Film1 premières in mei

Verkleedfeest bij Film1

Met Tulip Fever, The Beguiled en The Little Hours

Duik in de verkleedkist en dos jezelf uit! Bij Film1 zie je in mei de mooiste kostuumdrama’s. En je weet, de kleren maken de man dus zet ‘m op. 

Auteur: Vicki Blansjaar | 26 april 2018  | 16.00 uur

Tulip Fever (2017)

Alicia Vikander schittert als de beeldschone maar ongelukkige, getrouwde jonge bruid van een rijke tulpenhandelaar (Christopher Waltz). Wanneer de jonge, talentvolle schilder Jan de Loos (Dane DeHaan) de opdracht krijgt om haar portret te maken, worden de twee verliefd.

Gedreven door passie verzinnen de twee een list om samen te kunnen zijn in het 17e eeuwse Amsterdam. Tulip Fever van regisseur Justin Chadwick (The Other Boleyn Girl) is gebaseerd op een roman van Deborah Moggach en speelt zich af tijdens de driejarige periode van hysterie waarin exclusieve tulpenbollen meer geld waard waren dan goud. 

Vanaf 20 mei bij Film1

The Beguiled (2017)

In dit beklemmende kostuumdrama van Sofia Coppola, dochter van God Father-regisseur  Francis Coppola, zorgt een gewonde korporaal (Colin Farrell) op een meisjesinternaat voor flink wat seksuele spanning en rivaliteit onder de vrouwen (Nicole Kidman, Kirsten Dunst en Elle Fanning).

Het verhaal speelt zich af aan het einde van de Amerikaanse burgeroorlog, maar daar merk je weinig van. Coppola koos in haar versie van de roman ‘A Painted Devil’ van Thomas P. Cullinan voor het perspectief van de vrouwen. Het leverde haar tijdens het Film Festival van Cannes de prijs voor beste regisseur op.

Vanaf 25 mei bij Film1

The Little Hours (2017)

Vloeken, hekserij, geflikflooi en drugsgebruik. De nonnen Alessandra (Alison Brie), Fernanda (Aubrey Plaza) en Ginevra (Kate Micucci) zijn allesbehalve vroom en braaf. Ze vervelen zich te pletter in het middeleeuwse klooster in Toscane en reageren dit af op iedereen die op hun pad komt.

Als eerwaarde Tommasso de knappe tuinman Massetto (Dave Franco) aanneemt, slaan de toch al emotioneel labiele zusters compleet op tilt. The Little Hours ging in première op het Sundance Film Festival. De hilarische komedie van Jeff Baena (Life after Beth) is losjes gebaseerd op de Decamerone: een opvallend humoristisch en sensuele verzameling verhalen van de middeleeuwse dichter Giovanni Boccaccio. 

Vanaf 31 mei bij Film1

Nog meer premières bij Film1

Niet zo’n fan van verkleedpartijtjes? Deze nieuwe aanwinsten van Film1 zijn ook zeker de moeite waard:

  • Step: vanaf 3 mei bij Film1
  • War of the Planet of the Apes: vanaf 11 mei bij Film1
  • Mother!: vanaf 13 mei bij Film1
  • American Made: vanaf 19 mei bij Film1
  • Bigfoot Junior: vanaf 26 mei Film1 

Meer Film1:

Empty list (select items)