Powervrouwen in series

Powervrouwen

In series bij Ziggo

These girls are on fire - zou Alicia Keys gezongen kunnen hebben. Ja, Dolores, Sansa en Claire… het zijn stuk voor stuk powervrouwen vol passie en vuur. Maar er zijn meer toppers bij Ziggo. We lichten er een aantal voor je uit.

Datum: 4 maart 2020

Op zondag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een mooie reden om eens extra stil te staan bij de vrouwelijke strijders en lady bosses die je kunt zien bij Ziggo. Of ze hun problemen nu met zijden handschoenen aanpakken óf met grover geschut; ze zijn een bron van inspiratie. Wat dacht je van:

Powervrouwen in series

Dolores Abernathy - Westworld

De oudste nog werkende host (robot) van het park Westworld. Dolores’ geprogrammeerde identiteit is die van een boerenmeid in het Wilde Westen van de 19e eeuw. Samen met haar host-vader Peter woont ze op een ranch en leidt een simpel bestaan. Dolores is gelukkig met haar dagelijkse leventje en haar romance met host-liefje Teddy. Toch zit haar iets dwars.

Langzaam komt Dolores achter de harde feiten van haar bestaan en ontpopt ze zich als een ietwat getergde, dappere strijder voor haar eigen vrijheid en die van de hosts. Maar hé, hoe zou jij reageren als je een robot was?

Je kijkt Westworld met Ziggo Movies & Series L en XL.

Sansa Stark - Game of Thrones

De oudste dochter van Ned Stark (Lord of Winterfell). In seizoen 1 vertrekt Sansa samen met haar vader naar King’s Landing om te trouwen met prins Joffrey. Sansa zit als tiener bij de kijker op irritatielevel 100: ‘Meid, trek je mond eens open en kom voor jezelf op’. Maar nee, King Joffrey heeft haar volledig onder controle.

Zonder spoilers te verklappen kunnen we je vertellen dat er gedurende de volgende seizoenen wat peper in de derrière van Sansa komt. Sansa krijgt het spel van de tronen steeds meer onder de knie en neemt gewaagde en moedige beslissingen. Sansa rules. Letterijk en figuurlijk.

Je kijkt Game of Thrones met Ziggo Movies & Series L en XL.

Powervrouwen in series
Powervrouwen in series

Claire Beauchamp - Outlander

Claire uit de dramaserie Outlander krijgt het voor haar kiezen met al haar tijdreizen. Allereerst moet ze meerdere keren haar leven opnieuw opbouwen, aangezien ze in verschillende tijdperiodes leeft. Daarnaast krijgt ze te maken met het verlies van haar dierbaarste bezit. Laten we maar niet te veel spoilen en zeggen wie.

Powervrouw Claire is van origine zuster maar droomt ervan om door te studeren en arts te worden. En dat is iets wat bij veel (mannelijke) tijdsgenoten in het verkeerde keelgat schiet. Ja, in de latere seizoenen kun je een hoog gehalte van vrouwenemancipatie verwachten. ‘Educatie is het paspoort naar de toekomst’, Claire.

Je kijkt Outlander met Ziggo Movies & Series (ook onderdeel van Ziggo Movies & Series L en XL).


Meer powervrouwen

Dolores, Sansa en Claire zijn het topje van de ijsberg. Wat dacht je van June uit The Handmaid’s Tale of dokter Addison uit Private Practice? Blader door de catalogus en laat je inspireren door een flinke dosis girlpower:

Powervrouwen in series
Movies & Series XL

Combineer je internet van Ziggo mét Vodafone?

Dan krijg je gratis extra's

Combineer internet van Ziggo met Vodafone en geniet elke maand van non-stop gratis extra's, zoals het tv-pakket Movies & Series L. Daarmee kijk je al je favoriete HBO-series zoals Game of Thrones, Westworld en Chernobyl.