Sansa Stark

Sansa Stark

Gespeeld door Sophie Turner

De oudste dochter van Ned Stark, Lord of Winterfell, en Catelyn Tully. In seizoen 1 vertrekt Sansa samen met haar vader naar King’s Landing om te trouwen met prins Joffrey. 

Auteur: Vicki Blansjaar | 16 juni 2017 | 16.22 uur

Aanvankelijk is dit een droom die uitkomt voor de roodharige schoonheid, maar die droom verandert al snel in een nachtmerrie. Sansa's direwolf heet Lady.

Wil je meer weten over Sansa Stark? Dan ontkom je niet aan spoilers. Scrol naar beneden om verder te lezen.

Over Sophie Turner

De rol van Sansa Stark was de grote doorbraak van de Britse actrice Sophie Turner (1996). Sindsdien speelde ze rollen in onder andere X-Men Apocalypse (2016) en Barely Lethal (2015). In 2018 komt X-Men: Dark Phoenix uit waarin ze de eveneens roodharige superheld Jean Grey speelt. Voor haar rol in Game of Thrones verft Turner haar haar rood; ze is van nature blond.

Grappig weetje: Turner heeft de hond die in de serie haar direwolf Lady is, geadopteerd en Zunni genoemd.

House Stark

House Stark is een van de grote huizen van Westeros. De Starks hebben een zwarte direwolf als familiewapen. Direwolves zijn extreem grote en intelligente wolven. Aangenomen wordt dat ze zijn uitgestorven maar in het noorden van Westeros gelooft men dat ze nog bestaan, ondanks dat er al 200 jaar geen direwolf gezien is. In seizoen 1 vinden Ned Stark en zijn zoon een nestje van zes direwolves waarvan de moeder is overleden. Alle Stark-kinderen krijgen er een: Grey Wind (Robb), Lady (Sansa), Summer (Bran), Shaggydog (Rickon), Nymeria (Arya) en Ghost (Jon).

House Stark
Serieuze rol

Sansa wordt in de serie herhaaldelijk tegen haar zin uitgehuwelijkt, eerst aan Tyrion Lannister en later aan psychopaat Ramsay Bolton. Naarmate ze ouder wordt, staat Sansa steeds sterker in haar schoenen. Ze laat zich niet meer gebruiken en gaat een serieuze rol spelen in de strijd om de Iron Throne.