Game of Thrones seizoen 6

Game of Thrones seizoen 6

Het gevecht van de bastaarden

Na de enorme cliffhanger van seizoen 5, zien we hoe het afloopt met publiekslieveling Jon Snow die verraden werd door zijn eigen broeders van de Night's Watch. Is hij echt dood?!

Auteur: Vicki Blansjaar | Laatste update: 20 december 2018

Het lot van Jon Snow

Seizoen 5 eindigde met de grootste cliffhanger tot nu toe: de moord op publiekslieveling Jon Snow. Fans hoopten massaal op een wonder. Of dat er komt, komen we dit seizoen te weten.

Waar is Daenerys?

In Essos zit Daenerys nog altijd in de problemen nadat ze in Meereen is aangevallen door de gemaskerde Sons of Harpy. Haar koppige draak Drogon redt haar, maar dropt haar vervolgens in the middle of nowhere. Daar valt ze in handen van een clan Dothraki. En die laten haar niet zonder slag of stoot gaan. 

Bekijk de recap:
Game of Thrones seizoen 6
De Sparrows

Puberkoning Tommen Lannister heeft in King’s Landing grote moeite met zijn nieuwe rol en komt voor moeilijke keuzes te staan. De religieuze fanaten van de Sparrows hebben het gemunt op leden van het koninklijk huis. Kiest hij voor zijn familie of laat hij zich intimideren door de Sparrows?

De Starks

Sansa is op oorlogspad. Ze zint op wraak voor wat haar en haar familie is aangedaan. Haar blinde zusje Arya is ver weg in Braavos ook op dreef. Ze leert haar zintuigen steeds beter te gebruiken om de beproevingen van leermeester Jaqen H’ghar te doorstaan. Zal het haar lukken om ‘niemand’ te worden en haar verleden achter zich te laten?

Broerlief Bran heeft ondertussen steeds duidelijkere visioenen. Door zijn flashbacks komt hij meer en meer te weten over geheimen uit het verleden. Maar die kennis brengt hem en zijn vrienden ook in gevaar.

Yara en Theon

Ook op de Iron Islands is een strijd gaande om de troon, die nu onbezet is na de moord op Balon Greyjoy. Zijn kinderen Yara en Theon krijgen concurrentie waar ze niet op gerekend hadden.

Spoiler alert
Verder lezen op eigen risico
 

Wil je precies weten wat er in seizoen 6 allemaal gebeurd is? Lees dan hieronder onze recaps per aflevering op je gemak terug. Hou je meer van kort en krachtig?

Dit zijn de tien belangrijkste gebeurtenissen uit seizoen 6: 

  1. Melisandre wekt Jon Snow weer tot leven met haar zwarte magie.
  2. Jon en Sansa heroveren Winterfell, maar betalen een hoge prijs: hun kleine broertje Rickon wordt vermoord door Sansa’s wrede echtgenoot Ramsay Bolton. Ze voeren Ramsay vervolgens aan zijn eigen honden en Jon wordt uitgeroepen tot King in the North.
  3. Cersei blaast de Sept of Baelor op en schakelt zo in één klap de relifanaten van de Faith Militant en alle Tyrells uit. 
  4. Tommen trekt het allemaal niet meer en pleegt zelfmoord. Zijn moeder neemt zijn plek op de Iron Throne in. 
  5. Euron Greyjoy, de jongere broer van Balon Greyjoy, wordt koning van de Iron Islands. Yara en Theon Greyjoy vluchten naar Essos en sluiten zich aan bij Daenerys, die inmiddels met haar inmense vloot vertrokken is naar Westeros.
  6. Bran ziet in een flashback dat Jon niet de bastaardzoon is van zijn vader Ned, maar de zoon van Lyanna Stark en Rheagar Targaryen. Jon maakt in theorie dus ook aanspraak op de Iron Throne. En Daenerys is zijn tante!
  7. Ook ontdekt Bran dat de Children of the Forest zelf de eerste White Walker gemaakt hebben om zichzelf te beschermen tegen de mens. Deze Night King voert nu het angstaanjagende leger van White Walkers aan. 
  8. Hodor gaat dood. Hij offert zich op om Bran te redden.
  9. Bran wordt de nieuwe Three Eyed Raven en besluit samen met Meera terug te keren naar The Wall.
  10. Arya is een bad ass assassin geworden en neemt op gruwelijke wijze wraak op Walder Frey voor de moord op haar halve familie. Ze besluit dat ze niet langer ‘niemand’ wil zijn.
Wist je dat?

Schrijver George R.R. Martin The Wall gebaseerd heeft op een bestaande muur? Namelijk de Muur van Hadrianus in het huidige Verenigd Koninkrijk. Deze werd tussen 122 en 128 na Chr. in zes jaar tijd gebouwd door de Romeinen aan de noordgrens van het Romeinse Rijk en diende als bescherming tegen de barbaren. Net als in GoT dus, maar dan wat minder hoog en lang (117 kilometer).

Hoe kijk ik Game of Thrones

Hoe kan ik Game of Thrones kijken?

In 4 stappen kijk je alle seizoenen van Game of Thrones bij Ziggo met Movies & Series (X)L.