Game of Thrones seizoen 2

Game of Thrones seizoen 2

The War of the Five Kings

Na de gruwelijke gebeurtenissen aan het einde van seizoen 1 stikt het van de wraakgevoelens in Westeros: The War of The Five Kings barst los.

Auteur: Vicki Blansjaar | Laatste update: 20 december 2018

Lukt het Joffrey de macht te behouden?

Joffrey is al aardig gewend aan zijn nieuwe rol als koning en niet van plan om zijn plek op de Iron Throne af te staan. Zijn oom Tyrion Lannister helpt zijn kwaadaardige neefje als tijdelijke Hand of The King om de macht te behouden. Maar dat is geen gemakkelijke opgave nu er steeds meer vijanden in opstand komen. 

Bekijk de recap:
Game of Thrones seizoen 2
De Baratheons

De twee broers van wijlen Robert Baratheon hebben lucht gekregen van Joffrey’s ‘bijzondere afkomst’ en kibbelen over wie van hen op de Iron Throne hoort te zitten. Carice van Houten mengt zich in de rol van de rode heks Melisandre voor het eerst in de strijd en helpt een van de broers met haar zwarte magie zijn doel te bereiken. Tja, van je familie moet je het hebben...

White Walkers

Ned's bastaardzoon Jon Snow werkt zich aan de andere kant van The Wall in de nesten en komt oog in oog te staan met angstaanjagende, ijskoude wezens waarvan iedereen dacht dat ze een legende waren: White Walkers. 

Spoiler alert
Verder lezen op eigen risico
 
De belangrijkste gebeurtenissen:

Nóg meer weten over dit seizoen? Dan ontkom je niet aan spoilers. Lees hieronder de belangrijkste gebeurtenissen terug.

Renly Baratheon wordt vermoord

Robb en Catelyn Stark sluiten een alliantie met Renly Baratheon, de jongste broer van wijlen koning Robert. Kort daarna wordt Renly - in bijzijn van Catelyn en zijn Kingsguard Brienne of Tarth - vermoord door een schaduw die de vorm aanneemt van zijn broer Stannis Baratheon en gebaard is door Melisandre

De Starks proberen vervolgens Balon Greyjoy aan hun kant te krijgen, met hulp van zijn zoon Theon Greyjoy, die bij hen opgegroeid is. Maar de Greyjoys kiezen voor eigen succes en verraden de Starks.

Theon valt Winterfell aan

Theon verovert Winterfell, maar Bran en Rickon Stark ontsnappen met bediende Hodor en wildling Osha. De mannen van Theon geven hem een koekje van eigen deeg en leveren Theon uit aan Ramsay Bolton, zodat ze zelf terug naar huis kunnen. Ramsay is naar Winterfell gereden met zijn troepen om de Starks te helpen en Winterfell te heroveren, maar in werkelijkheid heeft hij duistere plannen. 

Catelyn vlucht samen met Brienne of Tarth (de werkloze Kingsguard van wijlen Renly) en geeft haar de opdracht om de gevangen genomen Jaime Lannister terug te brengen naar King’s Landing in ruil voor haar dochters.

Tyrion verslaat Stannis

Stannis Baratheon valt King’s Landing aan vanaf zee tijdens The Battle of Blackwater, maar Tyrion weet deze aanval af te slaan met behulp van 'wildfire'. Tijdens de strijd wordt Tyrion aangevallen door een lid van de Kingsguard, vermoedelijk in opdracht van Joffrey, en raakt gewond aan zijn gezicht: sindsdien heeft hij een groot litteken dwars over zijn gezicht.  

Arya ontmoet Jaqen H'ghar

Arya vlucht uit King's Landing vermomd als recruit voor de Night's Watch. Onderweg ontmoet ze shapeshifter Jaqen H’ghar voor het eerst en redt zijn leven. Als dank helpt hij haar om te ontsnappen en belooft drie mensen voor haar te doden. Ook vraagt hij haar om zijn leerling te worden in Braavos.

En dan nog wat updates op het romantische vlak:
  • Koning Joffrey dumpt Sansa voor Margaery Tyrell (de weduwe van Renly Baratheon, die een geheime relatie had met Margaery's broer Loras).
  • Robb wordt verliefd op verpleegster Talisa uit Volantis. Hij verbreekt vervolgens de belofte om te trouwen met een van de dochters van Walder Frey, tot grote woede van de Lord of Riverrun. 
  • Jon Snow wordt gevangen genomen door wilding Ygritte, die maar blijft herhalen: ‘You know nothing, Jon Snow’. Waar heeft ze het toch over?!
Wist je dat?
  • Carice van Houten eigenlijk auditie zou doen voor de rol van Cersei Lannister? Omdat ze druk was met de opnames van een andere film, kon ze niet aanwezig zijn bij de audities. In seizoen 2 zien we haar gelukkig alsnog terug in de rol van Melisandre.
  • De acteurs die Jon Snow (Kit Harington) en Ygritte (Rose Leslie) spelen in het echt met elkaar getrouwd zijn? Nadat ze elkaar op de set van Game of Thrones hadden leren kennen, hebben ze elkaar op 23 juni 2018 het jawoord gegeven.
Hoe kijk ik Game of Thrones

Hoe kan ik Game of Thrones kijken?

In 4 stappen kijk je alle seizoenen van Game of Thrones bij Ziggo met Movies & Series (X)L.