HBO maakt premièredatum GoT seizoen 8 bekend

De premièredatum van GoT seizoen 8 is bekend!

Game of Thrones nieuws

Pak je agenda en rode stift er maar bij want HBO heeft in een nieuwe promo onthuld wanneer Game of Thrones seizoen 8 in première gaat: op maandag 15 april! Wie eindigt er op de Iron Throne en blijft er überhaupt een troon over?

HBO kondigde de startdatum aan in een nieuwe, huiveringwekkende promo die in Amerika werd uitgezonden vlak voor de start van het nieuwe seizoen van True Detective. Dat Game of Thrones in april terugkeert, was al bekend, maar een precieze datum was er nog niet.

De eerste aflevering zal op maandag 15 april in Nederland te zien zijn bij Ziggo Movies & Series (X)L, een dag na de première in Amerika. 

Crypte van Winterfell

In de 1 minuut en 26 seconden durende video getiteld 'Crypts of Winterfell' lopen Jon Snow, Sansa Stark en Arya Stark door de crypte van Winterfell, de thuisbasis van de Starks. We horen de stemmen van Lyanna Stark, Catelyn Stark en Ned Stark, die Jon verzekert dat hij een Stark is. De drie voegen zich bij elkaar en kijken geschokt naar drie graftombes met hun eigen beeltenis. Dan wordt het plotseling donker en koud in de crypte. De White Walkers zijn in aantocht.

Over de crypte van Winterfell gaan veel theorieën de ronde, volgens de boeken is het een magische, eeuwenoude plek met eindeloze gangenstelsels. En de naam Winterfell, die is vast niet zomaar gekozen. Misschien beelden wij het ons in, maar is van de drie beelden alleen dat van Jon oud? En waarom is er geen spoor van Bran in de crypte? En kennen we dat veertje niet van seizoen 1 aflevering 1? Welke aanwijzingen kun jij nog ontdekken?

Bekijk de nieuwe promo:

Zes afleveringen

Seizoen 8 is het allerlaatste seizoen van de epische HBO-serie, die gebaseerd is op de populaire, nog onvoltooide, fantasy-boekenreeks A Song of Ice and Fire van George R.R. Martin. Miljoenen fans over de hele wereld kijken al meer dan een jaar uit naar het slotstuk, dat slechts zes afleveringen telt. 

Grootste tv-veldslag ooit

Een kleine troost: de afleveringen zijn wel extra lang, zo'n anderhalf uur per aflevering, of langer. En één ding is alvast zeker, er gaat gigantisch geknokt worden. Naar verluidt bevat seizoen 8 de grootste veldslag uit de televisie-geschiedenis, die tussen The Night King en zijn dodenleger aan de ene kant en Jon Snow met zijn bondgenoten aan de andere kant. 

En dit laatste wil je eigenlijk niet horen, maar op 20 mei komt er dus een eind aan Game of Thrones. Geen idee hoe we daarna verder moeten.

Meer Game of Thrones-nieuws

Auteur: Vicki Blansjaar
Datum: 14 januari 2019

Hoe kijk ik Game of Thrones

Hoe kan ik Game of Thrones kijken?

In 4 stappen kijk je alle seizoenen van Game of Thrones bij Ziggo met Movies & Series (X)L.