Recap: Game of Thrones s6 - afl. 2

Recap: Game of Thrones s6 - aflevering 2

Nadat we in de eerste aflevering even kort bij iedereen op bezoek gingen, gaat het verhaal nu echt verder. Lees hieronder terug wat er in de tweede aflevering van dit seizoen gebeurd is. Let op: spoilers!

Auteur: Vicki Blansjaar | 5 mei 2016 | 16.00 uur

Blood magic

In de tweede aflevering kregen we eindelijk het verlossende woord: Jon Snow leeft! Na aflevering 1 leek het toch echt gedaan te zijn met de Lord Commander van The Night’s Watch. Maar zoals velen al hoopten, wekt Melisandre (Carice van Houten) hem met een sterk staaltje 'blood magic' weer to leven.

Ser Davos en zijn aanhangers krijgen op hun beurt hulp van Wildlings, die binnenstormen op het moment dat de verraders van Snow (onder leiding van Alliser Thorne) ze een kopje kleiner willen maken. Later zien we hoe Ser Davos Melisandre smeekt om Jon Snow te redden. Hoewel ze twijfelt, gaat ze toch aan de slag. Aanvankelijk blijft Snow bewegingloos liggen en druipt iedereen teleurgesteld af.

Maar dan! In het allerlaatste shot van de aflevering, als iedereen de hoop al heeft opgegeven, neemt de Lord Commander plotseling een diepe teug lucht. Melisandres visioenen, waarin ze hem ziet vechten bij Winterfell, lijken alsnog uit te kunnen komen. Het is maar de vraag in welke toestand hij precies terug is; daar moeten we nog even op wachten.

Recap: Game of Thrones s6 - afl. 2
Troonopvolger

Sansa Stark en Theon Greyjoy hebben hun sprong van de kasteelmuren van Winterfell overleefd. Brienne of Tarth is weer op eens op het juiste moment op de juiste plek en redt ze uit de klauwen van de soldaten van psychopaat Ramsay Bolton. Vader Roose Bolton krijgt ondertussen een zoon met zijn vrouw Walda. Ramsay is hierdoor wettelijk niet meer de troonopvolger en baalt natuurlijk als een stekker. Hoewel Roose zijn bastaardzoon belooft dat hij de ‘eerstgeborene’ blijft, steekt Ramsay hem neer. Vervolgens voert hij zijn stiefmoeder en pasgeboren broertje aan de honden. Hij is liever enig kind.

Theon besluit alleen verder te reizen omdat hij bang is dat hij Sansa in gevaar brengt. Hij heeft immers nogal wat vijanden. Dat er in deze aflevering veel personages het leven laten, bewijst de scène erop. Theons vader Balon Greyjoy wordt na een discussie geheel onverwacht door zijn eigen broer van een wiebelige touwbrug gegooid. Theons zus Yara hoopt nu recht te hebben op de troon, maar dat ligt nog niet zo eenvoudig.

Verrassend

Verder zien we in aflevering 2 eindelijk weer iets van Bran. In een flashback naar een tijd waarin hij nog niet geboren was, ziet hij zijn tante Lyanna Stark en Hodor als kind. Misschien nog wel het meest verrassend is dat Hodor eigenlijk Wylis heet en vroeger kon praten.

Cersei moet van haar zoon en koning Tommen binnen blijven en mag niet naar de begrafenis van haar dochter Myrcella. Bij het opgebaarde lichaam van Myrcella krijgen Jaime en de High Sparrow een discussie die lijkt uit te draaien op een gevecht. Als de volgers van de Faith Militant verschijnen, wordt Jaime min of meer gedwongen om eieren voor zijn geld te kiezen en te vertrekken. 

Daenerys is nog altijd spoorloos. Tyrion maakt zich zorgen om haar draken die niet willen eten sinds hun moeder weg is. Hij besluit ze, met gevaar voor eigen leven, vrij te laten.

En dan is er nog de blinde Arya, die in Braavos wordt lastig gevallen door een andere leerling van Jaqen H'ghar. Bij wijze van beproeving slaat ze haar keer op keer met een stok, om vervolgens te vragen hoe Arya heet. Ze is de wanhoop nabij als leermeester Jaqen H'ghar ten tonele verschijnt. Hij neemt haar weer onder zijn hoede nadat ze – blijkbaar – zijn beproevingen doorstaat.

Recap: Game of Thrones s5

Omdat de laatste aflevering van Game of Thrones seizoen 5 alweer 10 maanden geleden werd uitgezonden, hebben we de belangrijkste gebeurtenissen voor je op een rijtje gezet.

Lees verder

Recap: Game of Thrones s6 - afl. 2
Mis niks van Game of Thrones en kijk de complete serie met Ziggo Movies & Series XL!

Deze serie zit in het pakket Movies & Series XL. Dat zijn honderden films, meer dan 50 extra zenders en exclusieve toegang tot HBO-series.

Je kunt dat pakket los bestellen voor € 11,95 per maand. Movies & Series XL is ook inbegrepen bij Alles-in-1 Max.