De cast en characters van Game of Thrones

Wie is wie in Game of Thrones?

Characters en cast

Na zeven seizoenen hebben we al heel wat personages voorbij zien komen in Game of Thrones. Dit zijn de belangrijkste characters die een grote rol spelen in de strijd om de Iron Throne.

Game of Thrones lijkt soms net een soap. Verhaallijnen lopen door elkaar en de ene na de andere personage legt het loodje. Tijd dus om de belangrijkste characters en de acteurs die ze spelen op een rijtje te zetten. Deze markante figuren maken de dienst uit in Westeros of hebben snode plannen om de heersende macht omver te werpen.

Geen spoilers

In de korte introductie op deze pagina lees je geen spoilers. Wil je nog meer te weten komen over de characters? Klik dan op de het personage om verder te lezen en te zien wat er tot nu toe gebeurd is. 

House Stark
house_stark
Sansa Stark

De oudste dochter van Ned Stark, Lord of Winterfell, en Catelyn Tully. In seizoen 1 vertrekt Sansa samen met haar vader naar King’s Landing om te trouwen met prins Joffrey.

Arya Stark

De jongste dochter van Ned Stark, Lord of Winterfell, en Catelyn Tully. In tegenstelling tot haar zus Sansa is ze een echte tomboy: ze houdt van zwaardvechten en draagt liever geen jurken.

Bran(don) Stark

De tweede zoon van Ned Stark, Lord of Winterfell, en Catelyn Tully. Hij is vernoemd naar de oudste broer van Ned die door Aerys 'The Mad King' Targaryen werd vermoord.

Jon Snow

De bastaardzoon van Ned Stark, Lord of Winterfell. Jon groeit op in Winterfell samen met de vijf kinderen van Ned en zijn vrouw Catelyn. Eenmaal oud genoeg sluit hij zich aan bij The Night’s Watch.

House Lannister
house_stark
Cersei Lannister

De enige dochter van Tywin Lannister, heer van Casterly Rock, Warden of the West en Hand of the King. Cersei Lannister is getrouwd met koning Robert Baratheon.

Jaime Lannister
'The Kingslayer'

Jaime is Lord Commander van de Kingsguard en brak zijn eed om de koninklijke familie te beschermen toen hij Aerys ‘The Mad King’ Targaryen vermoordde aan de voet van de Iron Throne.

Tyrion Lannister
'The Imp'

De jongste zoon van Tywin Lannister. Hij is het zwarte schaap van de familie Lannister omdat hij een dwerg is en bij zijn geboorte zijn moeder overleed.

House Greyjoy
house_stark
Theon Greyjoy

De jongste zoon van Balon Greyjoy, Lord van de Iron Islands. Theon is opgevoed door de Starks in Winterfell, nadat zijn vader in opstand kwam.

Yara Greyjoy

De oudere zus van Theon en enige dochter van Balon Greyjoy, Lord van de Iron Islands.

Euron Greyjoy

De jongere broer van Balon Greyjoy, Lord van de Iron Islands. Euron keerde terug naar de Iron Islands om de Salt Throne in te pikken.

Andere belangrijke personages

Daenerys Targaryen

Dochter van de afgezette koning van de Seven Kingdoms, Aerys ‘The Mad King’ Targaryen. Ook bekend als Daenerys Stormborn omdat ze geboren is tijdens een zware storm bij Dragonstone; het familiekasteel.

The Night King

De leider van de wights en White Walkers. Hij is de eerste White Walker en bestaat volgens de legendes al duizenden jaren.

Melisandre

Een rode priesteres uit Asshai, een mysterieuze plaats in het verre oosten van het continent Essos, en adviseur van Stannis Baratheon in zijn strijd om de Iron Throne te bemachtigen.

Varys

Al ruim 20 jaar adviseur in de Small Council van King’s Landing. Hij heeft een groot netwerk aan informanten en weet net als Petyr Baelish altijd wat er gaande is aan het hof.

Petyr Baelish

Petyr Baelish, ook wel bekend als Littlefinger (pinkje), is lid van de Small Council van King’s Landing als muntmeester. Hij is samen met Varys de ogen en oren van de koning en een meestermanipulator.

Hoe kijk ik Game of Thrones

Hoe kan ik Game of Thrones kijken?

In 4 stappen kijk je alle seizoenen van Game of Thrones bij Ziggo met Movies & Series XL.