Recap seizoen 7 aflevering 6

Recap Game of Thrones S7E6

Beyond the Wall – spoiler alert!

Noooo, Viserion kijk uit! Dat was zo'n beetje het enige wat we konden uitbrengen tijdens het kijken van deze aflevering. Nog maar één aflevering te gaan hierna. Hoe nu verder?!

Auteur: Vicki Blansjaar | 22 augustus 2017 | 13.07 uur

Spoiler alert

Oké, serieus! Laatste waarschuwing: stop nu met lezen als je aflevering 6 van Game of Thrones seizoen nog niet gezien hebt.

De missie om voorbij de muur een wight te vangen, was natuurlijk een slecht idee. Maar het leverde wel zenuwslopende beelden op! We hebben vijf hoogtepunten van Beyond the Wall voor je op een rij gezet.

‘Fellowship of the wight’

Jon en zijn mannen vallen een colonne wights aan en weten er eentje te vangen. Belangrijk detail in deze vechtscène: wights lijken verbonden te zijn aan hun White Walker. Als Jon de White Walker doodt met zijn zwaard Longclaw, versplinteren namelijk alle wights. Handig voor de volgende keer! En betekent dit ook dat als The Night King gedood zou kunnen worden, de magische connectie verbroken wordt en alle wights gewoon weer een stapeltje botten worden? 

Eén van de wights blijft gek genoeg wel heel. Dat komt Jon en zijn mannen natuurlijk handig uit. Maar waarom blijft deze ene wight wel overeind? Zou hij verbonden zijn aan een andere White Walker of misschien wel The Night King zelf?

Recap seizoen 7 aflevering 6
Daenerys to the rescue

De gevangengenomen wight zet het vervolgens op een krijsen en alarmeert The Night King. Jon en zijn mannen vluchten naar een rots in een bevroren meer. Slimme actie, want het ijs breekt onder het gewicht van de wights. Ze worden omsingeld en kunnen niets anders doen dan wachten op hulp van Daenerys en haar draken. Het meer bevriest weer en de wights vallen aan. Dany komt gelukkig net op tijd, maar voor Thoros of Myr is het te laat. Hij sterft aan zijn verwondingen die hij opliep door de aanval van de wight-ijsbeer.

IJsdraak

Alles lijkt goed te komen, maar niets is minder waar. The Night King doodt één van Dany’s draken met een ijsspeer. Welke van de drie, wordt niet helemaal duidelijk maar het lijkt erop dat het Viserion is. Dat een van de draken onderdeel zou worden van The Army of the Dead zat er al aan te komen, maar dat maakt het niet minder ellendig. Viserion – die vernoemd is naar Dany’s broer Viserys die zich ook tegen haar keerde – wordt uit het bevroren meer gevist en door The Night King weer tot ‘leven’ gewekt. Is hij nu een ijsdraak? En spuwt hij voortaan ijs in plaats van vuur?

Recap seizoen 7 aflevering 6
Daenerys ♥ Jon

Jon blijft achter maar wordt godzijdank gered door zijn verloren oom Benjen Stark, die uit het niets opduikt voor een epische dood en weer eens precies op het juiste moment op de juiste plek is. Jon bereikt de muur en Dany – die nu gezien heeft waar The Night King toe in staat is – is daar wel héél blij om. Ze hebben een emotioneel moment samen en houden handjes vast. Is dit het begin van een nieuwe incestueuze romance? En wat zou dit betekenen voor de troonopvolging? Daenerys herhaalde deze aflevering nogmaals dat haar draken haar enige kinderen zullen zijn, na haar miskraam van Drogo's kind door de zwarte magie van heks Mirri Maz Duur. Maar hoe zit het met Jon? Is hij nog wel vruchtbaar nadat hij weer tot leven is gewekt door Melisandre?

Recap seizoen 7 aflevering 6
Tormund ♥ Brienne

Over romance gesproken. Tormund biecht zijn bewondering voor Brienne op aan The Hound. Die heeft een wat minder hoge dunk van haar, aangezien ze hem in seizoen 4 een flink pak slaag gaf. Maar juist Brienne’s lengte en kracht, zijn voor Tormund een turn-on. Dankzij The Hound overleeft hij ternauwernood de aanval van de wights. Gelukkig maar, want er moeten nog reuzenbaby’s gemaakt worden met Brienne. Nu maar hopen dat Brienne Tormund ziet zitten!

Einde in zicht

In tegenstelling tot voorgaande seizoenen staat Game of Thrones dit seizoen in een fastforward modus. Wights vangen voorbij de muur, Gendry vooruit sturen naar The Wall, een (turbo-)raaf die naar Dragonstone vliegt, Dany's reddingsactie én Jon's ontsnapping; het past allemaal in één aflevering. 

En met nog maar één aflevering van dit voorlaatste seizoen te gaan, nadert de strijd om de ijzeren troon in razendtempo zijn ontknoping. Wat staat ons na maandag 28 augustus te wachten? Een lange, koude, GoT-loze winter: de opnames van seizoen 8 beginnen in oktober en we zullen dus nog zeker tot de zomer van 2018 moeten wachten op de allerlaatste zes afleveringen. 

Trailer seizoensfinale