Recap: Game of Thrones s6 - afl. 7

Recap: Game of Thrones s6 - aflevering 7

Lees onder de afbeelding onze recap van The Broken Man en je bent weer helemaal bij. Heb je de aflevering nog niet gezien? Stop dan nu met lezen!

Auteur: Vicki Blansjaar | 7 juni 2016 | 15.00 uur

Cleganebowl

Deze aflevering markeert de terugkeer van The Hound, ofwel Sandor Clegane. We zagen hem voor het laatst in seizoen 4, toen Brienne hem voor dood achterliet. Toch is zijn terugkomst niet geheel onverwacht. Er gonzen al langer geruchten over een bloedige confrontatie tussen The Hound en zijn broer Gregor Clegane (The Mountain). Volgens de Cleganebowl-theorie zal dit een stuk verder gaan dan een broederlijke stoeipartij. En na deze aflevering lijkt het er sterk op dat deze theorie uit gaat komen: The Hound kiest partij voor The Faith of the Seven, terwijl The Mountain aan Cersei's zijde waakt.

The Hound is door broeder Ray en zijn groep volgelingen van The Faith gevonden. Hij gaat voor hem werken en hoort Rays preken over god en een geweldloos bestaan aan. Maar de vrede wordt al snel verstoord door dood en verderf. Broeder Ray en zijn volgelingen worden afgeslacht door volgelingen van The Lord of Light. The Hound overleeft omdat hij op dat moment net hout aan het hakken is in het bos. We zien hoe hij vervolgens een bijl oppakt en ogenschijnlijk op zoek gaat naar wraak.

Recap: Game of Thrones s6 - afl. 7
Wraak

Sandor is lang niet de enige die zint op wraak. Yara en Theon zijn ook druk met het smeden van plannen. Ze zijn voor nu uit handen van oom Euron en zoals verwacht onderweg naar Daenerys om zich bij haar aan te sluiten. Terwijl Yara zich kostelijk vermaakt met een vrouw in een bordeel, is Theon 'n hoopje ellende. Zijn zus is zijn gedrag zat en wil de oude Theon terug. Ze stelt haar broertje voor een keuze: of hij herpakt zichzelf en helpt haar om samen met de Mother of Dragons de Iron Islands terug te veroveren óf hij maakt er een einde aan.

Ook de overgebleven Starks zitten niet stil. Jon, Sansa en Davos trekken door het noorden om kleinere families zover te krijgen zich bij hen aan te sluiten en op te rukken tegen de Boltons. House Mormont van de piepjonge maar standvastige Lady Lyanna sluit zich bij hen aan. Na aandringen van Davos stelt ze een schamele 62 mannen ter beschikking, maar andere huizen wijzen het verzoek van Jon en Sansa resoluut af.

Jon en Sansa bekvechten over de vraag of ze ondanks hun kleine leger de strijd aan zullen gaan of niet. Jon is bang dat hun kansen afnemen naarmate ze langer wachten, zeker omdat het tussen de Wildlings en andere strijders niet botert. Sansa wil eerst het leger verder versterken en onderneemt zelf actie; ze stuurt een brief aan een nog onbekende ontvanger, vermoedelijk om hulp te vragen.

Recap: Game of Thrones s6 - afl. 7
Versterking

De kans is groot dat de brief gericht is aan Petyr Baelish om hem versterking te vragen van de Knights of the Vale. Een andere optie is dat de brief van Sansa gericht is aan haar oom Blackfish, maar op zijn hulp hoeft ze voorlopig niet te rekenen. Brynden Tully heeft zijn eigen strijd om uit te vechten. Riverrun wordt namelijk belegerd door de Frey’s die tot overmaat van ramp hulp krijgen van Jaime Lannister en zijn rechterhand Bronn. Ondanks dreigementen van de Frey's om Edmure Tully op te hangen, weigert hij te zwichten. Hij laat zich nog liever verhongeren (een scenario waar hij rekening mee gehouden heeft), dan dat hij zich van zijn geboortegrond laat verjagen.

Ook Cersei stuit ondertussen op een tegenslag in King’s Landing. Haar verbond met de Tyrells wankelt als Olenna besluit naar huis te gaan en haar ook nog even behoorlijk op haar plek zet. Margaery heeft haar grootmoeder via een geheime boodschap laten weten dat ze niet 'gehersenspoeld' is door de High Sparrow en nog steeds loyaal is aan haar huis. Ze drukt haar oma op het hart zichzelf in veiligheid te brengen en moet terugkeren naar High Garden. Cersei zal dus een nieuw plan moeten bedenken om de macht terug te krijgen.

Recap: Game of Thrones s6 - afl. 7
Iemand

In Braavos zit iemand nog steeds flink in de nesten. Arya heeft net een terugreis geregeld naar Westeros en lijkt zelf niet te beseffen dat de Faceless Man overal kan opduiken. We zien haar rustig door de straten van Braavos slenteren als een oude vrouw plotseling op haar afloopt en haar begint te steken. Het blijkt The Waif te zijn die in de vorige aflevering van Jaqen H'ghar de opdracht kreeg Arya te doden. Arya ontsnapt ternauwernood en loopt bloedend en hulpeloos door de straten.

Na het zien van deze aflevering lijkt een grote en bloedige ontknoping niet ver weg meer. Een clash tussen de Starks en de Boltons is onvermijdelijk, in King's Landing is de strijd ook nog niet beslecht en ook in Essos staat een gigantisch leger klaar. 

Recap: Game of Thrones s6 - afl. 7
Recap: Game of Thrones s5

Omdat de laatste aflevering van Game of Thrones seizoen 5 alweer 10 maanden geleden werd uitgezonden, hebben we de belangrijkste gebeurtenissen voor je op een rijtje gezet.

Lees verder

Recap: Game of Thrones s6 - afl. 7
Mis niks van Game of Thrones en kijk de complete serie met Ziggo Movies & Series XL!

Deze serie zit in het pakket Movies & Series XL. Dat zijn honderden films, meer dan 50 extra zenders en exclusieve toegang tot HBO-series.

Je kunt dat pakket los bestellen voor € 11,95 per maand. Movies & Series XL is ook inbegrepen bij Alles-in-1 Max.

Meer Game of Thrones:

Empty list (select items)