The Night King

The Night King

Gespeeld door Vladimir Furdik

De leider van de wights en White Walkers. Hij is de eerste White Walker en bestaat volgens de legendes al duizenden jaren.

Auteur: Vicki Blansjaar | 16 juni 2017 | 16.23 uur

Er zijn verschillende theorieën over wie The Night King ooit was. In de boeken zou de dertiende Lord Commander van de Night’s Watch, die duizenden jaren geleden leefde, aan de andere kant van The Wall verliefd zijn geworden op een vrouw met een huid zo wit en koud als ijs en blauwe ogen. 

Hij werd slecht en zaaide samen met zijn 'Night Queen; dertien jaar dood en verderf. In seizoen 1 vertelt Old Nan dit verhaal ook aan Bran. Uiteindelijk werd The Night's King, zoals hij in de boeken het (met een 's dus), verslagen door broeders van de Night’s Watch, wildlings en een leger van een verre voorouder van de Starks: Brandon ‘The Breaker’ Stark.

Dit is dus niet dezelfde Night King als in de serie. Net als The Night's King in de boeken heeft The Night King uit de serie wel ijspegels in de vorm van een kroon op zijn hoofd. Grote kans dus dat bepaalde aspecten uit de boeken wel terug zullen komen in de serie. 

Wil je meer weten over The Night King in de serie? Scrol dan naar beneden en lees wat we tot nu toe weten door op de spoilers te klikken.

Over Vladimir Furdik

The Night King wordt in seizoen 4 en 5 gespeeld door Richard Brake (bekend van onder andere Batman Begins) en in seizoen 6 door stuntman Vladimir Furdik.

Dit weten we inmiddels over The Night King:

The Night King kan doden weer tot leven wekken om deze wights (een soort zombies) vervolgens te gebruiken voor zijn leger: The Army of the Dead. In seizoen 5, aflevering 8, zien Jon en zijn mannen bij het Wildling-vissersdorp Hardhome voor het eerst hoe The Night King een heel leger lijken weer tot leven wekt. 

Ook heeft hij de kracht om van baby's White Walkers te maken. In seizoen 4 zien we hoe hij dit doet met zonen van wildling Craster, die zijn kinderen offert zodat de White Walkers hem niet doden. 

Hij werd gemaakt door de Children of the Forest

In seizoen 6 ontdekt Bran in een visioen dat Leaf, een van de Children of the Forest, samen met haar volk de eerste White Walker maakte met behulp van dragonglass om zich te beschermen tegen de mensheid: The Night King. Een gruwelijke vergissing zo bleek later, de White Walkers keerden zich namelijk tegen hen. Voor hij een White Walker werd, was The Night King een nog onbekende First Man.

Is hij een voorouder van de Starks?

Volgens Old Nan was The Night King de broer van Brandon ‘The Breaker’ Stark, Lord of Winterfell. Jon Snow en The Night King uit de legendes hebben mogelijk dus drie grote overeenkomsten: ze waren beiden Lord Commander (de 13e en 998ste), worden allebei verliefd op een vrouw van voorbij The Wall en misschien stroomt er zelfs hetzelfde bloed door hun aderen.

Dit zou kunnen verklaren waarom The Night King bij de aanval op wildling-nederzetting Hardhome in seizoen 5 zo geïntrigeerd naar Jon kijkt. Ziet hij hem misschien als serieuze bedreiging vanwege het vuur in Jon door zijn Targaryen bloed?