Recap seizoen 7 aflevering 2

Recap Game of Thrones S7E2

Theon is een lafaard

Je kan zeggen wat je wilt, maar Euron weet hoe hij een entree moet maken. Hij entert het schip van Yara en Theon, slaat iemand z’n hersens in met een bijl en schreeuwt: “Geef je oom een kus!”

Auteur: Danielle Sienema | 25 juli 2017 | 16.50 uur

Spoiler alert!

Niet verder lezen als je Stormborn nog niet gezien hebt. De tweede aflevering van Game of Thrones seizoen 7 begon rustig, maar eindigde in een zee van bloed. Wij hebben zes hoogtepunten voor je op een rijtje gezet. Wat betekent dit? Hoe gaat dit aflopen? En is het al bijna weer maandag?

Grey Worm doet iets met Missandei

Voor wie twijfelde: Grey Worm is gecastreerd. Daarom wilde hij zijn broek niet uitdoen, hij heeft daar niets meer. Geen ballen, geen piemel, niets. Maar hij kan nog wel liefde voelen en er zijn meerdere manieren om de liefde te bedrijven. We hebben zo lang op dit moment gewacht!

Cersei heeft een nieuw wapen

Cersei voelt de hete adem van Daenerys in haar nek. Hoe gaat ze de Mother of Dragons tegenhouden? Hand of the Queen Qyburn komt met een oplossing in de vorm van een monsterachtige kruisboog. Cersei mag hem testen op de schedel van Balerion, de draak met wiens vlammen de Iron Throne werd gesmeed. De schedel wordt moeiteloos doorboord. Who needs a Dragonbinder?

Arya’s weerzien met Nymeria

In seizoen 1 zei Ned tegen Arya dat ze ooit in een mooie jurk met een Lord zou trouwen. Haar reactie? “Dat is niks voor mij.” Zes seizoenen later heeft Arya House Frey uitgemoord en is ze op weg naar Winterfell. Onderweg komt ze Nymeria tegen en vraagt ze het beest om haar te volgen. Maar Nymeria loopt weg en Arya beseft: “Dat is niks voor jou.” De direwolf volgt haar eigen weg, net als Arya.

Sam helpt Jorah

Jorah is op zoek naar een remedie voor greyscale, maar zijn ziekte is te ver gevorderd. Volgens Archmaester Ebrose is hij niet meer te redden is en dus schrijft Jorah een afscheidsbrief voor Daenerys. Maar Sam heeft andere plannen. Met gevaar voor eigen leven start hij de pijnlijke (en smerige!) behandeling van Jorah. Gaat Jorah dood of wordt hij beter? Wij denken het laatste, want anders was hij allang dood geweest.

Theon helpt Yara niet

Euron heeft Cersei een onbetaalbaar cadeau beloofd. Ellaria Sand, de moordenaar van Cersei’s dochter, voldoet aan die omschrijving. De Sand Snakes konden haar en zichzelf niet redden. Twee van de drie eindigden als het boegbeeld van een zinkend schip. Ondertussen vocht Yara voor wat ze waard was en deed Theon het in zijn broek. Ja joh, spring maar overboord! Piemelloze lafaard.

Archmaester Ebrose schrijft een boek

De titel zou Oorlogen Die Volgden op de Dood van Koning Robert I moeten worden. Sam vindt dit geen mooie titel. Hij zou kiezen voor iets poëtisch. De eerste reactie van fans: wat dacht je van A Song of Ice and Fire?! Ja, het zou kunnen dat Sam de verteller/auteur van Game of Thrones is!

Lees ook:

Empty list (select items)