat, samen met Davos. Ook heeft hij zijn winterse uitrusting verruild voor iets luchtigers. Zou hij voor het eerst in zes seizoenen een bezoek aan het zuiden brengen? Hopelijk ontmoet hij daar Daenerys en haar team!

Meer Game of Thrones:

Empty list (select items)