Film1-premières in november

Prijswinnend drama bij Film1

Oscars, Golden Globes en BAFTA's te over

Prijswinnende films staan centraal, van het waargebeurde drama in The Florida Project en Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, tot het prachtig aangeklede The Phantom Thread. Niet voor niets beloond met en genomineerd voor de grootste internationale filmprijzen.

Datum: 1 november 2018  | 10.00 uur

The Florida Project (2017)

Vanaf 11 november bij Film1

Nominatie Oscar, Golden Globe, BAFTA

Moonee van 6 brengt samen met haar jonge moeder Halley (22) de zomer door in een vervallen motel in Florida. Halley is haar baan als stripper kwijt en zoekt allerlei manieren iets bij te verdienen. Moonee keet er ondertussen met haar vriendjes vrolijk op los, want Halley (die zelf nog een kind is) is geen ster in het opvoeden. Gelukkig houdt de conciërge van het complex een oogje in het zeil. Maar dan komt de kinderbescherming langs…

Tip: Google ‘Magic Castle Inn in Kissimmee, Florida’ en je ziet de vervallen plaatjes oppoppen. Het bestaat dus echt!

Met: Brooklynn Prince en Willem Dafoe

IMDb: 7,6

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

Vanaf 10 november bij Film1

Winnaar 2 Oscars en 4 Golden Globes

Mildred Hayes (Frances McDormand) huurt drie billboards net buiten Ebbing, Missouri om aan te kaarten dat de moordenaar van haar dochter nog altijd niet is gevonden. Met haar controversiële boodschap op de billboards hoopt ze de chef van de politie, William Willoughby (Woody Harrelson), uit de tent te lokken. Ze ontdekt gaandeweg dat er nog meer obstakels zijn voordat ze haar verdriet kan verwerken.

Met: Frances McDormand en Woody Harrelson

IMDb: 8,2

The Phantom Thread (2017)

Vanaf 4 november bij Film1

Winnaar Oscar, nominaties Golden Globe BAFTA

De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zus vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het Londen van de jaren vijftig. Zij kleden zowel de adel, de filmsterren en de dames van stand. Vrouwen komen en gaan in Woodcocks leven en zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar wanneer hij de jonge eigenzinnige Alma ontmoet komt hier verandering in. Zij gooit het leven dat hij voor zichzelf zo zorgvuldig op maat gemaakt had helemaal overhoop.

Met: Vicky Krieps en Daniel Day-Lewis

IMDb: 7,5 

Nog meer premières bij Film1
  • The Greatest Showman: vanaf 3 november
  • Ferdinand: vanaf 4 november
  • The Commuter: vanaf 9 november
  • Sing Song: vanaf 10 november
  • Early Man: vanaf 17 november
  • The Post: vanaf 24 november

Meer Film1:

Empty list (select items)