De officiële trailer van seizoen 8 is hier!

De officiële trailer van seizoen 8 is hier!

Welke aanwijzingen kun jij ontdekken?

Officiële trailer Game of Thrones

Met nog ruim een maand tot de start van Game of Thrones seizoen 8 is dinsdag de langverwachte trailer van het slotseizoen gelanceerd. De bijna 2 minuten durende trailer met de eerste échte scènes geeft fans een hoop stof tot nadenken. Dracarys!

Miljoenen fans over de hele wereld kijken inmiddels al ruim anderhalf jaar uit naar het slotstuk, dat slechts zes afleveringen telt en in Nederland op 15 april van start gaat bij Ziggo Movies & Series L en XL. In de tussentijd is elk nieuwtje aanleiding tot de wildste speculaties. HBO bracht eerder al teasers en promo’s uit maar die waren apart opgenomen.

De serie loopt bovendien voor op de boeken van George R.R. Martin, dus zowel boekenlezers als seriekijkers willen nu ein-de-lijk wel eens weten hoe het afloopt. Deze officiële trailer is daarom voor nu het belangrijkste aanknopingspunt.

Bekijk de officiële trailer:

Eerst kijken (of twee keer, of drie keer), dan pas verder lezen!
De tekst gaat verder onder de video.

Opvallendste shots
De trailer begint met Arya Stark, die in het duister op de vlucht is. Vlak daarna horen we haar zeggen: “Ik ken de dood. Hij heeft veel gezichten. Ik kijk er naar uit om dit gezicht te zien.” We weten dat Arya een dodenlijstje bijhoudt. En wie stond er ook alweer met stip op één? Cersei Lannister, die in de trailer haar eerste wijntje (of is het vergif?) alweer op heeft (is ze niet zwanger!?).

Een andere voice-over is van Bran Stark: “Alles wat je hebt gedaan heeft je naar dit punt gebracht. Waar je hoort. Thuis.” Tegen wie zou Bran het hier kunnen hebben? Daenerys Targaryen wellicht? Haar familie regeerde immers 300 jaar lang over de Seven Kingdoms van Westeros, tot Robert Baratheon hier een einde aan maakte.

Jon en de draak?

Bran is in de trailer te zien met Samwell Tarly, die in de laatste aflevering van seizoen 7 nogal verbaasd reageerde op het nieuws dat Bran nu de Three-Eyed Raven is. Zal het Sam lukken om Jon Snow op een voorzichtige manier te vertellen wie hij echt is; de rechtmatige erfgenaam van de troon? En dat Daenerys zijn tante is? Ouch. Of flapt pokerface Bran het er gewoon uit?

In de trailer valt ook de scène van Jon en Daenerys op. De drakenmoeder en King in the North lopen samen naar Drogon en Rhaegal (vernoemd naar de vader van Jon). Maakt Jon zich hier klaar om zijn eerste tochtje op Rhaegal te maken? 

Het begin van het einde

In de trailer zien we verder fragmenten van de epische veldslag die op het punt staat los te barsten bij Winterfell. In een exclusief behind the scenes-interview met Entertainment Weekly vertelden de makers onlangs dat dit de grootste aaneengesloten battle-scène uit de tv-geschiedenis zal zijn, groter dan de veldslagen in Lord of the Rings.

Op de achtergrond horen we Jon nog maar eens benadrukken hoe meedogenloos en onverwoestbaar The Night King en zijn Army of the Dead zijn. “Ze komen eraan. Onze vijand raakt niet uitgeput. Stopt niet. Voelt niets.” Of is dit de stem van Jaime Lannister, die aan het einde van seizoen 7 verscheurd door loyaliteitsissues wegreed uit King’s Landing?

Alles wijst er namelijk op dat hij zich in seizoen 8 aan zal sluiten bij de rest in Winterfell. In de laatste quote van de trailer lijkt hij dit te bevestigen. “Ik heb beloofd dat ik voor de levenden zal vechten. Ik ben van plan me aan die belofte te houden.” De vraag is alleen: hoe welkom is de Kingslayer? En tegen wie heeft Jaime het? Probeert hij Cersei te overtuigen zich ook aan te sluiten? Of juist Jon en Daenerys van zijn loyaliteit?

Karakterposters
Vorige week bracht HBO twintig karakterposters uit. De roodharige wildling Tormund Giantsbane en Beric Dondarrion ontbraken op de posters. Voor fans een aanwijzing dat zij de aanval bij de muur door de Night King en Viserion vorig seizoen niet hadden overleefd. Toch zien we Tormund en Beric wel terug in de trailer! 

Grote afwezige in de trailer is de eveneens roodharige priesteres Melisandre, gespeeld door Carice van Houten. Zij stond daarentegen weer wel op de karakterposters. Mindfuck!

Bekijk de karakterposters:

De officiële trailer van seizoen 8 is hier!

Meer Game of Thrones-nieuws

Auteur: Vicki Blansjaar
Datum: 5 maart 2019

Hoe kijk ik Game of Thrones

Hoe kan ik Game of Thrones kijken?

In 4 stappen kijk je alle seizoenen van Game of Thrones bij Ziggo met Movies & Series (X)L.