Game of Thrones seizoen 4

Game of Thrones seizoen 4

Wraak is zoet


Het is tijd voor payback, en hoe! Maak je op voor misschien wel het gruwelijkste seizoen tot nu toe.

Auteur: Vicki Blansjaar | Laatste update: 27 december 2018

Een strijd om leven en dood

In Game of Thrones is niemand veilig. Dat blijkt al snel in seizoen 4. Als er een opzienbarende moord wordt gepleegd in King’s Landing, moet iemand hiervoor opdraaien, ondanks dat ieder bewijs ontbreekt. Zoals gebruikelijk in Westeros mag de verdachte zich verdedigen in een ‘trial by combat’, een strijd om leven en dood.

Bekijk de recap:
Game of Thrones seizoen 4
Koppige draken

In Essos krijgt Daenerys, inmiddels bijgestaan door Michiel Huisman in de rol van vechtjas Daario Naharis, te maken met verraad. En ook haar geliefde draken willen haar maar niet gehoorzamen. Ze wordt hierdoor gedwongen om een moeilijke beslissing te nemen.

The Wall

De overgebleven Starks AryaSansa en Bran vechten ondertussen ieder voor zich voor hun leven. En ook hun halfbroer Jon Snow krijgt het zwaar te verduren als de wildlings proberen The Wall te beklimmen in de hoop zo aan de White Walkers te ontsnappen.

Spoiler alert
Verder lezen op eigen risico
 
De belangrijkste gebeurtenissen:

Nóg meer weten over dit seizoen? Dan ontkom je niet aan spoilers. Lees hieronder belangrijkste gebeurtenissen terug.

Joffrey krijgt zijn verdiende loon

Joffrey wordt vergiftigd tijdens zijn bruiloft met Margaery Tyrell. En afgezien van zijn eigen familie is niemand daar rouwig om. Opgeruimd staat netjes!

Tyrion krijgt de schuld, maar in werkelijkheid zijn het Margaery's oma Olenna Tyrell en Petyr Baelish die Joffrey's dood beraamd hebben. In alle commotie ontsnapt Sansa met hulp van Petyr Baelish, die haar naar haar knotsgekke tante Lysa Arryn (Tully) brengt en hier natuurlijk zelf beter van hoopt te worden. 

Lysa vergiftigde onder invloed van Baelish haar eigen man, Jon Arryn, die Hand of The King was van Robert Baratheon. Baelish trouwt met Lysa, maar gooit haar door The Moon Door zodra hij zijn kans schoon ziet.

Tyrion vermoordt zijn vader

Terug naar King's Landing. Tyrion eist een trial by combat om zijn lot te beslechten. Cersei kiest Ser Gregor Clegane a.k.a The Mountain om voor haar te vechten. Oberyn Martell biedt aan Tyrion te vertegenwoordigen in de hoop wraak te kunnen nemen op The Mountain voor de moord op zijn zus.

Oberyn sterft een gruwelijke dood, waarna Tywin Lannister zijn zoon Tyrion ter dood veroordeelt. Jaime krijgt medelijden met Tyrion en bevrijdt zijn broer, die vervolgens zijn vader vermoordt en naar Essos vlucht.

Theon draait door

Theon Grejoy heeft het zwaar te verduren dit seizoen. Hij is in handen gevallen van Ramsay Bolton, die hem dusdanig heeft verminkt en vernederd dat hij doordraait. Onder druk van Ramsay verraadt hij zijn eigen volk, de 'Ironborn'. 

Ygritte sterft

In het verre noorden proberen de wildlings The Wall te bestormen. Jon Snow komt oog in oog te staan met Ygritte. Ze heeft hem onder schot maar twijfelt, waardoor ze zelf dodelijk geraakt wordt.

Jojen Reed gaat dood

Bran Stark en zijn gevolg bereiken de Heart Tree uit zijn visioenen, maar worden aangevallen door zombies. Jojen Reed komt daarbij om, maar de rest wordt gered door de Children of the Forest, die Bran naar de Three-Eyed Raven brengen.

Arya gaat in de leer bij Jaqen H’ghar

Vergeten we nu iemand? Ja, Arya! Die is gegijzeld door The Hound, de broer van The Mountain, die haar naar haar tante Lysa wil brengen in ruil voor geld. Ze lopen Brienne tegen het lijf, die Arya aan het zoeken is (vanwege haar eed aan Catelyn in seizoen 2). Brienne wint het van The Hound, maar Arya zit niet op haar hulp te wachten en vertrekt naar Braavos om in de leer te gaan bij Jaqen H’ghar.

Wist je dat?
  • De makers van Game of Thrones zich voor de intro van de serie hebben laten inspireren door uitvindingen van Leonardo Da Vinci?
Hoe kijk ik Game of Thrones

Hoe kan ik Game of Thrones kijken?

In 4 stappen kijk je alle seizoenen van Game of Thrones bij Ziggo met Movies & Series (X)L.