Recap: Game of Thrones s6 - afl. 3

Recap: Game of Thrones s6 - aflevering 3

Aflevering 3 was er een van vergelding en nieuwe plannetjes, maar ook van inzichten uit het verleden. Lees hieronder de complete recap. Let op: spoilers!

Auteur: Vicki Blansjaar | 9 mei 2016 | 15.00 uur

Oathbreaker

Wat na deze aflevering vooral blijft ‘hangen’ is de executie van de verraders van Jon Snow, die overigens niet bepaald blij is dat hij terug is. “I shouldn't be here”, zegt hij geshockeerd nadat Melisandre hem weer tot leven heeft gewekt.  

De Lord Commander hangt de verraders die hem - onder leiding van Alliser Thorne - hebben vermoord, op. Ook de jonge verrader Olly spaart hij niet. Zichtbaar aangeslagen door zijn eigen beslissing de jongen te doden, loopt Snow in de laatste scène de poort van Castle Black uit: "My watch has ended." Het gezag over de Night's Watch draagt hij over aan zijn vriend Edd.

R + L = J

Bran heeft opnieuw een flashblack waarin hij zijn vader ziet vlak na Roberts opstand tegen de Mad King. Hij ziet hoe Eddard Stark met zijn soldaten zijn zus Lyanna probeert te bevrijden uit de Tower of Joy in Dorne, waar Rhaegar Targaryen haar gevangen houdt. De toren wordt bewaakt door de koningsgarde van de Mad King, onder leiding van Ser Arthur Dayne. Dayne wordt uiteindelijk in zijn rug gestoken door een van Eddards soldaten, Howland Reed, de vader van Meera en Jojen. Ned heeft nooit aan zijn kinderen verteld dat dit zo gegaan is. 

Als Eddard op het punt staat de trap naar de toren te beklimmen om zijn zus te redden, roept Bran hem en kijkt zijn vader om. Dan haalt de Raaf met de Drie Ogen Bran terug uit zijn visioen en tast Bran in het duister over wat er daarna is gebeurd.  

Een theorie die al langer de ronde doet over de ouders van Jon Snow, lijkt door deze scène steeds waarschijnlijker. Eddard Stark zou niet de vader van Jon Snow zijn, maar Rhaegar Targaryen. De theorie is dat Rhaegar Jon verwekt heeft bij Eddards zus Lyanna. Eddard zou zijn neefje na haar dood in bescherming hebben genomen door hem als zijn bastaardzoon op te voeden. Jon kan in theorie aanspraak maken op de IJzeren Troon.

Recap: Game of Thrones s6 - afl. 3
Vaes Dothrak

Daenerys komt aan in Vaes Dothrak, de stad van het nomadenvolk Dothraki waar ook haar overleden echtgenoot Khal Drogo vandaan kwam. Ze wordt naar een hut gebracht waar weduwen van de andere Khals leven tot hun dood, de Dosh Khaleen. Ze ontmoet de andere vrouwen en hoort dat zij haar lot zullen bepalen. Als ze geluk heeft, mag Daenerys bij hen blijven. Maar omdat ze zich niet zelf meldde na de dood van haar man Khal Drogo, is het nog maar de vraag of dit haar gegund is.

Tyrion en Varys proberen ondertussen orde op zaken te stellen in Mereen. De gewiekste Varys ontdekt wie er nog meer achter het complot van de Sons of the Harpy tegen de drakenkoningin zit. De meesters van de slavensteden Astapor en Yunkai blijken een vuil spelletje te spelen. 

Niemand

Arya wordt deze aflevering weer flink afgeranseld door de andere leerling van Jaqen H'ghar. Maar ze leert haar zintuigen steeds beter gebruiken en uiteindelijk weet ze haar belaagster van zich af te slaan. Jaqen H'ghar neemt haar mee terug naar The house of Black and White en onderwerpt haar aan een laatste test om 'niemand' te worden. Arya slaagt en krijgt eindelijk haar zicht terug.

Recap: Game of Thrones s6 - afl. 3
Shaggydog

Deze aflevering zien we eindelijk Rickon Stark terug, maar het is nog maar de vraag of we daar echt blij mee moeten zijn. Hij valt namelijk samen met Osha in de handen van de sadistische Ramsay. Ze zijn verraden door de Umbers, die aanvankelijk trouw waren aan de Starks. Omdat de Umbers bang zijn dat ze de wildlings - die nu dankzij Jon Snow voorbij The Wall zijn - niet alleen aankunnen, vragen ze Ramsay Bolton om hulp.

Om hem te overtuigen, krijgt Ramsay een cadeautje van familiehoofd Smalljon Umber: wildling Osha en Stark-telg Rickon. Om te bewijzen dat hij inderdaad een Stark is, toont Smalljon hem het afgehakte hoofd van Rickon’s direwolf Shaggydog. “Welcome home”, grinnikt Ramsay tevreden.

Recap: Game of Thrones s6 - afl. 3
'Vogeltjes'

In Kings Landing gaat Tommen de confrontatie aan met de High Sparrow. Hij eist dat zijn moeder Cersei het graf van haar overleden dochter Myrcella mag bezoeken. Maar de High Sparrow staat dit niet toe, Cersei moet nog meer boeten voor haar zonden.

Cersei werkt ondertussen aan een plan om haar vijanden,  en iedereen die haar belachelijk maakt na haar Walk of Shame, het leven zuur te maken. Evil mastermind Qyburn moet haar daarbij helpen en schakelt de 'vogeltjes' van Varys in om waardevolle informatie te verzamelen. Ook Cersei’s nieuwe lijfwacht Ser Gregor, a.k.a  Frankenstein, zal hierbij goed van pas komen.

Recap: Game of Thrones s5

Omdat de laatste aflevering van Game of Thrones seizoen 5 alweer 10 maanden geleden werd uitgezonden, hebben we de belangrijkste gebeurtenissen voor je op een rijtje gezet.

Lees verder

Recap: Game of Thrones s6 - afl. 3
Mis niks van Game of Thrones en kijk de complete serie met Ziggo Movies & Series XL!

Deze serie zit in het pakket Movies & Series XL. Dat zijn honderden films, meer dan 50 extra zenders en exclusieve toegang tot HBO-series.

Je kunt dat pakket los bestellen voor € 11,95 per maand. Movies & Series XL is ook inbegrepen bij Alles-in-1 Max.

Meer Game of Thrones:

Empty list (select items)