Game of Thrones seizoen 2

Game of Thrones seizoen 2

The War of the Five Kings

Na de gruwelijke gebeurtenissen aan het einde van seizoen 1 stikt het van de wraakgevoelens in Westeros: The War of The Five Kings barst los.

Auteur: Vicki Blansjaar | 16 juni 2017 | 16.25 uur

Lukt het Joffrey de macht te behouden?

Joffrey is al aardig gewend aan zijn nieuwe rol als koning en niet van plan om zijn plek op de Iron Throne af te staan. Zijn oom Tyrion Lannister helpt zijn kwaadaardige neefje als tijdelijke Hand of The King om de macht te behouden. Maar dat is geen gemakkelijke opgave nu er steeds meer vijanden in opstand komen. 

Onafhankelijkheid!

Robb Stark wordt benoemd tot King in the North en verklaart oorlog aan de Lannisters om zijn vader te wreken en onafhankelijk te worden van King's Landing. Ook Balon Greyjoy, de heer van de Iron Islands, wil onafhankelijkheid. Is dit gezamenlijke doel wellicht het begin van alliantie? 

De Baratheons

De twee broers van wijlen Robert Baratheon hebben lucht gekregen van Joffrey’s ‘bijzondere afkomst’ en kibbelen over wie van hen op de Iron Throne hoort te zitten. Carice van Houten mengt zich in de rol van de rode heks Melisandre voor het eerst in de strijd en helpt een van de broers met haar zwarte magie zijn doel te bereiken. Tja, van je familie moet je het hebben...

White Walkers

Bastaardzoon Jon Snow werkt zich aan de andere kant van The Wall in de nesten en komt oog in oog te staan met angstaanjagende, ijskoude wezens waarvan iedereen dacht dat ze een legende waren: White Walkers. 

Spoilers

Nóg meer weten over dit seizoen? Dan ontkom je niet aan spoilers. Scrol even naar onder om verder te lezen. Of bekijk de van spoilers overlopende recapvideo hieronder.

Wist je dat?
  • Carice van Houten eigenlijk auditie zou doen voor de rol van Cersei Lannister? Omdat ze druk was met de opnames van een andere film, kon ze niet aanwezig zijn bij de audities. In seizoen 2 zien we haar gelukkig alsnog terug in de rol van Melisandre.
     

Renly Baratheon wordt vermoord

Robb en Catelyn Stark sluiten een alliantie met Renly Baratheon, de jongste broer van wijlen koning Robert. Kort daarna wordt Renly - in bijzijn van Catelyn en zijn Kingsguard Brienne of Tarth - vermoord door een schaduw die de vorm aanneemt van zijn broer Stannis Baratheon en gebaard is door Melisandre

De Starks proberen vervolgens Balon Greyjoy aan hun kant te krijgen, met hulp van zijn zoon Theon Greyjoy, die bij hen opgegroeid is. Maar de Greyjoys kiezen voor eigen succes en verraden de Starks.

Theon valt Winterfell aan

Theon verovert Winterfell, maar Bran en Rickon Stark ontsnappen met bediende Hodor en de bevriende wildling Osha. De mannen van Theon geven hem een koekje van eigen deeg en leveren Theon uit aan Ramsay Boltos, zodat ze zelf terug naar huis kunnen. Ramsay is naar Winterfell gereden met zijn troepen om de Starks te helpen en Winterfell ter heroveren, maar in werkelijkheid heeft hij duistere plannen. 

Catelyn vlucht samen met Brienne of Tarth (de werkloze Kingsguard van wijlen Renly) en geeft haar de opdracht om de gevangen genomen Jaime Lannister terug te brengen naar King’s Landing in ruil voor haar dochters.

Tyrion verslaat Stannis

Stannis Baratheon valt King’s Landing aan vanaf zee tijdens The Battle of Blackwater, maar Tyrion weet deze aanval af te slaan met behulp van 'wildfire'. Tijdens de strijd wordt Tyrion aangevallen door een lid van de Kingsguard, vermoedelijk in opdracht van Joffrey, en raakt gewond aan zijn gezicht: sindsdien heeft hij een groot litteken dwars over zijn gezicht.  

Arya ontmoet Jaqen H'ghar

Arya ontmoet shapeshifter Jaqen H’ghar voor het eerst en redt zijn leven. Als dank helpt hij haar om te ontsnappen en belooft drie mensen voor haar te doden. Ook vraagt hij haar om zijn leerling te worden.

En dan nog wat updates op het romantische vlak:
  • Koning Joffrey dumpt Sansa voor Margaery Tyrell (de weduwe van Renly Baratheon, die weer een geheime relatie had met Margaery's broer Loras).
  • Robb wordt verliefd op verpleegster Talisa uit Volantis. Hij verbreekt vervolgens de belofte om te trouwen met een van de dochters van Walder Frey, tot grote woede van deze Lord of Riverrun. 
  • Jon Snow wordt gevangen genomen door wilding Ygritte, die maar blijft herhalen: ‘You know nothing, Jon Snow’. Waar heeft ze het toch over?!
Seizoen 2 kijk je On Demand terug met Movies & Series XL:

Deze serie zit in het pakket Movies & Series XL. Dat zijn honderden films, meer dan 50 extra zenders en exclusieve toegang tot HBO-series.

Je kunt dat pakket los bestellen voor € 11,95 per maand. Movies & Series XL is ook inbegrepen bij Alles-in-1 Max.