Recap seizoen 7 aflevering 3

Recap Game of Thrones S7E3

The Queen's Justice - spoiler alert!

Weerzien en wraak. Wij kregen koude rillingen van de derde aflevering van seizoen 7. Wat waren de hoogtepunten? En wat kunnen we daaruit opmaken? Je leest het in deze recap. Let op: spoilers!

Auteur: Vicki Blansjaar | 1 augustus 2017 | 14.56 uur

Jon en Daenerys ontmoeten elkaar

Eindelijk! The Bastard of Winterfell wordt welkom geheten door The Dwarf of Casterly Rock en Daenerys, die gelijk even al haar titels op laat dreunen door Missandei. De toon is gezet en de twee beginnen een verhitte discussie. Uiteindelijk bundelen ze toch hun krachten, mede omdat Dany te horen krijgt dat een groot deel van haar vloot vernietigd is door Euron. Jon krijgt in ruil toestemming om dragonglass te delven, waarmee White Walkers uitgeschakeld kunnen worden.

Heeft Tyrion ook drakenbloed?

Wat Daenerys en Jon natuurlijk niet weten, is dat ze eigenlijk bloedverwanten zijn. Met de samenkomst van Daenerys, Jon en Tyrion zou een hardnekkige fantheorie uit kunnen komen: die van de Three Headed Dragon. Gespeculeerd wordt dat Tyrion misschien ook drakenbloed heeft en verwekt is door The Mad King bij zijn moeder toen Tywin Lannister hem diende als Hand of The King. Volg je het nog?

Daenerys, Jon en Tyrion zouden dus de Three Heads of the Dragon zijn, uit een visioen van Daenerys in seizoen 2, en uiteindelijk samen de Iron Throne veroveren. Dit zou wel verklaren waarom Dany's draken (drie!) Tyrion tolereerden in seizoen 6.

Euron geeft Cersei haar cadeau: wraak

Oom Euron krijgt ondertussen een warm onthaal in King’s Landing en presenteert zijn cadeau aan Cersei: wraak in de vorm van Ellaria Sand en haar dochter. "I bring you what no other man could give: justice.

Ellaria gaf Myrcella, de dochter van Cersei en Jaime, de kiss of death aan het einde van seizoen 5. Cersei krijgt nu de kans om wraak te nemen en doet dit door Ellaria te laten voelen hoe het is om een kind te verliezen. Maar Cersei zou Cersei niet zijn als ze er geen schep(je) bovenop zou doen. Ze geeft Ellaria’s dochter Tyene ook een kus des doods, maar Ellaria zal geketend toe moeten kijken hoe haar dochter langzaam wegrot.

De aanval op Casterly Rock is een fiasco

Daenerys is woedend na Euron’s aanval op haar vloot en staat op het punt zelf met haar draken op oorlogspad te gaan. Tyrion komt met een alternatief plan en vertelt dat hij in het riool van Casterly Rock een geheime ingang liet bouwen om zijn hoeren naar binnen te smokkelen.

Aanvankelijk lijkt de aanval op de stronghold van de Lannisters een succes, maar het ging wel heel makkelijk. Grey Worm moet toekijken hoe Euron de schepen van de Unsullied verbrandt. Jaime blijkt Casterly Rock verlaten te hebben met het Lannister-leger. Hij is onderweg naar Highgarden, om de opgedroogde goudvoorraad aan te vullen met het goud van de Tyrells, aangezien de Iron Bank de lening van de Lannisters terug wil. De vraag is nu hoe Cersei wist wat er ging gebeuren.

R.I.P. Queen of Thorns

Jaime heeft er zichtbaar moeite mee om Olenna Tyrell te doden. In plaats van haar op gruwelijke wijze af te slachten – zoals zijn zus wil – geeft hij haar gif om er pijnloos een einde aan te maken. Ze hebben nog een korte heart-to-heart waarin Olenna Cersei een monster en een ziekte noemt. In haar laatste momenten biecht Olenna op dat zij het was die Joffrey vergiftigde tijdens de Purple Wedding in seizoen 4. “Tell Cersei, I want her to know it was me.”

Houdt Jaime nog van zijn zus?

Zal dit gesprek met Olenna Jaime aan het twijfelen brengen over zijn machtsbeluste, sadistische zus? En is hij het die haar uiteindelijk aan haar einde zal brengen? Cersei kreeg als jong meisje ooit de profetie van een heks dat ze koningin zou worden (check), haar drie kinderen jong zouden sterven (check), ze onttroond zou worden door een jongere, knappere koningin (DaenerysSansaArya?) en gewurgd zal worden door een jongere broer. Tyrion of Jaime, wie zal het worden? 

Weerzien Sansa en Bran

En dan is er tot slot nog het weerzien tussen girlboss Sansa en Bran. Als haar broertje plotseling op het binnenhof verschijnt, barst Sansa in tranen uit. Maar Bran lijkt onbewogen. Hij legt haar koeltjes uit dat hij nooit Lord of Winterfell zal zijn omdat hij de Three Eyed Raven is. Sansa heeft geen idee waar hij het over heeft tot hij haar uitlegt dat hij alles 'gezien' heeft, ook wat er met haar is gebeurd.

Lees ook:

Empty list (select items)