Recap seizoen 7 aflevering 1

Recap Game of Thrones S7E1

Arya verspilt geen tijd

We wachtten op de theme song, maar vielen middenin de openingsscene. Hey, Walder Frey leeft nog! Wacht, dit klopt niet. Omg. OMG!

Auteur: Danielle Sienema | 18 juli 2017 | 16.50 uur

Spoiler alert!

Stop met lezen en start met kijken als je niet bij bent. Game of Thrones is terug, en hoe! We hebben vijf hoogtepunten van de eerste aflevering van het zevende seizoen voor je op een rijtje gezet. Wat betekent dit? En hoe gaat dit aflopen? We kunnen niet wachten op de tweede aflevering.

Arya’s wraak

Na drieënhalve minuut zien we Arya met een glimlach op haar gezicht House Frey verlaten. Alles wat ze nodig had was een face swap en wat wijn. Nu kan ze een heleboel namen van haar kill list afstrepen. Wie er nog op de lijst staan? Onder anderen Melisandre, The Mountain en… Cersei Lannister. Valar Morghulis.

Lady Mormonts strijdbaarheid

“Ik ben niet van plan om voor het vuur te zitten breien terwijl mannen voor mij vechten.” De kleine Lady Mormont staat op voor de vrouwen van het Noorden en steelt de show. Heeft zij geen claim op de Iron Throne? Lyanne Mormont for president!

Cersei’s dreigement

Jon Snow maakt zich drukker om de White Walkers dan om Cersei Lannister. Een raaf van de koningin schudt hem wakker: “Kom naar King’s Landing en buig voor mij, of onderga het lot van een verrader.” Sansa waarschuwt Jon dat Cersei niet zal rusten voor hij dood is. Of zij de koningin stiekem bewondert? Dat is een terechte vraag, want ze heeft Cersei’s haarstijl (zie seizoen 3) al overgenomen…

Eurons belofte

Cersei is op zoek naar een bondgenoot, maar Euron wil een vrouw. Hij doet een aanzoek met de woorden: “Hier ben ik met duizend schepen en twee goede handen.” De charmeur. Cersei zegt natuurlijk nee en dan wordt het interessant. Euron belooft terug te komen met een onbetaalbaar cadeau. Verovert hij de Dragonbinder (een hoorn waarmee je draken kan controleren) en daarmee Cersei’s hart?

The Hounds zware geweten

Waarom is The Hound opeens zo’n softie? Misschien herinner je je aflevering 3 van seizoen 4 nog. Arya en The Hound komen een vader en dochter tegen en The Hound zegt: “Tegen de winter zijn ze dood.” Vervolgens berooft hij ze van hun geld en eten. En nu zijn vader en dochter inderdaad dood. Ze begraven was het minste wat The Hound kon doen.

Lees ook: