Varys

Varys

Gespeeld door Conleth Hill

Al ruim 20 jaar adviseur in de Small Council van King’s Landing. Hij heeft een groot netwerk aan informanten en weet altijd wat er gaande is aan het hof, mede dankzij zijn 'Little Birds'.

Auteur: Vicki Blansjaar | 16 juni 2017 | 16.19 uur

Varys is een eunuch uit Lys, een vrije stad op het continent Essos. Hij is geboren als slaaf en werd verkocht aan een tovenaar uit de stad Myr. De tovenaar gaf hem een drankje waardoor hij zich niet meer kon bewegen, maar wel bij bewustzijn was en castreerde hem als onderdeel van een magisch ritueel.

Daarna zwierf hij over straat en leerde dat informatie een machtig middel is om hogerop te komen. Hij ontwikkelde een netwerk van spionnen en werkte zichzelf op tot lid van de Small Council van de Seven Kingdoms, eerst van Aerys Targaryen en later van Robert Baratheon, gevolgd door Joffrey en Tommen. Hij gebruikt arme weeskinderen, die hij Little Birds noemt, om voor hem te spioneren. 

Wil je meer weten over Varys? Dan ontkom je niet aan spoilers. Scrol naar beneden om verder te lezen.

Over Conleth Hill

Conleth Hill (1964) is een Noord-Ierse acteur die voor zijn rol als Varys vooral bekend was van Broadway. Zijn jongere broer Ronan Hill werkt als sound engineer mee aan de serie en won drie Emmy Awards voor zijn muzikale bijdragen.

Trouw

In seizoen 4 helpt Varys Tyrion om King’s Landing te ontvluchten. Ze varen samen naar Meeren en sluiten zich uiteindelijk aan bij Daenerys Targaryen, omdat hij eigenlijk altijd tijd trouw is gebleven aan de Targaryens; de oorspronkelijke machthebbers van Westeros.