Het is officieel: Game of Thrones begint in april 2019

Het is officieel: Game of Thrones seizoen 8 begint in april 2019

HBO deelt releasemaand in terugblikteaser

Brekend nieuws voor Game of Thrones-fans! HBO heeft zojuist de maand bekendgemaakt waarin het langverwachte achtste en laatste seizoen van de serie in première gaat. Vanaf april 2019 start het nieuwe seizoen, dat in Nederland exclusief te zien zal zijn bij Ziggo Movies & Series (X)L.

Auteur: Vicki Blansjaar | dinsdag 13 november 2018 | 16.00 uur

HBO kondigde het nieuws groots aan in een terugblikvideo op Facebook. In de #ForTheThrone-teaser zijn hoogtepunten uit afgelopen seizoenen te zien. Kortom: de voorpret kan beginnen, check de teaser hieronder.

Na bijna een decennium komen fans van de serie vanaf april dan dus eindelijk te weten hoe het verhaal van fantasyschrijver George R.R. Martin afloopt. Een precieze startdatum is nog niet bekendgemaakt. 

Het achtste seizoen van de populairste serie ter wereld is het slotstuk van het epos en telt zes afleveringen. Daarmee is dit het seizoen met de minste aantal afleveringen tot nu toe. Kleine troost; de afleveringen zijn langer dan tachtig minuten. Er is dus nog genoeg moois om naar uit te kijken. 

Dat het nieuwe seizoen in april zou starten, was te verwachten. Met uitzondering van seizoen 7 gingen alle seizoenen in het voorjaar van start. Toch gingen er ook geruchten dat de opnames vertraging hadden opgelopen. 

Boekenlezers wachten inmiddels al bijna acht jaar op het vervolg. Het eerste boek uit de A Song of Ice and Fire-reeks verscheen in 1996. Het laatste boek dateert alweer uit 2011. Martin is sindsdien met de laatste twee delen bezig, die telkens worden uitgesteld. Daardoor loopt de serie inmiddels voor op de boeken. 

#ForTheThrone in beeld:

Meer Game of Thrones: