Game of Thrones seizoen 7

Game of Thrones seizoen 7

De draak en de wolf

Na het letterlijk explosieve slot van seizoen 6 is de winter nu toch echt aangebroken in Westeros. Terwijl Daenerys voet aan wal zet in haar geboorteland, heeft Jon zijn handen vol aan de White Walkers en hun dodenleger. 

Auteur: Vicki Blansjaar | Laatste update: 6 september 2018

Het zevende en een-na-laatste seizoen van de populairste serie van dit moment ging op 17 juli 2017 in Nederland in première bij Ziggo. Dat was later dan de gebruikelijke première in de lente. Waarom? Omdat de makers, David Benioff en D.B. Weiss, heel veel sneeuw en ijs nodig hadden voor de spectaculaire opnames, die plaatsvonden in Noord-Ierland, Spanje en IJsland.

Beste dramaserie

Een ander verschil met voorgaande seizoenen is het aantal afleveringen. Met slechts zeven afleveringen is dit het kortste seizoen tot nu toe. Maar dat maakt dit seizoen zeker niet minder spannend!

Dat blijkt ook wel uit het aantal nominaties voor de Emmy Awards: maar liefst 22, waarvan er 9 werden verzilverd. Game of Thrones werd onder meer uitgeroepen tot beste dramaserie en Peter Dinklage viel in de prijzen voor zijn rol als Tyrion Lannister. De teller komt daarmee op op een recordaantal van 47 Emmy Awards voor de HBO-serie.

Het seizoen in het kort

We gaan hier natuurlijk niet te veel verklappen over hoe de strijd om de Iron Throne verdergaat. Ned Stark zei ooit: “When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies, but the pack survives.”

Knoop dit zinnetje goed in je oren en kijk dit seizoen, want de White Walkers rukken op naar de muur en maken zich op om het continent onder te dompelen in een eeuwigdurende winter. En terwijl Jon dondersgoed weet wat dit betekent, bekommert Cersei zich nog altijd alleen om de macht. Zeker nu Daenerys met de Dothraki, Unsullied en haar draken Westeros heeft bereikt.

Meer zeggen we niet!

Spoiler alert
Verder lezen op eigen risico
 

Heb je seizoen 7 állang gezien? En wil je ter voorbereiding op seizoen 8 nog even een recap van wat er allemaal is gebeurd? Check dan deze recapvideo. Of lees voor nóg meer details hieronder onze uitgebreide recaps per aflevering.

Bekijk de recap:

Game of Thrones seizoen 7
Hoe kijk ik Game of Thrones

Hoe kan ik Game of Thrones kijken?

In 4 stappen kijk je alle seizoenen van Game of Thrones bij Ziggo met Movies & Series (X)L.