Arya Stark

Arya Stark

Gespeeld door Maisie Williams

De jongste dochter van Ned Stark, Lord of Winterfell, en Catelyn Tully en in tegenstelling tot haar zus Sansa een echte tomboy: ze houdt van zwaardvechten en draagt liever geen jurken.

Auteur: Vicki Blansjaar | 16 juni 2017 | 16.22 uur

Arya ontwikkelt zich in de serie tot een keiharde assassin. Ze heeft een eigen zwaard genaamd Needle, dat ze cadeau kreeg van haar halfbroer Jon toen hij zich aansloot bij The Night's Watch. Net als haar broers en zus heeft Arya een direwolf, die ze de naam Nymeria heeft gegeven.

Wil je meer weten over Arya Stark? Dan ontkom je niet aan spoilers. Scrol naar beneden om verder te lezen.

Over Maisie Williams

Arya wordt gespeeld door Maisie Williams (1997). Haar rol als Arya was haar debuut als betaald actrice. Ze was toen 14 jaar. Ze speelde ook mee in een aantal afleveringen van populaire Britse sf-serie Dr. Who. Naast actrice is Maisie danseres.

House Stark

House Stark is een van de grote huizen van Westeros. De Starks hebben een zwarte direwolf als familiewapen. Direwolves zijn extreem grote en intelligente wolven. Aangenomen wordt dat ze zijn uitgestorven maar in het noorden van Westeros gelooft men dat ze nog bestaan, ondanks dat er al 200 jaar geen direwolf gezien is. In seizoen 1 vinden Ned Stark en zijn zoon een nestje van zes direwolves waarvan de moeder is overleden. Alle Stark-kinderen krijgen er een: Grey Wind (Robb), Lady (Sansa), Summer (Bran), Shaggydog (Rickon), Nymeria (Arya) en Ghost (Jon).

House Stark
Op de vlucht

Als Arya's vader Ned Stark in seizoen 1 onthoofd wordt, vlucht ze verkleed als jongen uit King’s Landing. Ze gaat, na vele omzwervingen, in de leer bij Jaqen H’ghar die de Many Faced God dient en van gedaante kan veranderen. Over zijn ware identiteit zijn veel verschillende theorieën.

Arya's wolf Nymeria verdween halverwege het eerste seizoen. Ze moest haar loslaten om te voorkomen dat Nymeria werd afgemaakt vanwege het bijten van prins Joffrey, die het uiteraard verdiend had: hij viel Arya aan. In plaats van Nymeria werd de wolf van Arya's zus Sansa afgemaakt.