Game of Thrones seizoen 3

Game of Thrones seizoen 3

Koning voorbij de muur

Nieuwe krachten mengen zich in de strijd om de Iron Throne, terwijl anderen van het strijdtoneel verdwijnen.

Auteur: Vicki Blansjaar | Laatste update: 27 december 2018

Robb zint op wraak

King in the North Robb Stark zint nog altijd op wraak op de listige Lannisters, die zelf vooral druk zijn met het sluiten van bondjes. Het conflict komt in een stroomversnelling door een schokkende wending waardoor alle kaarten opnieuw worden geschud. 

Jon en de wildlings

Aan de andere kant van The Wall is een leger wildlings op de vlucht richting het zuiden uit angst voor onbekend kwaad. Jon Snow begrijpt inmiddels maar al te goed waar ze bang voor zijn: de White Walkers. 

Bekijk de recap:
Game of Thrones seizoen 3
Daenerys vormt een leger

In Essos groeien de draken van Daenerys als kool. Tijd dus om een leger op de been te brengen om de Narrow Sea over te steken en in Westeros een greep te doen naar de Iron Throne. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. 

Spoiler alert
Verder lezen op eigen risico
 
De belangrijkste gebeurtenissen:

Nóg meer weten over dit seizoen? Dan ontkom je niet aan spoilers. Lees hieronder belangrijkste gebeurtenissen terug.

Sansa wordt weer uitgehuwelijkt

Sansa is haar leven niet meer zeker nu het huwelijk met Joffrey van de baan is. Ze wil vluchten maar wordt uitgehuwelijkt aan Tyrion Lannister, die gelukkig best mee blijkt te vallen.

Dany krijgt een leger Unsullied-krijgers

In Essos begint het leger van Daenerys serieuze vormen aan te nemen. Ze bevrijdt een paar duizend Unsullied-krijgers van hun slavendrijvers, waarna zij zich bij haar aansluiten.

Jon ontmoet de leider van de wildlings

Ygritte brengt Jon Snow naar wildling-leider Mance Rayder (The King Beyond the Wall). Jon zegt dat hij zich aan wil sluiten bij de wildlings: de kant die vecht voor de levenden. Hij en Ygritte worden verliefd, maar al snel realiseren de wildlings zich dat hij nog steeds loyaal is aan The Night's Watch. Er ontstaat een gevecht, maar Jon weet te ontsnappen. Ygritte raakt hem nog met drie pijlen in zijn rug, terwijl hij wegrijdt richting Castle Black. 

Bran is een warg

Bran en Rickon Stark zijn nog steeds onderweg naar Castle Black in de hoop Jon hier te vinden. Bran ontdekt dat hij een warg is, wat inhoudt dat hij zich kan verplaatsen in dieren. Hij besluit zijn visioenen te volgen en naar de andere kant van The Wall te gaan.

Jaime Lannister verliest zijn hand

Brienne of Tarth en Jaime Lannister, die elkaar stiekem best aardig vinden, worden gevangen genomen door soldaten van de Boltons. Als Brienne door de mannen wordt toegetakeld, probeert Jaime hen ervan te overtuigen haar met rust te laten. Dat doen ze maar in ruil hakken ze Jaimes hand af.

Als Roose Bolton dit hoort, is hij bang dat de Lannisters wraak zullen nemen. Hij laat Jaime vrij op voorwaarde dat hij niet vertelt dat de Boltons zijn hand hebben afgehakt. Na wat gestoei met een beer lukt het Brienne uiteindelijk ook om te ontsnappen.

The Red Wedding

Seizoen 3 eindigt met een schokkende en voor veel fans onverwachte wending. Walder Frey en Roose Bolton verraden Robb Stark op de bruiloft (‘The Red Wedding’) van zijn oom Edmure Tully (die heeft aangeboden om in plaats van Robb met een van de Frey-dochters te trouwen).

Robb, zijn zwangere vrouw Talisa en zijn moeder Catelyn worden afgeslacht. Zijn zusje Arya is net aangekomen en ziet alles gebeuren.

Wist je dat?
  • Elke aflevering van Game of Thrones gemiddeld zo’n 6 miljoen dollar kost om te maken?
  • De taal van de Dothraki een echte taal is? De makers lieten taalkundige David Peterson de taal ontwikkelen, waarvoor hij zich liet inspireren door Turks, Russisch, Estisch, Swahili en Inuktitut.
  • Talisa Stark (de vrouw van Robb Stark) gespeeld wordt door Oona Chaplin, een kleindochter van Charlie Chaplin?
Hoe kijk ik Game of Thrones

Hoe kan ik Game of Thrones kijken?

In 4 stappen kijk je alle seizoenen van Game of Thrones bij Ziggo met Movies & Series (X)L.