Game of Thrones seizoen 7

Game of Thrones seizoen 7

De draak en de wolf

Na het letterlijk explosieve slot van seizoen 6 is de winter nu toch echt aangebroken in Westeros. Terwijl Daenerys voet aan wal zet in haar geboorteland, heeft Jon zijn handen vol aan de White Walkers en hun dodenleger. 

Auteur: Vicki Blansjaar | Laatste update: 6 september 2018

Het zevende en een-na-laatste seizoen van de populairste serie van dit moment ging op 17 juli 2017 in Nederland in première bij Ziggo. Dat was later dan de gebruikelijke première in de lente. Waarom? Omdat de makers, David Benioff en D.B. Weiss, heel veel sneeuw en ijs nodig hadden voor de spectaculaire opnames, die plaatsvonden in Noord-Ierland, Spanje en IJsland.

Een ander verschil met voorgaande seizoenen is het aantal afleveringen. Met slechts zeven afleveringen is dit het kortste seizoen tot nu toe. Maar dat maakt dit seizoen zeker niet minder spannend!

22 Emmy-nominaties

Dat blijkt ook wel uit het aantal nominaties voor de Emmy Awards: maar liefst 22. Seizoen 7 kwam net iets te laat uit om mee te doen met de prijsuitreikingen van 2017. De HBO-show doet daarom mee met de uitreiking van 2018, op zondag 17 september in Los Angeles. Opnieuw is Game of Thrones dan de grootste kanshebber.

In totaal won de fantasyreeks over A Song of Ice and Fire van R.R. Martin al 38 Emmy Awards voor de voorgaande seizoenen. En met één beeldje meer dan de comedyserie Frasier is Game of Thrones daarmee recordhouder. Dat record zal ongetwijfeld alleen nog maar verder worden aangescherpt.

Het seizoen in het kort

We gaan hier natuurlijk niet te veel verklappen over hoe de strijd om de Iron Throne verdergaat. Ned Stark zei ooit: “When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies, but the pack survives.”

Knoop dit zinnetje goed in je oren en kijk dit seizoen, want de White Walkers rukken op naar de muur en maken zich op om het continent onder te dompelen in een eeuwigdurende winter. En terwijl Jon dondersgoed weet wat dit betekent, bekommert Cersei zich nog altijd alleen om de macht. Zeker nu Daenerys met de Dothraki, Unsullied en haar draken Westeros heeft bereikt.

Meer zeggen we niet!

Heb je seizoen 7 állang gezien? En wil je ter voorbereiding op seizoen 8 nog even een recap van wat er allemaal is gebeurd? Check dan deze recapvideo van GamesRadar. Of lees voor nóg meer details hieronder onze uitgebreide recaps per aflevering.

Mis niets van Game of Thrones
KIJK ALLE SEIZOENEN VAN GAME OF THRONES

Met Ziggo Movies & Series XL

Alle seizoenen van Game of Thrones kijk je bij Ziggo met Movies & Series (X)L voor € 11,95 p.m. Nu de eerste maand gratis!