Yara Greyjoy

Yara Greyjoy

Gespeeld door Gemma Whelan

De oudere zus van Theon en enige dochter van Balon Greyjoy, Lord van de Iron Islands.

Auteur: Vicki Blansjaar | 16 juni 2017 | 16.00 uur

Yara is een goede en gerespecteerde vechter. Omdat haar broer Theon niet in Pyke is opgegroeid, wil Balon dat Yara hem opvolgt en dus niet Theon, die als oudste levende zoon recht op de troon zou hebben.

Wil je meer weten over Yara Greyjoy? Dan ontkom je niet aan spoilers. Scrol naar beneden om verder te lezen.

Over Gemma Whelan

Gemma Whelan (1981) is een Britse actrice, comédienne en professioneel danseres. Ze is gespecialiseerd in tapdansen en jazz. Ze treedt regelmatig op als comédienne en won in 2010 de Funny Women Variety Award voor stand-up comedy. Haar stem is ook te horen in videogames als Final Fantasy XIV: Heavensward.

House Greyjoy

Huis Greyjoy van Pyke is een van de grote huizen van Westeros. De Greyjoys heersen over de Iron Islands, een onherbergzame eilandregio binnen de Seven Kingdoms. De bewoners van de eilanden staan bekend als de Ironborn, een temperamentvol en onaangepast volk. De Greyjoys hebben een gouden kraken als familiewapen.

House Greyjoy
Oversteek naar Essos

Yara en Theon worden in seizoen 6 met elkaar herenigd. Als hun vader Balon vermoord wordt door hun wrede oom Euron, besluiten ze dat Yara hem op moet volgen. Maar in plaats daarvan kiezen de Ironborn Euron als hun nieuwe koning. Yara en Theon vluchten met honderden schepen van de Iron Fleet en sluiten zich in Meereen aan bij Daenerys Targaryen

Ze spreken af dat ze Daenerys helpen om de Iron Throne te veroveren. In ruil daarvoor zal Daenerys hen de Iron Island teruggeven.