Game of Thrones voor beginners

Game of Thrones voor beginners

Een stoomcursus

Dit jaar is de hype van Game of Thrones op zijn hoogst. Maar waar maakt iedereen zich eigenlijk zo druk over? Met deze stoomcursus leren we je de basis! GoT-newbie? Lucky you, dan heb je acht seizoenen voor de boeg. En nee, dat is zeker geen tijdverspilling als je het aan ons vraagt!

Auteur: Vicki Blansjaar| Laatste update: 20 maart 2019

Meeslepend

Game of Thrones is niet zomaar een serie. De hit van HBO bevat een meeslepende mix aan genres: politieke intriges, keiharde actie (veldslagen, heel veel bloed en rondslingerende organen), wrede humor en romantiek (lees: heel veel seks). Met behulp van de mooiste special effects, locaties en decors wordt de fantasiewereld (die doet denken aan het middeleeuwse Europa) uit de populaire boekenreeks van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin tot leven gewekt.

Niet voorspelbaar

In Game of Thrones weet je nooit wat er gaat gebeuren, zeker nu de serie voorloopt op de boeken. Terwijl de good guys in Hollywoodfilms vaak op miraculeuze wijze overleven, geldt dat niet voor deze wereld van ijs en vuur. In combinatie met de complexiteit van de verhaallijnen en de morele vraagstukken over goed en kwaad, zorgt dit ervoor dat miljoenen fans over de hele wereld al zeven seizoenen aan de buis gekluisterd zijn. En dan is er vanaf 15 april ook nog eens seizoen 8!

Game of Thrones dragon

Recordaantal Emmy Awards

En als je nu nog niet overtuigd bent: de makers, onder leiding van showrunners David Benioff en D.B. Weiss, wonnen tot nu toe een recordaantal van 47 Emmy Awards, waaronder die voor beste dramaserie.

Game of Thrones is daarmee de meest bekroonde tv-serie in de geschiedenis en dat is nogal een prestatie in het fantasygenre. Of je het eens bent met de jury, kun je maar op een manier ontdekken. Kijken!

Game of Thrones winnaar van de emmy award

Is Game of Thrones nieuw voor je?

Of kun je wel een opfrisser gebruiken? Met ons beknopte GoT-woordenboek kun je meepraten bij het koffieapparaat.

Hoe kijk ik Game of Thrones

Hoe kan ik Game of Thrones kijken?

In 4 stappen kijk je alle seizoenen van Game of Thrones bij Ziggo met Movies & Series (X)L.

Meer Game of Thrones: